• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Pięć największych burgerów w Trójmieście

Łukasz Stafiej
28 maja 2019 (artykuł sprzed 4 lat) 
"Maczuga" w Burger Story ma aż sześć kotletów. "Maczuga" w Burger Story ma aż sześć kotletów.

Są tak wielkie i naładowane składnikami, że większość osób nie dałaby rady zjeść nawet połowy. Mowa o gigaburgerach, które oferuje kilka trójmiejskich lokali. Z okazji Światowego Dnia Hamburgera (28 maja), przedstawiamy nasz lokalny TOP5.



Burgery Trójmiasto - najtańsze i najdroższe propozycje



Jak często jadasz burgery?

W niepisanym rankingu "najwięcej kotletów w jednej bułce" wygrywa Burger Story z Żabianki. W ich "Maczudze" znajdziemy sześć kotletów przekładanych słusznymi warstwami cheddara i boczku. Taka przyjemność kosztuje 39 zł.

Niestety to chwyt odrobinę pod publiczkę, bo maczugowe kotlety ważą jedynie 100 gramów każdy (chciałoby się po regularne 180 g). Przyznać jednak trzeba, że buła i tak prezentuje się imponująco.


W Pasibusie można komponować burgery z dowolnej ilości kotletów i dodatków. W Pasibusie można komponować burgery z dowolnej ilości kotletów i dodatków.
Gargantuiczne burgery znajdziemy również w ofercie Pasibusa w Galerii Morena i Forum Gdańsk. Co prawda proponowane w karcie kompozycje mieszczą się w granicach zdrowego rozsądku, ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby do kanapki dodać odrobinę szaleństwa i złożyć własną bułę. Wielopiętrową. Wielokotletową. Tak naprawdę ogranicza nas tylko wyobraźnia i pojemność portfela. Ekstra kotlet z wołowiny kosztuje 8 zł, dodatkowy kotlet ze smażonego sera to 6 zł. Boczek i ser po 2 zł. Nikt nie powiedział, że na jednym "doładowaniu" trzeba skończyć.

Samo mięso w "Niuniusiu" z Burgermanii waży 1 kg. Samo mięso w "Niuniusiu" z Burgermanii waży 1 kg.
Burgermania na Przymorzu stawia na wagę burgerów. A trzeba przyznać, że ich "Niuniuś" to waga superciężka. W tym złudnie niepozornym, bo wcale nie wielopiętrowym burgerze, znajdziemy monstrualny kotlet o wadze 1000 g, słownie: "jeden kilogram wołowiny". Do tego ser, bekon, pomidor, rukola, sałata i sos. I gdyby ktoś wciąż był głodny: w zestaw wchodzą jeszcze frytki (porcja XL, a jakże!) i 15 krążków cebulowych. Cena: 100 zł. A dla tradycjonalistów "Burger po Byku" - piętrus z poczwórną wkładką wszystkiego: mięsa, sera i warzyw. Cena? 62 zł.

Burgerowa wieża z Blues Club w Gdyni. Burgerowa wieża z Blues Club w Gdyni.
Być może nie wszyscy wiedzą, ale burgerami karmi również gdyński klub muzyczny Blues Club. Wśród kilku pozycji coś dla siebie znajdą również ekstremalni burgerożercy. Choć nie da się ukryć, że bluesowy "Gigant" (49 zł) zdaje się podejrzanie lekkostrawny. Co prawda, na trzech poziomach bułek znajdują się trzy 180-gramowe kotlety, ale przełożone są one warzywami, m.in. cebulą i pomidorem. A gdzie boczek, gdzie ser? "Na szczęście" bułę można doładować kotletem albo dwoma (10 zł za sztukę).

W barze 3Burger każdą pozycję możemy zamówić z kotletem XXL o wadze 300 g. W barze 3Burger każdą pozycję możemy zamówić z kotletem XXL o wadze 300 g.
Na koniec 3 Burger, którego oddziały znajdziemy zarówno w Gdańsku, jak i w Gdyni. Nie serwują tutaj ekstremalnych piętrusów, ale za to każdą pozycję z menu (a jest ich kilkanaście - także w wersjach z mięsem dzika czy baraniną) zamówimy z kotletem w rozmiarze XXL, którzy waży 300 gramów. Wystarczy, że zamówimy "Burger z jajem" w takim wydaniu i nasza buła, uzbrojona oprócz mięsa w jajko sadzone, bekon i warzywa, staje się niemałym wyzwaniem nawet dla doświadczonych burgerożerców. Cena: 33 zł.

