Wiadomości

Bosko: nowa lodziarnia z ponad 200 smakami w Gdyni

Tłumy pojawiły się na otwarciu nowej lodziarnio-kawiarni Bosko przy ul. Świętojańskiej zobacz na mapie Gdyni w centrum Gdyni. Firma przywędrowała z Lublina, gdzie rozpoczęła działalność. Po roku wygrała plebiscyt na najlepszą lodziarnię w mieście i wszystko wskazuje na to, że w Gdyni również odniesie sukces.



Wszystko zaczęło się cztery lata temu w Lublinie. Pomysł z otworzeniem całorocznej lodziarnio-kawiarni okazał się "strzałem w 10". Świadczy o tym m.in. wygrany po roku działalności plebiscyt na najlepszą lodziarnię w mieście. Szybko przyszedł czas na uruchomienie kolejnych lokali w stolicy woj. lubelskiego. Następnie powstały lodziarnie m.in. w Kielcach, Radomiu i Legionowie - wszędzie uznawane za najlepsze w mieście. Ekspansja postępuje, goście doceniają jakość produktów, o czym świadczą ustawiające się kolejki.

Od soboty możecie wybierać z ponad 200 smaków lodów własnej produkcji firmy Bosko, których można skosztować przy ul. Świętojańskiej 71 w Gdyni. Codziennie jest dostępnych min. 15 różnych smaków, dla każdego znajdzie się coś Boskiego.

O tym, skąd pomysł, by otworzyć lokal nad morzem, czemu lody Bosko są wyjątkowe i dlaczego goście potrafią stać po nie nawet kilkadziesiąt minut rozmawiamy z twórcami lodziarni.

W Lublinie otwierając lodziarnio-kawiarnię odnieśliście szybko sukces. Otwarcie lodziarni Bosko w Gdyni to kolejny spory krok naprzód w waszej działalności.

Michał Hnatkowski, założyciel BOSKO Gdynia: To dowód na to, że się rozwijamy. Nad morze przyciągnęła nas możliwość zaoferowania produktów szerszemu gronu odbiorców, w tym turystom, których zwłaszcza w wakacje w Trójmieście nie brakuje. Specjalnie wybraliśmy taki termin otwarcia, by nasi goście mogli skosztować produktów wcześniej i później zadowolonymi wrócić w trakcie majówki i zbliżających się wakacji.

Hubert Adaszewski - założyciel BOSKO: W Lublinie czasem kolejka wychodzi daleko na ulicę, klienci potrafią czekać nawet kilkadziesiąt minut na porcję. Mamy nadzieję, że w Gdyni również zyskamy wielu stałych klientów, którzy docenią jakość - stawianą przez nas na pierwszym miejscu.

W jakiś sposób wasza działalność będzie się różniła od tego, co jest w Lublinie i innych punktach?

Hubert Adaszewski: Odnieśliśmy tam sukces, więc nie chcemy nic zmieniać. W Gdyni zdecydowaliśmy się na "niebiański" wystrój. Ważny jest smak podawanych lodów, a przede wszystkim - tak jak wszędzie - wielkość oferowanych porcji. 1 gałka to około 120 gramów. Z tego co wiemy, to największa porcja w Polsce.

Wyróżnia was nie tylko wielkość gałki, ale także mnogość smaków.

Szymon Koćmiel- właściciel REweLACJA Marketing, agencji obsługującej kompleksowo markę BOSKO: Opracowaliśmy ponad 200 różnorodnych receptur lodów. Flagowym produktem są lody o smaku solonego karmelu, które biją rekordy popularności wśród naszych gości. Każdego dnia oferujemy inny zestaw BSD - Boskich Smaków Dnia. O tym, jaki smak jest dostępny danego dnia można dowiedzieć się wchodząc na nasz profil na Facebooku.

Codziennie w ofercie jest około 10 receptur. Obok tradycyjnych smaków, lodziarnia oferuje propozycje autorskie, w tym m.in. lody wegańskie. Zawsze co najmniej jeden znajduje się w ofercie. Już widać, że w Gdyni będą cieszyły się sporą popularnością.

