• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Jedenaście nowych lokali na mapie Trójmiasta

Jakub Knera
15 stycznia 2012 (artykuł sprzed 12 lat) 
No to Cyk na ulicy Piwnej to dobre miejsce na rozpoczęcie wieczoru. No to Cyk na ulicy Piwnej to dobre miejsce na rozpoczęcie wieczoru.

O ile coraz częściej pojawiają się narzekania na ilość trójmiejskich klubów, o tyle wprost proporcjonalnie wzrasta liczba lokali, w których można coś zjeść, zarówno w Gdańsku, Sopocie i Gdyni. Zapraszamy do naszej wycieczki po najnowszych barach i restauracjach.



Hallo Africa Bar to pierwsze w Trójmieście miejsce oferujące dania kuchni afrykańskiej. Hallo Africa Bar to pierwsze w Trójmieście miejsce oferujące dania kuchni afrykańskiej.
Gamberorosso znajduje się na Morenie, ale z racji na jej przelotowy charakter ma szansę na wielu klientów. Gamberorosso znajduje się na Morenie, ale z racji na jej przelotowy charakter ma szansę na wielu klientów.
Napitki i Zakąski we Wrzeszczu już cieszą się dużą popularnością. Napitki i Zakąski we Wrzeszczu już cieszą się dużą popularnością.
W Sopocie można iść na obiad do restauracji La Korniszon... W Sopocie można iść na obiad do restauracji La Korniszon...
a potem do Małego Piwka. a potem do Małego Piwka.
Kuchnia z różnych zakątków świata

Zaczniemy nietypowo, od Moreny. Istną perełką na jej mapie, a może nawet i w całym Gdańsku, jest włoska restauracja Gamberorosso na tyłach budynku Swissmed, przy ulicy Jaśkowa Dolina zobacz na mapie Gdańska. Lokal prowadzi trójka Włochów, którzy wcześniej pracowali w innych trójmiejskich włoskich pizzeriach. Zachęca szeroki wybór pizzy, ale też makaronów z najróżniejszymi dodatkami - w Gamberorosso obowiązuje jedna stała karta, a druga zmienia się co tydzień ( dzięki czemu próbować możemy wciąż nowych dań). W Gamberorosso zjeść można nawet śniadania. W przyszłości menu zostanie rozbudowane o owoce morza, a właściciele, dla podbicia klimatu, chcą wyświetlać mecze ligi włoskiej i koncerty tamtejszych muzyków. Morena to dzielnica przelotowa, więc taka restauracja wydaje się być strzałem w dziesiątkę.

Podążając w kierunku egzotycznym, koniecznie trzeba odwiedzić Hallo Africa Bar w Sopocie na ulicy Haffnera zobacz na mapie Sopotu. To pierwszy w Trójmieście bar z kuchnią afrykańską. Dominuje w nim przede wszystkim kuchnia nigeryjska z egusi i okrą na czele, ale można zjeść też naleśniki i ziemniaka z pieca. Rarytasem jest z pewnością orzeźwiający sok naturalny z palmy. Do każdego dania zawsze dostaniemy zupę gratis. W środku zimy (niezależnie czy ze śniegiem czy bez) to miejsce, które koniecznie trzeba odwiedzić.

Nowe lokale w starych przestrzeniach

Normą jest zwyczaj powstawania nowych lokali na miejscu tych nieistniejących. W Gdańsku, na samej tylko ulicy Piwnej, natrafimy na 24 dania powstałe w miejscu dawnego Indygo Cafe na ulicy Piwnej zobacz na mapie Sopotu i kawiarnię Retro znajdującą się kilkadziesiąt metrów dalej , w miejscu starej Pikawy zobacz na mapie Gdańska. Pierwsze z nich to świetne, nowe miejsce na obiad - w przytulnym, nowoczesnym wnętrzu możemy wybierać z bogatego menu (z rozbudowaną częścią wegetariańską) i szerokiego wachlarzu win. Retro natomiast to okazja na późniejsze popołudnie przy kawie z deserem.

