USA! USA! USA! Tak krzyczy do nas większość potraw znanych z reklam i telewizji. Czy Ameryka to tylko burgery, steki, smażone skrzydełka i donuty ? Otóż nie! Stany Zjednoczone to przeogromna ilość dań przywiezionych oraz zmodyfikowanych na tamtejsze możliwości przez imigrantów z całego świata. Znajdziemy tam wpływy afrykańskie, europejskie, azjatyckie jak i południowoamerykańskie. Chcemy Wam przybliżyć bogactwo tej kuchni, które nie wybija się w mainstreamie popkultury.
Podobne wydarzenia
sobota, godz. 10:00, 12:30
w każdy czwartek (do 20.06), godz. 19:00, 10:00
- New england chowder (zupa z małżami)
- Kurczak Huli Huli (kurczak po hawajsku)
- Jambalaya (kreolska potrawa na bazie ryżu z pomidorami)
- Sloppy Joe (protoplasta burgera)
Bonus:
- Zajęcia rozpoczniemy od krótkiego wstępu na temat tradycyjnej kuchni, historii oraz ciekawostek. - Dostęp do zamkniętej grupy Skōma Food Club.
Co zapewniamy:
- Poczęstunek na dobry początek - niespodzianka od Skoma Food Club!
- Broszurę z przepisami
- Fartuch, który możesz zabrać do domu
- Wszystkie składniki niezbędne do przygotowania dań
- Zmywanie naczyń!
Kto prowadzi:
Mariusz Buller
Co musisz przynieść:
- Buty na płaskiej podeszwie
- Wskazane są długie spodnie i bluzka z długim rękawem
- Plastikowe naczynia bądź słoiki, aby zabrać na wynos pozostałe dania.
Alergie i ograniczenia dietetyczne:
Tam gdzie jest to możliwie chętnie zmieniamy przepisy. Niektóre warsztaty będą jednak nieodpowiednie dla osób ze szczególnymi nietolerancjami. Zadzwoń do nas, aby omówić wszelkie istotne alergeny z członkiem zespołu: 507 776 778.