Wiadomości

Bosko: nowa lodziarnia z ponad 200 smakami w Gdyni

Tłumy pojawiły się na otwarciu nowej lodziarnio-kawiarni Bosko przy ul. Świętojańskiej zobacz na mapie Gdyni w centrum Gdyni. Firma przywędrowała z Lublina, gdzie rozpoczęła działalność. Po roku wygrała plebiscyt na najlepszą lodziarnię w mieście i wszystko wskazuje na to, że w Gdyni również odniesie sukces.



Wszystko zaczęło się cztery lata temu w Lublinie. Pomysł z otworzeniem całorocznej lodziarnio-kawiarni okazał się "strzałem w 10". Świadczy o tym m.in. wygrany po roku działalności plebiscyt na najlepszą lodziarnię w mieście. Szybko przyszedł czas na uruchomienie kolejnych lokali w stolicy woj. lubelskiego. Następnie powstały lodziarnie m.in. w Kielcach, Radomiu i Legionowie - wszędzie uznawane za najlepsze w mieście. Ekspansja postępuje, goście doceniają jakość produktów, o czym świadczą ustawiające się kolejki.

Od soboty możecie wybierać z ponad 200 smaków lodów własnej produkcji firmy Bosko, których można skosztować przy ul. Świętojańskiej 71 w Gdyni. Codziennie jest dostępnych min. 15 różnych smaków, dla każdego znajdzie się coś Boskiego.

O tym, skąd pomysł, by otworzyć lokal nad morzem, czemu lody Bosko są wyjątkowe i dlaczego goście potrafią stać po nie nawet kilkadziesiąt minut rozmawiamy z twórcami lodziarni.

W Lublinie otwierając lodziarnio-kawiarnię odnieśliście szybko sukces. Otwarcie lodziarni Bosko w Gdyni to kolejny spory krok naprzód w waszej działalności.

Michał Hnatkowski, założyciel BOSKO Gdynia: To dowód na to, że się rozwijamy. Nad morze przyciągnęła nas możliwość zaoferowania produktów szerszemu gronu odbiorców, w tym turystom, których zwłaszcza w wakacje w Trójmieście nie brakuje. Specjalnie wybraliśmy taki termin otwarcia, by nasi goście mogli skosztować produktów wcześniej i później zadowolonymi wrócić w trakcie majówki i zbliżających się wakacji.

Hubert Adaszewski - założyciel BOSKO: W Lublinie czasem kolejka wychodzi daleko na ulicę, klienci potrafią czekać nawet kilkadziesiąt minut na porcję. Mamy nadzieję, że w Gdyni również zyskamy wielu stałych klientów, którzy docenią jakość - stawianą przez nas na pierwszym miejscu.

W jakiś sposób wasza działalność będzie się różniła od tego, co jest w Lublinie i innych punktach?

Hubert Adaszewski: Odnieśliśmy tam sukces, więc nie chcemy nic zmieniać. W Gdyni zdecydowaliśmy się na "niebiański" wystrój. Ważny jest smak podawanych lodów, a przede wszystkim - tak jak wszędzie - wielkość oferowanych porcji. 1 gałka to około 120 gramów. Z tego co wiemy, to największa porcja w Polsce.

Wyróżnia was nie tylko wielkość gałki, ale także mnogość smaków.

Szymon Koćmiel- właściciel REweLACJA Marketing, agencji obsługującej kompleksowo markę BOSKO: Opracowaliśmy ponad 200 różnorodnych receptur lodów. Flagowym produktem są lody o smaku solonego karmelu, które biją rekordy popularności wśród naszych gości. Każdego dnia oferujemy inny zestaw BSD - Boskich Smaków Dnia. O tym, jaki smak jest dostępny danego dnia można dowiedzieć się wchodząc na nasz profil na Facebooku.

Codziennie w ofercie jest około 10 receptur. Obok tradycyjnych smaków, lodziarnia oferuje propozycje autorskie, w tym m.in. lody wegańskie. Zawsze co najmniej jeden znajduje się w ofercie. Już widać, że w Gdyni będą cieszyły się sporą popularnością.