Michał Hnatkowski: Wszystkie produkty powstają wyłącznie z naturalnych składników, spełniają wymagania osób z nietolerancjami pokarmowymi oraz cierpiących na różnego rodzaju alergie. Robimy je na miejscu ze świeżego mleka i świeżych produktów. Mamy specjalne desery i smaki także dla dzieci, więc każdy powinien znaleźć coś dla siebie.

Jesteście otwarci przez cały rok, oferując nie tylko lody.

Hubert Adaszewski: Tak, goście skosztują u nas także np. pysznej kawy. Mamy swój blend stworzony dla naszych kawiarni, z którego pochodzą ziarna. Kawa to 100 proc. arabica. Pochodzi z Brazylii, Gwatemali i Etiopii. W tym roku wprowadzamy drugą kawę - bardziej intensywną. Sprzedajemy ją maksymalnie miesiąc po wypaleniu. Są też desery oraz gofry i wyciskane soki.

Michał Hnatkowski: Lokal jest duży, mamy dużo miejsc siedzących, co pozwala zorganizować u nas spotkanie biznesowe. Jesteśmy otwarci praktycznie przez cały dzień. W maju będziemy chcieli wydłużyć wieczorne godziny pracy. Na razie w tygodniu pracujemy do 21, a w weekendy do 23.

Ułatwieniem dla waszych gości jest też możliwość zabrania lodów na wynos.

Michał Hnatkowski: Tak. Posiadamy opakowania termiczne o wielkości 250 ml, które mogą być w użyciu przez pół godziny. Są też torby o pojemności 650 ml i 1300 ml, do których można włożyć nawet osiem smaków. Te opakowania pozwalają na bezpieczne przechowanie kupionych u nas lodów do dwóch godzin. Można je zabrać na plażę albo na przyjęcie, imprezę bądź urodziny.

Jeszcze przed majówką lody Bosko pojawią się też w Sopocie...

Michał Hnatkowski: Chcemy tam otworzyć punkt mobilny. W przyszłości na wakacje chcemy ustawić leżaki, parasole dla wypoczywających na plaży w trakcie wakacji.

Gdzie szukać informacji o lodach Bosko?

Szymon Koćmiel: Przede wszystkim zapraszamy na Facebooka i Instagrama. Tam prezentujemy nowe smaki, informacje o naszej działalności. Komunikujemy się tam z naszymi gośćmi, rozmawiając o smakach i asortymencie.

* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł

Opinie (89) ponad 10 zablokowanych

  • Duże porcje, duży lokal, lody przeciętne (5)

    Duże porcje, duży lokal, więc ludzie będą przychodzić, ale same lody przeciętne. Paulo, Miło mi, Słony Karmel to jednak onna liga.

    • 30 9

    • ważne, że interes kręci się, kręci się ,kręci się (1)

      ważne, że interes kręci się, caaaały czas.

      • 4 0

      • Przez cały dzieeeeeń

        • 4 1

    • Sprawdze Bosko

      Po milomi bolal mnie brzuch

      • 4 2

    • A dziewczyny młode

      • 1 1

    • Kwaśniak rządzi

      • 1 1

  • Pomidorowe i z czosnkiem majom? (5)

    Bo z dzieckiem kcem zprubowac.

    • 24 11

    • Mają

      Maja w swojej ofercie Mascarpone z suszonymi pomidorami i Caprese

      • 3 0

    • (3)

      Naucz się kobieto ortografii.

      • 0 5

      • Naprawde nie wyczuwasz? (2)

        • 0 2

        • niektórzy nie wiedzą co to poczucie humoru (1)

          abstrakcja, pastiż, nigdy nie widzieli Pythonów

          • 4 0

          • To od monotonii brzoskwiniowo bordowych murów i staccato nonsesowych reklam.

            • 1 0

  • Opinia została zablokowana przez moderatora

  • (2)

    Żywotność 4 miesiące i plajta. Szkoda że centrum wegetuje. Ale to wina urzednikow

    • 16 37

    • mi tez brakuje urzędniczych knajp i sklepów...

      • 8 1

    • Bo to jest nowoczesne modne centrum wegetariańskie

      Dlatego wegetuje.

      • 3 0

  • Ładny lokal. Na pewno odwiedzę. Powodzenia !!! :)

    • 30 3

  • Jaka (6)

    Cena ?