Miejsca

Opinie (136) ponad 20 zablokowanych

  • Opinia została zablokowana przez moderatora

  • (25)

    Nadmiar mięsa jest szkodliwy. 1kg wołowiny? To nawet dla największego klienta jest za dużo.

    • 92 36

    • Powiedz to aktywnie trenującym (13)

      Którzy aby budować mięśnie muszą przyjmować więcej białka. Jeśli mężczyzna ma ponad 120 kg to 1 kg nie jest aż taki duży. W dodatku nikt tu nie mówi o codziennym spożywaniu takiego burgera...

      • 19 24

      • Facet 120kg, o ile nie jest koszykarzem powyżej 2m, jest inwalidą i tak czy siak nie powinien tyle jeść. (10)

        • 21 17

        • hehe (6)

          No tak, zapomniałem, że w większości udzielają się tu karakany z 160 cm wzrostu, którzy o wzroście prawdziwego mężczyzny mogą śnić.

          • 18 5

          • Zapomniałeś, bo anabole wyżerają mózg (4)

            Wzorem mężczyzny jest Wayne Gretzky (183 centymetry i 84 kilogramy). Wysportowany mistrz nad mistrze.
            Wzorem mężczyzny nie jest napompowana sterydami i suplami świnia, która potrzebuje dwóch minut, żeby obrócić się w miejscu.

            • 17 4

            • (3)

              przy 183cm i wadze 84kg masz jakies 10kg niedowagi

              • 6 19

              • Nie no nie masz xd. Daj spokoj.

                • 7 0

              • Ja mam otylosc

                Plus 20kg ale za to jak browar wchodzi

                • 6 1

              • Nieprawda.

                To górna granica BMI. Powyżej jest nadwaga.

                • 1 1

          • Boże

            kto to jest "prawdziwy mężczyzna"? to taki, co zamiast mózgu, ma mięśnie i waży ponad 100 kg? nie no, to ja już wolę być karakanem.

            • 5 5

        • w ogóle (2)

          ludzie, którzy myślą, że ważąc 120 kg dożyją emerytury są, najdelikatniej to ujmując, trochę przygłupi.

          • 8 1

          • (1)

            niema znaczenia bo jak ktoś wazy 50-60 to tez możne jej nie dożyc

            • 1 0

            • A widzisz różnicę między może nie dożyć, a nie dożyje?

              zawsze możesz nie dożyć, to może od razu skocz z okna

              • 0 0

      • Zobacz na youtube ja ludzie My zdobywamy te kotlety

        Zobacz film do końca kozaku

        • 0 0

      • powiedz to jelitom

        rak na to czeka

        • 2 2

    • Na raz na pewno :) (1)

      Ale znam zawodników, co mają diety typu 6x250g mięsa. Te burgery pewnie są zamawiane na spółę przez 10 studentów xD
      I ja wolę stejki, mięso jest mniej przetworzone i lepszej jakości - cena tez z czegoś wynika. Niestety ludzie jedzą za mało mięsa i potem są niedożywieni i wyglądają jak wyglądają - zapychamy się chlebem i ziemniakami jak biedacy.

      • 15 10

      • Jedz wołowinę jedz :) jeżeli chcesz zachorować na nowotwór jelita grubego. Związek jest naukowo udowodniony.

        • 1 5

    • No, ale to raczej burger do jedzenia w kilka osób :)

      Płaski kształt to też podpowiada: łatwiej pokroić na np. 4 części.

      • 8 1

    • Typowy polski klient poleca restauracje taką że jak zje to się zesry pod siebie. (3)

      Mam koliegie on potrafi zjeść aż mu guzik peknie u spodni. Mówi że PiS głosuje bo teraz jak dostanie 500 na pierwsze to może całe tysiąc przeżreć.

      • 7 13

      • (1)

        tak widać właśnie przykład burger marzeń za 100zł :)

        w sklepie 1kg warzyw kosztuje niemal tyle samo co 1kg mięsa :)

        • 5 0

        • papryka, pomidory, banany itd - ok. 5 zł/kg

          kurczak ćwiartka tylna - w promocji widziałem po 3 zeta/kg (nie pamiętam czy Lidl, Biedronka czy Tesco)

          • 0 0

      • sum sum corda, jak powiedziała peowska kamiecznikowa aferzystka

        hehehe, to przebuja kamieniowanie dinozaurów kopaczowej i 6 króli głupka

        • 0 0

    • ja

      na kacu bym to zjadł:)

      • 13 0

    • zjadłem raz 2kg kebaba :)

      • 3 3

    • na zdjęciach wygląda to obrzydliwie

      • 10 2

    • burger jest dobry zawsze i wszędzie

      • 1 2

  • Jest rukola a nie ma cebuli?