Na Morenie na ulicy Amundsena zobacz na mapie Gdańska znajduje się Gold Town, które oferuje przede wszystkim dania kuchni polskiej, a także - co jest rzadkością w trójmiejskich lokalach - ma specjalnie wydzieloną przestrzeń dla najmłodszych.

Sopocki La Korniszon na ulicy Kościuszki zobacz na mapie Sopotu to dobra okazja na szybki obiad chociażby w drodze z SKMki. Dominuje tam kuchnia polska, ale jak zapowiadają właściciele, menu bardzo często się zmienia, więc na jego różnorodność narzekać nie można. Później warto przenieść się kilka ulic dalej do Małego Piwka na ulicy Ogrodowej zobacz na mapie Sopotu, na tyłach Cafe Sanatorium - złocisty napój możemy tam kupić już za 3 złote, a zwolennicy papierosów znajdą tam wydzieloną salę dla palaczy.

W Gdyni warto odwiedzić Pociąg do Makaronu na ulicy Świętojańskiej zobacz na mapie Gdyni, w miejscu dawnego Kapitana Olsena, w którym - jak wskazuje nazwa, możemy przebierać w niezliczonej ilości makaronów. Nową przestrzenią w starym miejscu jest Face Club, znajdujący się na ulicy Hryniewickiego zobacz na mapie Gdyni, w miejscu dawnego Klubu Mandragora, który zachęca barwnym i trochę futurystycznym wnętrzem, zarówno na spotkania przy alkoholu jak i imprezy do białego rana.

Na szybko przed imprezą

Gdańsk doczekał się dwóch nowych lokali na miarę słynnych warszawskich Przekąsek i Zakąsek czy nawet sopockiego Białego wina i owoców. Pierwsze z nich to działające już od listopada Napitki i Zakąski na ulicy Do Studzienki zobacz na mapie Gdańska we Wrzeszczu, a drugi to No to Cyk na ulicy Chlebnickiej zobacz na mapie Gdańska, w miejscu dawnego klubu La Dolce Vita.

System ich funkcjonowania jest prosty - możemy się tam napić alkoholu za 4 złote i szybko coś zjeść za 8 złotych. Wachlarz menu jest szeroki, w obu miejscach mamy do wyboru zarówno piwo i wódkę oraz napoje bezalkoholowe, a także masę szybko przyrządzanych dań: od tatara, białej kiełbasy, galaretki po sałatkę warzywną. Te miejsca to dobry pomysł na tzw. before przed imprezą, ale niekoniecznie - wrzeszczańskie Napitki zaopatrzone są w stoliki z krzesłami, a w gdańskim No To Cyk, można usiąść na dłuższą chwilę na antresoli. Widać, że w obu przypadkach istnieje zapotrzebowanie na tego typu miejsca, bo już cieszą się dużym zainteresowaniem.

Miejsca

Opinie (322) ponad 20 zablokowanych

  • Większość z nich i tak padnie niedługo,sami sobie są winni bo jest tam drogo,obsługa cienka,atmosfera beznadziejna itd. (28)

    • 181 86

    • (2)

      Czyżby konkurencja? :D

      • 18 26

      • myślę, że zwyczajny praktyk realista znający polskie "gusta" (1)

        jaki gust może mieć pokomunistyczny lud chłoporobotniczy? W zasadzie nie muszę kończyć. Te tak zwane "lokale" zaspokajają ten tak zwany "gust".

        • 16 12

        • nie ma to jak mucha na dziko

          • 3 1

    • dlatego (7)

      wolę bary mleczne. Jest szybko, tanio i przede wszystkim SMACZNIE.

      • 62 7

      • A potem (1)

        s****zka przez 2 dni.

        • 20 55

        • Opinia została zablokowana przez moderatora

      • Najlepszy bar mleczny w Trójmieście, to Słoneczny w Gdyni. Zawsze smaczne i ŚWIEŻE jedzenie. Z innymi barami bywa niestety (3)

        różnie

        • 25 17

        • mleczak we wrzeszczu też miewał dobre chwile, i jeden i drugi (1)

          • 20 0

          • No i Turystyczny w Gdańsku

            Bosi żurek, a za ten żurek to się "Teraz Polska" należy.