    • 22 2

    • Nie dla Polaków

      • 8 10

    • Atrakcyjna (1)

      4,50 za 120g

      • 9 10

      • spróbuję gdy będę zarabiał jak przeciętny Europejczyk, teraz mnie nie stać

        • 7 1

    • 1€ za porcje (2)

      Bylem tam i zjadlem.
      Tylko ta sama cena np.we Wloszech a zupelnie inna liga - smaczniejsze. Chocby kolo glownego placu w Sienie. Moze gdyby cena byla ponizej 4zl to bylaby atrakcja, za duze pprcje - jesli chce sprobowac ze 2-3 smaki, to musze kupic te duze galki i je czesciowo wyrzucic, bo nie chce sie napychac.

      • 5 9

      • no kabaret ... dieta - nie jedz wszystkiego zeżryj pół :)))) (1)

        • 5 0

        • Agnieszka byłEś i zjadłEś

          Conchita z "Wloszech"? pprcje?

          • 1 1

  • (2)

    Takie same lody jak w Bacio di caffe a tańsze :) po co przepłacać

    • 11 4

    • Gdynia to Radom północy wiec pasują te miejsca :)

      • 5 6

    • w kazdym osiedlowym sklepie lodówka ... a tam prawdziwe lody markowe

      wiec po co przepłacać na nieudolne podróby? :))))

      • 0 3

  • Ile chemii w chemii?

    Przyjdę, spróbuję, ocenię, ...może się znajdzie coś godnego mojego podniebienia. Bo syf od razu wyczuję. Mam nadzieję, że to nie kolejna " manufaktura" gdzie ręcznie sypie się gotowe mixy proszku do lodów i ręką ta chemię miesza, a potem dźwięczy światu, że lody domowej roboty.

    • 23 4

  • życzę powodzenia - kolejki będą, bo są (jak jest ciepło oczywiście) do innych już istniejących (1)

    natomiast to jednak 10 smaków nie 200... do wyboru każdego dnia

    przy okazji, nie wiem dlaczego w Polsce jest takie parcie na arabikę, która w 90% jest niesmaczna (zbyt kwaśna), co to za dziwaczny mit?

    robusta nie tylko jest smaczniejsza (może być w mieszankach z arabiką), ale zawiera więcej kofeiny...!

    • 14 9

    • 100% zgoda w sprawie robusty!

      • 2 0

  • 200 smaków .... (3)

    To nie wygląda na naturalne lody, raczej na:
    1. Wiadro wody
    2. Pół wiadra mleka w proszku
    3. Trzy chochle gotowego smaku, koloru, zapachu.
    4. Garnek słodu z kukurydzy
    5.Wymieszać
    6.Schłodzić.

    • 24 16

    • Stały klient BOSKO (1)

      Chyba Pan żartuje. Bosko to najlepsze lody jakie jadłem i pracowałem w ich lodziarni w Kielcach i wiem, że są w 100% naturalne i nie ma w niż żadnych proszków ani sztucznych składników. Robią je na miejscu. Ktoś tu chyba boi się Boskiej konkurencji

      • 7 6

      • pracowałem w ich lodziarni

        noooooo to faktycznie ... taka opinia musi być - max obiektywna :))))))))

        • 7 4

    • Hehe

      Spróbuję sama zrobić wg tego przepisu XD

      • 0 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Rozrywka

Filmowe Trójmiasto: z wizytą u "Lokatorów"
Wspominamy: z wizytą u "Lokatorów"
Szukali sławy w telewizji. Uczestnicy "The Voice" z Trójmiasta
Uczestnicy "The Voice" z Trójmiasta

Kultura

"Sołdek" w pełnej krasie podczas remontu w doku w stoczni
"Sołdek" podczas remontu w stoczni
Szekstream rozpoczęty. Trwa Festiwal Szekspirowski online
Trwa Festiwal Szekspirowski online

Nowe lokale

Mleczna Krówka

Restauracje
Gdynia
Świętojańska 82

Morze Yoko Sushi

Sushi
Gdańsk
Kołobrzeska 63B

Husak Pizza

Pizzerie
Gdańsk
al. Grunwaldzka 28/2