Michał Hnatkowski: Wszystkie produkty powstają wyłącznie z naturalnych składników, spełniają wymagania osób z nietolerancjami pokarmowymi oraz cierpiących na różnego rodzaju alergie. Robimy je na miejscu ze świeżego mleka i świeżych produktów. Mamy specjalne desery i smaki także dla dzieci, więc każdy powinien znaleźć coś dla siebie.

Jesteście otwarci przez cały rok, oferując nie tylko lody.

Hubert Adaszewski: Tak, goście skosztują u nas także np. pysznej kawy. Mamy swój blend stworzony dla naszych kawiarni, z którego pochodzą ziarna. Kawa to 100 proc. arabica. Pochodzi z Brazylii, Gwatemali i Etiopii. W tym roku wprowadzamy drugą kawę - bardziej intensywną. Sprzedajemy ją maksymalnie miesiąc po wypaleniu. Są też desery oraz gofry i wyciskane soki.

Michał Hnatkowski: Lokal jest duży, mamy dużo miejsc siedzących, co pozwala zorganizować u nas spotkanie biznesowe. Jesteśmy otwarci praktycznie przez cały dzień. W maju będziemy chcieli wydłużyć wieczorne godziny pracy. Na razie w tygodniu pracujemy do 21, a w weekendy do 23.

Ułatwieniem dla waszych gości jest też możliwość zabrania lodów na wynos.

Michał Hnatkowski: Tak. Posiadamy opakowania termiczne o wielkości 250 ml, które mogą być w użyciu przez pół godziny. Są też torby o pojemności 650 ml i 1300 ml, do których można włożyć nawet osiem smaków. Te opakowania pozwalają na bezpieczne przechowanie kupionych u nas lodów do dwóch godzin. Można je zabrać na plażę albo na przyjęcie, imprezę bądź urodziny.

Jeszcze przed majówką lody Bosko pojawią się też w Sopocie...

Michał Hnatkowski: Chcemy tam otworzyć punkt mobilny. W przyszłości na wakacje chcemy ustawić leżaki, parasole dla wypoczywających na plaży w trakcie wakacji.

Gdzie szukać informacji o lodach Bosko?

Szymon Koćmiel: Przede wszystkim zapraszamy na Facebooka i Instagrama. Tam prezentujemy nowe smaki, informacje o naszej działalności. Komunikujemy się tam z naszymi gośćmi, rozmawiając o smakach i asortymencie.

* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł

Opinie (89) ponad 10 zablokowanych

  • Duże porcje, duży lokal, lody przeciętne (5)

    Duże porcje, duży lokal, więc ludzie będą przychodzić, ale same lody przeciętne. Paulo, Miło mi, Słony Karmel to jednak onna liga.

    • 30 9

    • ważne, że interes kręci się, kręci się ,kręci się (1)

      ważne, że interes kręci się, caaaały czas.

      • 4 0

      • Przez cały dzieeeeeń

        • 4 1

    • Sprawdze Bosko

      Po milomi bolal mnie brzuch

      • 4 2

    • A dziewczyny młode

      • 1 1

    • Kwaśniak rządzi

      • 1 1

  • Pomidorowe i z czosnkiem majom? (5)

    Bo z dzieckiem kcem zprubowac.

    • 24 11

    • Mają

      Maja w swojej ofercie Mascarpone z suszonymi pomidorami i Caprese

      • 3 0

    • (3)

      Naucz się kobieto ortografii.

      • 0 5

      • Naprawde nie wyczuwasz? (2)

        • 0 2

        • niektórzy nie wiedzą co to poczucie humoru (1)

          abstrakcja, pastiż, nigdy nie widzieli Pythonów

          • 4 0

          • To od monotonii brzoskwiniowo bordowych murów i staccato nonsesowych reklam.

            • 1 0

  • Opinia została zablokowana przez moderatora

  • (2)

    Żywotność 4 miesiące i plajta. Szkoda że centrum wegetuje. Ale to wina urzednikow

    • 16 37

    • mi tez brakuje urzędniczych knajp i sklepów...

      • 8 1

    • Bo to jest nowoczesne modne centrum wegetariańskie

      Dlatego wegetuje.

      • 3 0

  • Ładny lokal. Na pewno odwiedzę. Powodzenia !!! :)

    • 30 3

  • Jaka (6)

    Cena ?