            • 0 0

        • Tak z menelem rzbrzącym przed wejściem, ktory dodaje nam swoim wyglądem wilczego apetytu!

          • 0 2

      • szybko i tanio to pewnie tak

        ale smacznie? To już prędzej się skuszę na syfy z maca czy innego kinga

        • 2 47

    • (1)

      Polskie spoleczenstwo jest jeszcze za biedne aby jesc w restauracjach,na tyle by te sie utzrymaly

      • 37 2

      • bingo

        a teraz zastanówmy się co taka "restauracja" musi zrobić aby utrzymać się w polskim społeczeństwie. Smacznego.

        • 20 0

    • Zacznie się od moreny (1)

      Tam pizza za prawie 40 PLN i zakątka za 42 PLN , paranoja weszliśmy , wyszliśmy

      • 61 1

      • z takimi cenami padna do konca roku!

        albo szybciej!

        • 17 2

    • PUP T29 (10)

      Tego nic nie przebije.Mineralna Kropla 0,2l kosztuje 5 zł,bez kitu,to znaczy Beskidu.Wewnątrz natomiast atmosfera zakładowej stołówki ze względu na przestrzeń

      • 20 1

      • dlatego wszyscy chodzą pod "pge 2011" ile kupisz w lidlu po drodze tyle wypijesz:) (1)

        • 8 0

        • tak samo ile wniesiesz, tyle na meczu wypijesz:)

          • 6 0

      • A jednak pobije (6)

        W gamberorosso woda 0,2 też kosztuje 5 zł, za to herbata 12zł, a sałatka 42 zł bo jest z mrożonymi krewetkami! Jeśli chodzi o atmosferę to owa restauracja znajduje się w samym sercu gigantycznego placu budowy!

        • 12 0

        • (4)

          12 zł za zwykłą herbatę to chyba tylko w Polsce można spotkać. Nawet w samolotach jest taniej.

          • 11 2

          • (2)

            ZNAM MIEJSCE GDZIE JEST ZA 3 ZL A I TAK MAŁO LUDZI PRZYCHODZI

            • 0 0

            • ?!

              powiedz gdzie a chetnie sie wybiore

              • 0 0

            • to sie podziel wiedza! :)

              • 2 0

          • W Polsce, ale przede wszystkim u Włochów, którym się wydaje, że każda Polka jest łatwa, a każdy Polak to frajer!

            • 5 3

        • czyli p knera mial racje..prawdziwa perelka:)

          • 2 0

      • Wolę pizzę ale za to jaką :)

        ja tam przed meczem wolę zajść do SpeedierPizzy, żarcie SUPER ceny normalne (takie jak w innych pizzeriach), czyli woda 3zł za 0,5 Litra.
        W sumie to chyba będzie promocja w porównaniu z T29
        A po za tym są blisko od stadionu
        minus to to że piwa nie mają :(
        ale obok jest Biedronka :)

        • 1 1

    • najlepsza jest buda pod pomnikiem harcerza.... Yeaaaaaaaaaah!!!

      • 6 2

    • A ty na pewno w tych wszystkich miejscach byles i wszystkiego probowales. Zluzuj czlowieku

      • 0 0

  • Jak chcesz zjeść smacznie i zdrowo to sobie sam coś ugotuj. (18)

    Jak masz dwie lewe ręce i jestes zwolennikiem odgrzewanych kotletów to się stołuj po restauracjach.

    • 193 56

    • Jak masz 20 zeta na obiad to nic dziwnego ,ze wyglaszasz takie teorie... (16)

      ...wyobraz Sobie ,ze sa restauracje , ktore dbaja o to co serwuja swoim klientom. Tyle ,ze musisz z reguly troche wiecej zaplacic - a jesli chcesz jesc tanio i dobrze to tylko w domu.

      • 34 14

      • Wobraż sobie że jesteś w wielkim błędzie jak myślisz że płacąc dużo więcej dostajesz frykasy pierwsza klasa. (15)

        Znajomy kucharz pracował swego czasu w kilku takich ekskluzywnych restauracjach i tam właśnie jesteś bardziej narażony na wciągniecie kotleta który zyskał drugie życie bo ruch jest mały.W fast foodach żarcie schodzi non-stop i nie ma czasu się zepsuć.

