- 1 Jemy na mieście: Whiskey on the Rocks (123 opinie)
- 2 Duża impreza kulinarna znowu w Trójmieście (36 opinii)
- 3 Nowe lokale: pizza, bistro i polska kuchnia (94 opinie)
- 4 Cateringi na święta. Zamów już teraz (64 opinie)
- 5 Smutna prawda o influencerach (158 opinii)
- 6 Ta kolacja trwała 5 godzin! (6 opinii)
Miłośnicy wszelkiego rodzaju serów powinni zajrzeć do otwartej właśnie fromażerii KaiSERhof na Świętojańskiej 97 w Gdyni, gdzie można znaleźć ponad sto gatunków sera i ciekawe dodatki do niego.
Przedział cenowy
Sery: od 30 do 350 zł/kg
Wina: od 55 do 180 zł
Konfitury: od 6 do 20 zł
Dodatki: od 20 do 150 zł
Fromażeria KaiSERhof swoją nazwą nawiązuje przede wszystkim do miejsca, w którym można znaleźć wiele gatunków serów pochodzących od niewielkich producentów m.in. z Francji, Holandii czy Polski oraz do szlachetnego miana dworu cesarskiego, gdzie od wieków dostarczane były najlepsze wyroby, którymi delektowali się dworzanie.
W związku z coraz większym rozkwitem kultury spożywania sera oraz łączenia jego smaku z różnymi gatunkami wspaniałego wina, powstał pomysł otwarcia miejsca, które swoim obliczem zachęci do degustacji oraz doświadczania nowych smaków, które rozpieszczą podniebienie rozwijając tym samym horyzonty smakowe naszych klientów.
- Gdynia jako miasto portowe, dająca Polsce dostęp do morskich szlaków, od lat otwiera również wrota dostępności do najlepszych produktów z różnych zakątków świata. Dlatego zaistniał pomysł, aby kolejna fromażeria powstała właśnie tutaj, na Pomorzu, wzbogacając ten region wachlarzem serowych smaków - tłumaczą założyciele fromażerii KaiSERhof.
Fromażeria KaiSERhof
Gdynia, ul. Świętojańska 97 (poniżej Urzędu Miejskiego)
PN-PT: 10:00-19:00
SOB: 10:00-17:00
ND: nieczynne
Fanpage na FB: fb.com/fromazeriakaiserhof
Tworzenie się nurtu slowfood zmienia świadomość producentów żywności, którzy coraz większą wagę przykładają do tworzenia swoich produktów, tak aby konsument miał możliwość odbudowania tradycji kulinarnej, a przede wszystkim łatwiejszy dostęp do zdrowych i naturalnych produktów.
Jakie sery znajdziemy we fromażerii w Gdyni? Będą tu holenderskie dojrzewające goudy, litewski trzyletni dziugas, włoskie parmigiano reggiano, francuskie camemberty czy epoises, szwajcarski raclette, norweski brunost czyli ser kozi z karmelem. Jest jeszcze "niebieski mózg", czyli ser pleśniowy, który można spożywać w przeciągu trzech miesięcy w różnych fazach jego dojrzewania. Początkowo wygląda jak kulka lodów miętowych, a w ostatniej fazie dojrzewania - jak czarna pomarszczona trufla.
Oprócz szerokiej oferty serów, we fromażerii KaiSERhof znajdziemy także wszelkie dodatki pasujące do serów. Są wśród nich np. naturalne polskie konfitury do serów, bez konserwantów, za to z takimi dodatkami jak martini, amaretto, whiskey czy szampan (od 6 do 20 zł za słoiczek). Są tu również niestandardowe musztardy z calvadosem lub chili. Nie może zabraknąć również wina, jako odwiecznego i idealnego partnera wszystkich serów (od 55 do 180 zł za butelkę). Co ciekawe, są to wyłącznie wina polskie oraz izraelskie, czyli niezwykle rzadko spotykane.
Koneserzy znajdą tu takie gadżety jak deski z kamienia łupkowego, zestawy fondue oraz raclette do tworzenia przepysznych przekąsek z topionego sera.
* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł
Miejsca
-
Kaiserhof Gdynia, Świętojańska 97
Opinie (7) 4 zablokowane
-
2017-08-24 08:37
(1)
Polecam sery na zielonym rynku na Przymorzu
- 8 6
-
2017-08-24 18:45
Na tym rynku to już wszystko jest zielone
- 2 2
-
2017-08-24 10:08
z opisu obawiam się że oferta niewiele różni się od tej z hipermarketów
obym się mylił, bo zarówno we Włoszech, jak i we Francji każdy region ma swoje sery i to bardzo różniące się od tych znanych w Polsce (także ze sklepów)
- 4 5
-
2017-08-24 10:40
super że takie miejsce nareszcie powstało w Gdyni
- 5 3
-
2017-08-24 16:51
Parmegiano regiano (1)
Jest w biedrze
- 8 1
-
2017-08-24 20:02
I oczywiscie liliput :]
- 1 0
-
2017-08-25 12:03
Kamila
Mmmmm pycha!!!
- 2 0
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.