Warsztaty skierowane są dla ludzi którzy uważają, że kuchnia i gotowanie to nie jest miejsce dla nich. Podczas zajęć udowodnimy, że w kuchni nie są do końca istotne proporcje, każdy z uczestników doprawi potrawy według swojego uznania. Omówione zostaną produkty z których będziemy przygotowywali potrawy, ich zastosowanie, pochodzenie oraz możliwości obrabiania.
Podobne wydarzenia
27 kwietnia - 5 maja 2024, godz. 09:00 - 18:00
ulgowy 20 zł
poniedziałek, godz. 18:00
Przygotujemy: Dwie przystawki, zupę, danie główne, deser
Produkty:
- ryby i owoce morza (pstrąg, łosoś, małże św.Jakuba, małże Venus)
- mięsa ( pierś kurczaka, mielona wołowina)
- warzywa i owoce (limonka, sałata rzymska, pomidory, cebula, czosnek, chili, por, kukurydza)
- zioła (kolendra, bazylia, oregano, tymianek, szczypiorek, mięta, nać pietruszki)
- inne (oliwa,parmezan, majonez, marynowany zielony pieprz, wędzona papryka, drożdże, mleko w proszku, jajka, śmietanka, czekolada gorzka, woda różana )