        • 42 10

        • To,ze Twoj kumpel gdzies tam pracowal nie znaczy,ze tak jest wszedzie. (6)

          Jesli Ty sadzisz ,ze fast-food ma wogole cos wspolnego z restauracja i wogole jedzeniem jako takim to nie mamy o czym gadac. Smacznego i do maka biegaj!

          • 15 17

          • Heh......znalazł się francuski piesek z wysublimowanym smakiem, (5)

            myśli że jak zapłaci nie wiadomo ile i zje złotymi sztućcami to jest smacznie i zdrowo.Jak nie znasz lokalu od kuchni to smacznego, i trwaj naiwnie w swoim przekonaniu.
            Ale musisz wiedzieć jedno:"W kuchni nic się nie marnuje,człowiek nie świna zje wszystko"

            • 24 10

            • Ty sie podpisujesz "kucharz" i to ,ze znasz wogole takie powiedzenia... (4)

              ...jak "czlowiek nie swinia..." wiele mowi o tym jakim ty jestes marnym kucharzyna...Go**o wiesz o prawdziwym jedzeniu ty tani odgrzewaczu z maca.

              • 6 10

              • Jak sobie zobię sam coś w domu to wiem co to prawdziwe jedzenie. (3)

                A tacy jak Ty co mają dwie lwe łapy i jedzą na mieście są skazani na łaskę pana kuchty który to cuda wyczynia w swoim królestwie.Produkty potrafią zmartwychwstać i trafić do twojego żołądka.

                • 8 7

              • :), nie dyskutuj z świniojadem (2)

                ja cie rozumiem a ja jadłem prawdziwe jedzenie i wiem jak młoda, zdrowa krowa wygląda w środku. Ja trzymałem w rękach ciepłe mięso, zanim mięso wystygło jadłem już wątróbkę. Wiem dobrze o czym mówisz. Nie wdawaj się w dyskusję z padlinożercą. On i tak nie będzie w stanie tego zrozumieć. Wkąłda sobie do ust odchody i piszczy z zachwytu. Smutne to ale co to cię obchodzi. Będziesz z guanojadem dyskutował o perłach? Nie nada.

                • 6 3

              • (1)

                Sam sobie zrobisz żarcie, i wiesz co jesz? Jasne! A skąd te żarcie masz? Z bierdry czy lidla? Czy masz działeczkę i tam uprawiasz? A może masz jeszcze chlewik ze świnkami i je przerabiasz na schabowe? Weź mnie nie rozśmieszaj.

                • 3 8

              • No ale przynajmiej jak mi coś się zestarzeje to wywlę na śmieci

                a nie do gara jak to robia w knajpach.

                • 4 1

        • myslałam ze te twoje wypociny dotyczyły restauracji... (7)

          .. a ty o burgerach z maca. Niech ci ten kumpel powie jaka jest różnica miedzy jednym a drugim.

          • 4 5

          • Jak muszę coś zjeść na mieście(nie zdarza się to często) to tylko w macu. (6)

            A róznica jest taka że w macu jak coś leży za długo to jest wywalane do kosza.A twój kotlet może mieć kilka żyć gastronomicznych w takim ekskluzywnym restaurancie.Trochę przypraw i wcinasz aż ci się uszy trzesą,smakoszko.

            • 6 10

            • (3)

              Haha, kotlet z maca... Trwaj w przekonaniu, że jesz mięso.

              • 16 2

              • (2)

                W macu jem tylko kuraka i fisha.

                • 4 5

              • (1)

                To akurat nawet nie leżało obok kurczaka czy ryby...

                • 16 2

              • Większość produktów które dzisiaj jemy to substytuty oryginałów.

                • 8 2

            • ojoj

              Po pierwsze trzeba wiedziec gdzie mozna dobrze zjesc. Po drugie, gdybyscie nie byli takimi dusigroszami to byscie tyle nie jeczeli na forum.

