Gotują dla Trójmiasta

Marcin Popielarz

Marcin Popielarz - szef kuchni w restauracji Biały Królik w Gdyni. W swoich daniach łączy zamiłowanie do kuchni regionu Kaszub i Żuław z nowoczesnymi trendami. Doświadczenie zdobywał w sopockim Sheratonie, londyńskiej Social Eating House z gwiazdką Michelin oraz Maaemo w Oslo z dwoma gwiazdkami.

W Białym Króliku jest Szefem Kuchni od stycznia 2015 roku, gdzie już po pół roku działalności zdobył dwie czapki w prestiżowym Żółtym Przewodniku Gault&Millau, plasując Białego Królika w pierwszej dziesiątce restauracji w Polsce.

Prywatnie: fan piłki nożnej. Grał kiedyś w drużynie i miał ochotę na karierę niczym Lewandowski, ale jak sam twierdzi, "nie miał talentu".
Ulubiona kuchnia: japońska, w tym sushi i ryby

Zobacz także

zobacz wszystkie

Nowe lokale

Noce i dnie

Kluby, dyskoteki
Gdańsk
Juliusza Słowackiego 19

Taverna Zante

Restauracje
Gdynia
Władysława IV 49A

Carnivale Bar

Puby
Gdynia
Władysława IV 11A

Wkrótce otwarcie

California Diner Express

Gdańsk
Trubadurów 6

Bary, bistro

Planowane otwarcie

koniec czerwca

Między rolkami

Gdańsk
Wajdeloty 25

Sushi

Planowane otwarcie

wkrótce

Pollo Loco

Gdynia
Świętojańska 62

Bary, bistro

Planowane otwarcie

wkrótce

Najświeższe oceny + dodaj ocenę

Pinata Mexican Food pokaż na mapie 1.3

Food Truck
Zdecydowalem sie na burito wegetarianskie (uwaga 19zl). Na wstepie pani zapowiedziala w odpowiedzi na pytanie, ze cza... więcej

Mocno Nadziane pokaż na mapie 6.0

Pierogarnie
Przede wszystkim, wbrew pozorom, duże porcje. Do wyboru 3 lub 5 pierogów. Mnie z powodzeniem wystarczają 2, mojemu ch... więcej

Haos pokaż na mapie 1.8

Restauracje
Jedzenie z azją ma niewiele wspólnego, wysokie ceny jak na wielkość serwowanych porcji, obsługa kelnerska TRAGEDIA, k... więcej

Luna 6.0

Jedzenie na telefon
Zamówiłem pieczeń w sosie własnym. Naprawdę pyszna, delikatna. Przyjechała szybko w dość kłopotliwe dla kierowcy miej... więcej