    • 22 2

    • Nie dla Polaków

      • 8 10

    • Atrakcyjna (1)

      4,50 za 120g

      • 9 10

      • spróbuję gdy będę zarabiał jak przeciętny Europejczyk, teraz mnie nie stać

        • 7 1

    • 1€ za porcje (2)

      Bylem tam i zjadlem.
      Tylko ta sama cena np.we Wloszech a zupelnie inna liga - smaczniejsze. Chocby kolo glownego placu w Sienie. Moze gdyby cena byla ponizej 4zl to bylaby atrakcja, za duze pprcje - jesli chce sprobowac ze 2-3 smaki, to musze kupic te duze galki i je czesciowo wyrzucic, bo nie chce sie napychac.

      • 5 9

      • no kabaret ... dieta - nie jedz wszystkiego zeżryj pół :)))) (1)

        • 5 0

        • Agnieszka byłEś i zjadłEś

          Conchita z "Wloszech"? pprcje?

          • 1 1

  • (2)

    Takie same lody jak w Bacio di caffe a tańsze :) po co przepłacać

    • 11 4

    • Gdynia to Radom północy wiec pasują te miejsca :)

      • 5 6

    • w kazdym osiedlowym sklepie lodówka ... a tam prawdziwe lody markowe

      wiec po co przepłacać na nieudolne podróby? :))))

      • 0 3

  • Ile chemii w chemii?

    Przyjdę, spróbuję, ocenię, ...może się znajdzie coś godnego mojego podniebienia. Bo syf od razu wyczuję. Mam nadzieję, że to nie kolejna " manufaktura" gdzie ręcznie sypie się gotowe mixy proszku do lodów i ręką ta chemię miesza, a potem dźwięczy światu, że lody domowej roboty.

    • 23 4

  • życzę powodzenia - kolejki będą, bo są (jak jest ciepło oczywiście) do innych już istniejących (1)

    natomiast to jednak 10 smaków nie 200... do wyboru każdego dnia

    przy okazji, nie wiem dlaczego w Polsce jest takie parcie na arabikę, która w 90% jest niesmaczna (zbyt kwaśna), co to za dziwaczny mit?

    robusta nie tylko jest smaczniejsza (może być w mieszankach z arabiką), ale zawiera więcej kofeiny...!

    • 14 9

    • 100% zgoda w sprawie robusty!

      • 2 0

  • 200 smaków .... (3)

    To nie wygląda na naturalne lody, raczej na:
    1. Wiadro wody
    2. Pół wiadra mleka w proszku
    3. Trzy chochle gotowego smaku, koloru, zapachu.
    4. Garnek słodu z kukurydzy
    5.Wymieszać
    6.Schłodzić.

    • 24 16

    • Stały klient BOSKO (1)

      Chyba Pan żartuje. Bosko to najlepsze lody jakie jadłem i pracowałem w ich lodziarni w Kielcach i wiem, że są w 100% naturalne i nie ma w niż żadnych proszków ani sztucznych składników. Robią je na miejscu. Ktoś tu chyba boi się Boskiej konkurencji

      • 7 6

      • pracowałem w ich lodziarni

        noooooo to faktycznie ... taka opinia musi być - max obiektywna :))))))))

        • 7 4

    • Hehe

      Spróbuję sama zrobić wg tego przepisu XD

      • 0 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Rozrywka

Od soboty jedzenie tylko na wynos. Nowe obostrzenia dla gastronomii
Nowe obostrzenia: jedzenie tylko na wynos
E-sport. "Strzelanka" w czasie lekcji online
E-sport. "Strzelanka" w czasie lekcji online

Kultura

Jak zostać aktorem? Opowiada dyrektor Studium Wokalno-Aktorskiego
Jak zostać aktorem?
Książka o chorobie Literacką Książką Roku. Przyznano Nagrody "Wiatr od Morza" 2019
Książka o chorobie Literacką Książką Roku

Nowe lokale

Umiko Sushi

Sushi
Gdynia
Świętojańska 130

Palec do budki

Pizzerie
Gdańsk
Śląska 17A

Bardzo Włosko

Pizzerie
Gdańsk
Przytulna 9U4