              • 4 3

            • a wiesz, ze jedna laska przeprowadzila eksperyment i po roku otworzyla woreczek z zarcim z maka...wiesz co sie stalo? nawet sie nie zepsulo, nie splesnialo, nie zgnilo:) po co wiec wyrzucaja tony zarcia skoro to moze i rok lezec? wiem, ze wyrzucaja, znajomi tez pracowali, po kiblach "wyrzucone" jedli, bo legalnie nie mozna bylo. Tylko pytam po co? skoro po roku tak samo smaczne?;)))

              • 0 1

    • nie chce mi sie

      wole bar mleczny. Restauracji itp unikam, bo pozniej mam sensacje.

      • 3 1

  • a Gdzie Dancingi ??? (15)

    Ostatni padł Cristal.

    Było super.

    • 213 7

    • A w romantice na Zaspie są potańcówki w starym stylu.

      • 13 4

    • te czasy juz nie wroca

      • 7 1

    • dancing trza mieć w sercu

      • 8 2

    • riwiera w gdyni

      codziennie

      • 2 3

    • w Gdyni na skwezre jest róża wiatrów :)

      • 5 0

    • była jeszcze Lucynka :(
      ale chyba ma się tam znowu coś ruszyć

      • 1 0

    • cristal,lucynka,romantica

      przecież sama patologia tam siedziała prawie zawsze

      • 1 18

    • Jak to gdzie? (2)

      Latem Parkowa in tha Jelitkowo :)

      • 6 5

      • A coś dla ludzi na poziomie? (1)

        • 3 1

        • Amber

          • 0 1

    • tearz malinowy dwor na osowej (2)

      ide w piatek

      • 0 5

      • Malinowy ogród

        na Osowej :)

        • 1 2

      • i 60zł/pol litra w promocji...

        • 1 0

    • sprawdz w romantice

      • 0 0

    • proponuje Rozi na przymorzu

      • 0 0

  • (5)

    Z jednej strony fajnie - miasta się stale rozwijają. Z drugiej strony mam pewne wątpliwości czy lokale przetrwają przy tak ogromnej konkurencji.

    • 45 4

    • oczywiscie ze nie, (3)

      wszystko ma swoj czas,nic nie ma na zawsze, dopoki jest wziecie i sie oplaci potem trzeba szybko w pore sie pakowac i przenosic w inne miejsce. ,teraz sa inne czasy, jest sie tak dlugo jak sie oplaca

      • 3 0

      • yhy? (2)

        tzn co. biorę kredyt na 20 lat żeby otworzyć knajpę, mam na nią pomysł itd, i po roku mam ją przenieść w inne miejsce? barać kolejny kredyt? ogłosić upadłość? sfałszować dowód?

        • 5 2

        • (1)

          nikt rozsadny nie wezmie kredytu na knajpe jesli ma pojecie o tej branzy. niestety. jedno miejce to kilka sezonow max.

          • 3 0

          • Powiedz to SPATiF owi

            • 0 0

    • lokale nie przez konkurencje padaja, tylko przez madralinskich menago, ktorzy mysla, ze jak narzuca ceny to sie utrzymaja. A sekret tkwi w malych, ale regularnych koszykach. Na zarciu zawsze zarobisz, ale litosci z cenami. I tak tkwia w swoim przekonaniu, zamiast obnizyc ceny i zrobic ruch. Jakies promocje. Przeciez jest megaszerokie pole z pomyslami. Tylko trzeba wiedziec jak dziala biznes, a nie oglosic sie restauratorem z koziej d*pci i do upadlosci podawac filet z kurczaka z frytkami i surowkami za 43 zl:)

      • 2 0

  • ... (10)

    No fajnie, fajnie, a jak cenowo to wygląda? Poza tym nie ukrywam że zaciekawiła mnie ta afrykańska knajpka :D

    • 27 2

    • (2)

      mnie też, kuchnia afrykańska to rzdkość na naszym rynku

      • 4 1

      • (1)

        to tak samo jak w Afryce otworza Europejska kuchnie...

