• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Gratka dla miłośników serów

24 sierpnia 2017 (artykuł sprzed 6 lat) 
  • We fromażerii KaiSERhof, otwartej 21 sierpnia na ul. Świętojańskiej w Gdyni, można znaleźć kilkadziesiąt gatunków sera, dodatki do nich oraz akcesoria dla serowych smakoszy.
  • We fromażerii KaiSERhof, otwartej 21 sierpnia na ul. Świętojańskiej w Gdyni, można znaleźć kilkadziesiąt gatunków sera, dodatki do nich oraz akcesoria dla serowych smakoszy.
  • We fromażerii KaiSERhof, otwartej 21 sierpnia na ul. Świętojańskiej w Gdyni, można znaleźć kilkadziesiąt gatunków sera, dodatki do nich oraz akcesoria dla serowych smakoszy.
  • We fromażerii KaiSERhof, otwartej 21 sierpnia na ul. Świętojańskiej w Gdyni, można znaleźć kilkadziesiąt gatunków sera, dodatki do nich oraz akcesoria dla serowych smakoszy.
  • We fromażerii KaiSERhof, otwartej 21 sierpnia na ul. Świętojańskiej w Gdyni, można znaleźć kilkadziesiąt gatunków sera, dodatki do nich oraz akcesoria dla serowych smakoszy.
  • We fromażerii KaiSERhof, otwartej 21 sierpnia na ul. Świętojańskiej w Gdyni, można znaleźć kilkadziesiąt gatunków sera, dodatki do nich oraz akcesoria dla serowych smakoszy.
  • We fromażerii KaiSERhof, otwartej 21 sierpnia na ul. Świętojańskiej w Gdyni, można znaleźć kilkadziesiąt gatunków sera, dodatki do nich oraz akcesoria dla serowych smakoszy.

Miłośnicy wszelkiego rodzaju serów powinni zajrzeć do otwartej właśnie fromażerii KaiSERhof na Świętojańskiej 97 zobacz na mapie Gdyni w Gdyni, gdzie można znaleźć ponad sto gatunków sera i ciekawe dodatki do niego.



Przedział cenowy
Sery: od 30 do 350 zł/kg
Wina: od 55 do 180 zł
Konfitury: od 6 do 20 zł
Dodatki: od 20 do 150 zł

Fromażeria KaiSERhof swoją nazwą nawiązuje przede wszystkim do miejsca, w którym można znaleźć wiele gatunków serów pochodzących od niewielkich producentów m.in. z Francji, Holandii czy Polski oraz do szlachetnego miana dworu cesarskiego, gdzie od wieków dostarczane były najlepsze wyroby, którymi delektowali się dworzanie.

W związku z coraz większym rozkwitem kultury spożywania sera oraz łączenia jego smaku z różnymi gatunkami wspaniałego wina, powstał pomysł otwarcia miejsca, które swoim obliczem zachęci do degustacji oraz doświadczania nowych smaków, które rozpieszczą podniebienie rozwijając tym samym horyzonty smakowe naszych klientów.

- Gdynia jako miasto portowe, dająca Polsce dostęp do morskich szlaków, od lat otwiera również wrota dostępności do najlepszych produktów z różnych zakątków świata. Dlatego zaistniał pomysł, aby kolejna fromażeria powstała właśnie tutaj, na Pomorzu, wzbogacając ten region wachlarzem serowych smaków - tłumaczą założyciele fromażerii KaiSERhof.
Fromażeria KaiSERhof

Gdynia, ul. Świętojańska 97 (poniżej Urzędu Miejskiego)
PN-PT: 10:00-19:00
SOB: 10:00-17:00
ND: nieczynne
Fanpage na FB: fb.com/fromazeriakaiserhof

Tworzenie się nurtu slowfood zmienia świadomość producentów żywności, którzy coraz większą wagę przykładają do tworzenia swoich produktów, tak aby konsument miał możliwość odbudowania tradycji kulinarnej, a przede wszystkim łatwiejszy dostęp do zdrowych i naturalnych produktów.

Jakie sery znajdziemy we fromażerii w Gdyni? Będą tu holenderskie dojrzewające goudy, litewski trzyletni dziugas, włoskie parmigiano reggiano, francuskie camemberty czy epoises, szwajcarski raclette, norweski brunost czyli ser kozi z karmelem. Jest jeszcze "niebieski mózg", czyli ser pleśniowy, który można spożywać w przeciągu trzech miesięcy w różnych fazach jego dojrzewania. Początkowo wygląda jak kulka lodów miętowych, a w ostatniej fazie dojrzewania - jak czarna pomarszczona trufla.

Oprócz szerokiej oferty serów, we fromażerii KaiSERhof znajdziemy także wszelkie dodatki pasujące do serów. Są wśród nich np. naturalne polskie konfitury do serów, bez konserwantów, za to z takimi dodatkami jak martini, amaretto, whiskey czy szampan (od 6 do 20 zł za słoiczek). Są tu również niestandardowe musztardy z calvadosem lub chili. Nie może zabraknąć również wina, jako odwiecznego i idealnego partnera wszystkich serów (od 55 do 180 zł za butelkę). Co ciekawe, są to wyłącznie wina polskie oraz izraelskie, czyli niezwykle rzadko spotykane.

Koneserzy znajdą tu takie gadżety jak deski z kamienia łupkowego, zestawy fondue oraz raclette do tworzenia przepysznych przekąsek z topionego sera.

* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł

Miejsca

Opinie (7) 4 zablokowane

  • (1)

    Polecam sery na zielonym rynku na Przymorzu

    • 8 6

    • Na tym rynku to już wszystko jest zielone

      • 2 2

  • z opisu obawiam się że oferta niewiele różni się od tej z hipermarketów

    obym się mylił, bo zarówno we Włoszech, jak i we Francji każdy region ma swoje sery i to bardzo różniące się od tych znanych w Polsce (także ze sklepów)

    • 4 5

  • super że takie miejsce nareszcie powstało w Gdyni

    • 5 3

  • Parmegiano regiano (1)

    Jest w biedrze

    • 8 1

    • I oczywiscie liliput :]

      • 1 0

  • Kamila

    Mmmmm pycha!!!

    • 2 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Rodzinne Niedziele - Brunch Mera Brasserie

170 zł
degustacja

Niedzielny brunch z muzyką na żywo

190 zł
muzyka na żywo, degustacja

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Katalog.trojmiasto.pl - Wkrótce otwarcie

Najczęściej czytane