    • 51 1

  • Panie Stafiej, regularne to jest 200 gr (4)

    A nie ściema 180 gr

    • 49 7

    • Regularnie to jest pół funta (227 gr) (2)

      A nie ściema 200 gr

      • 10 2

      • Nie nad Wisłą (1)

        Mamy tu system metryczny :)

        • 5 0

        • Dlatego u nas pełnowymiarowy burger zaokrągla się do 225 gr ;-)

          • 5 0

    • Dla przypomnienia

      gr - grosz,
      g - gram.
      Wychodzi na to, że spieracie się o cenę a nie o wagę.

      • 1 0

  • często jem Maczugę a później zapijam energetykiem (7)

    • 44 31

    • Do zobaczenia (1)

      • 31 4

      • też

        • 1 0

    • Tez tak mialem z mniejszymi burgerami. Potem pierwszy zawał w wieku 33 lat :( (3)

      • 12 2

      • (2)

        Przezyles?

        • 4 2

        • Niestety, umarłem.

          • 27 0

        • Nie, bo odpowiedzial :-)

          Nie

          • 1 3

    • burger i piwo, dobre połączenie

      • 0 0

  • 3 burger z baraniną mega jak dla mnie (1)

    • 21 5

    • Pytanie ile tej baraniny tam jest? 10%?

      • 4 1

  • to nie jest burger (3)

    burger ma tobie dać pełnię smaku w jednym kęsie, od bułki, przez burger, warzywa, sosy, aż do ostatniej bułki. W tym czymś masz obiad podany na stosie. tego nie da się jeść

    • 154 6

    • Dokładnie

      Przy takim "wieżowcu" następuje profanacja sposobu jedzenia burgera.

      • 16 0

    • Nawet ten hardkorowy by tego nie opędzlował.

      • 3 0

    • to jest szaszłyk

      :D

      • 4 0

  • (3)

    lubię Burgermanie, spora ilość w rozsądnej cenie w dodatku w niezłej jakości. W porównaniu to całej masy hipsterskich burgerowni ten lokal jest dla ludzi

    • 30 12

    • (1)

      Gdyby tylko jeszcze pracownicy którzy to nakładają mieli rękawiczki a nie warzywa nakładane są gołymi rękoma którymi wcześnie wycierali pot z czoła... Już raz Im to pisałem ale nie wzięli tego pod uwagę.

      • 9 2

      • Dokładnie. Nie wspomne jeszcze o tym grubawym z zaczesem na prawo- nie miłym sprzedawcy

        • 2 0

    • Burgermania jest słaba, a nie tańsza od innych dla ludzi

      Np. Burgerstacja na Zaspie. Spróbuj.

      • 5 6

  • No to jedziemy na nadwagę, nie na rzeźbę. (3)

    • 29 7

    • Najpierw masa, później rzeźba

      • 4 2

    • najpierw masa, później masa (1)

      • 9 0

      • A skoro masa już jest, to jeszcze tylko masa i gotowe

        • 5 0

  • Największych? (3)

    To może dla odmiany 5 najlepszych?

    • 79 4

    • najlepszych pod jakim względem? (1)

      1. smaku ? - kwestia gustu, poza tym kto byłby wiarygodny, krytyk kulinarny o wyszukanym smaku i doświadczeniu, czy tłum kierujący sie emocjami i ceną
      2. jakości użytych składników? - tu potrzebna transparentność dostaw składników, warunki ich przechowywania, itd
      3. cena/smak lub cena/jakość? - sprawdz powyzej i dodaj parametr ceny

      • 3 3

      • Wystarczyły by trzy kryteria:
        1. Smak
        2. Cena
        3. Gramatura
        Co do 2 i 3 to można porównać obiektywnie bez problemu. Jeśli chodzi o smak, to wystarczyła by ocena uśredniona z ocen 4-5 osób o różnych gustach smakowych. Wiadomo, że idealnie nie będzie, ale zawsze ma to więcej sensu, niż 5 największych burgerów, których i tak nikt nie zamawia, bo kosztują tyle co porządny stek i nikt nie jest w stanie tego zjeść nie rozkładając na czynniki pierwsze.

        • 7 1

    • Lubię burgery

      Narobili mi apetytu, zrobię sobie podobnego w domu

      • 1 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Happy Hours z Aperol Spritz Wieczory Włoskich Smaków w Każdy Piątek!

degustacja

Happy Hour z Winem Domu Co Sobota!

degustacja

Katalog.trojmiasto.pl - Wkrótce otwarcie

Najczęściej czytane