        • 1 2

        • europejskiej kuchni a afryce jest na megatony bo afrka to była taka euprejska BIAAAACZ.

          • 4 1

    • Ciekawa ta afrykańska... (1)

      Mnie równiez i zamierzam za jakąś godzinke tam sie przejść ;-)

      • 2 2

      • bierzesz wszystko bez obierania i patroszenia i wrzucasz do garnka

        to jest kuchnia pierwotna, obecnie my, europejczycy możemy znaleźć kuchnię pierwotną dla człowieka w Afryce, Indiach, Bangladeszu, Tajlandii. Czyli jak w temacie.

        • 6 5

    • kuchnia afrykańska w afryce to rzadkość

      ogólnie jedzenie to rzadkość

      • 22 2

    • Jest OK (2)

      Serwujemy afrykańskie dania w atrakcyjnych cenach, bo już od 12-13 zł najesz się do syta. Nasza kuchnia prezystosowana jest pod europejczyków dlatego z afrykańskim sosem palmowym podajemy też naleśnika czy ziemniaka z pieca. Nasze najdroższe danie to 26zł. Zapraszamy.

      • 7 1

      • potwierdzam - jest okey (1)

        Miałam okazję już być w tej knajpce i bylo bardzo sympatycznie. Bardzo dobra zupa kokosowa, cos, czego wczesniej nie probowalam czyli plantany i ubuntu cola. Byc moze ktos powie, ze to banal, ale dla mnie to byla nowosc i bardzo przyjemnie to wspominam. W sopocie jestem rzadko, ale mam nadzieje, ze jak bede nastepnym razem, to knajpa nadal tam bedzie :)

        • 2 2

        • Nie probowales coli?

          • 0 2

    • Nie wytrzymałam i musiałam iść :) tak więc dla wszystkich ciekawskich: szału nie ma. Wiem że to dopiero początki, ale skoro idzie się gdzieś to nie po to żeby słuchać "tego nie ma, tego też nie, no i tamtego też nie"... ani nie było kilku dań, ani jakiegoś specjalnego napoju który ponoć ma duże powodzenie i którego bardzo chciałam spróbować mimo że za mały trzeba zapłacić ok. 12 zł a za większy 23 zł z tego co pamiętam, ani nawet nie było niegazowanej wody do picia... Za to jest uprzejma obsługa. Od razu po wejściu i zajęciu stolika Pani zaproponowała że może podać zupę która jest darmowa do każdego zamówienia - niewielka porcja zupy orzechowej, ale całkiem dobra przyznaję :) Co do samego dania, nie pamiętam jak to się nazywało ale smakiem przypominało nieco gulasz (coś z okrą, kurczakiem). Niezbyt duża porcja, ale sycące :) Mnie bardzo smakowało, aczkolwiek nie do końca tego się spodziewałam. Cena dania to 19 zł z tego co pamiętam. W menu poza daniami z mięsem, znajdzie się także coś dla wegetarian. Lokalizacja w sumie dobra (jak ktoś nie wie, idąc od góry monciaka czyli od strony dworca, przed krzywym domkiem trzeba skręcić w uliczkę po lewej, kawałek iść prosto i po lewej stronie zaraz będzie niewielka knajpka). Mam nadzieję, że Hallo Africa Bar się rozwinie i na drugi raz nie usłyszę: "niestety tego nie mamy"... no i będę mogła spróbować tego wyjątkowego napoju :)

      • 1 0

  • Ciekawe czy ten bar z kuchnią afrykańską oferuje najsłynniesze afrykańskie danie: (9)

    potrawkę z białego czlowieka?

    • 111 36

    • (3)

      Za to w Polsce można zawsze liczyć na to, że najesz się wstydu. Za Rodaków.

      • 30 10

      • ale że co ...? że doprawią ????????????

        • 4 3

      • Tak, przynosisz nam wstyd. Poprzez brak poczucia humoru.

        Współczucia dla współpracowników.

        • 20 6

      • Kupiłem wczoraj mięso Klauna, śmiesznie smakuje.

        • 16 3

    • . (1)

      ja tam bym zjadł krągłopupą murzynkę

      • 16 3

      • to jedź do Afryki...

        .. jak dostaniesz maczetą przez łeb za to że jesteś biały to ci przejdzie

        • 0 0

    • z białej dziewicy chyba, ale te jak wiadomo już wyginęły ;)

      • 1 2

    • parboiled

      • 1 0

    • ale śmieszne...

      • 0 1

  • "menu bardzo często się zmienia" (1)

    No tak,jak za dawnych lat w stołówce zakładowej.W piątek przegląd tygodnia.

    • 42 6

    • szczegolnie, ze to nowe knajpy!

      tak otworzylismy knajpe 2 tyg temu i wkolko zmieniamy menu hahahhahahahaha

      • 1 2

  • (5)

    Mniejsza z tymi knajpami... no ale ta Pani we Wrzeszczu... :)

    • 25 9

    • (1)

      ta dama, co ma zamiar chlapnąć wódę?

      • 8 3

      • nie, chodzi o damę
        :)

        • 1 4

    • to Madzia z Topolówki ;)

      • 0 0

    • Do pały jak znalazł :)

      • 5 0

    • Ta na pierwszym planie wygląda konkretnie... ehh dałbym takiej do potrzymania :D

      • 0 1

  • Dla mnie tylko gotuje żona i mam pewność co jem a alkohole pędze sam , (11)

    • 60 17

    • (6)

      Taka pewność siebie moze wynikać tylko z intercyzy :)))

      • 24 2

      • mocne ale dobre :) (5)

        brawo dla tego pana co poznał życie

        • 7 6

        • (1)

          Jak jesteś kawalerem, to co Ty wiesz o doświadczeniach?

          • 5 2

          • na cudzych się uczę

            wiem, że to rzadkość uzywać rozumu zamiast penisa

            • 4 2

        • (2)

          Jeśli przez "takie doświadczenia" to raczej rozwodnikiem ;) "Jestem na idarling pe el bo szukam kobiety z klasą" :)

          • 1 2

          • widzę, że temat internetowych znajomości nie jest ci obcy

            musisz mieć mnóstwo czasu na zgłębnianie tajników internetowych znajomości. Pewnie nie odrywasz się od tego zajęcia.
            Zaś kobiet z klasą w Polsce jest tyle samo co facetów z klasą i dobrych restauracji :). To zaś jest odwrotnie proporcjonalne do ilości zniewieściałych onanistów, co wszyscy aż nazbyt cżęsto tu widzimy.

            • 2 1

          • Kobiety z 3.klasą podstawówki ? :D

            • 0 0

    • no chyba że z "garka" odprysła emalia i z każdą zupą zbiżasz sie do bękarta śmierci -raka. (2)

      • 6 4

      • garnka?! garnek panie kolego...

        polecam słownik ortograficzny

        • 1 8

      • teraz są nie malownae nierdzewki więc pucuj torpedę z sobieszewa

        • 1 0

    • wiem wiem , twoja zonka czesto mi przynosi te alkohole...

      ...takze dalej pedz pedz pedz!

      • 4 2

  • godzina 22, sobota, lato, ulica długa i olice a ludzi 0. brawa dla miasta za uleganie tym starym smierdzielom w kwestiach (3)

    "ciszy nocnej"

    • 66 14

    • wracj szybciej bo swinki trzeba nakamić

      to siedz w swoich Kartuzach buraku

      • 2 2

    • słuszna uwaga

      • 0 1

    • ciekawe

      Akurat w tym roku, latem, troche weekendowych wieczorow spedzilam w centrum Gdanska i bylam mile zaskoczona iloscia ludzi, ogrodkow, imprez, muzyka na zywo itd. W poprzednich latach rzeczywiscie bylo slabo, ale cos sie wyraznie zmienilo.

      • 0 0

  • Bujaj się jeleniu

    • 0 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Happy Hours z Aperol Spritz Wieczory Włoskich Smaków w Każdy Piątek!

degustacja

Happy Hour z Winem Domu Co Sobota!

degustacja

Katalog.trojmiasto.pl - Wkrótce otwarcie

Najczęściej czytane