- 1 Jemy na mieście: Whiskey on the Rocks (123 opinie)
- 2 Duża impreza kulinarna znowu w Trójmieście (36 opinii)
- 3 Nowe lokale: pizza, bistro i polska kuchnia (94 opinie)
- 4 Smutna prawda o influencerach (158 opinii)
- 5 Ta kolacja trwała 5 godzin! (6 opinii)
- 6 Cateringi na święta. Zamów już teraz (64 opinie)
Bosko: nowa lodziarnia z ponad 200 smakami w Gdyni
Tłumy pojawiły się na otwarciu nowej lodziarnio-kawiarni Bosko przy ul. Świętojańskiej w centrum Gdyni. Firma przywędrowała z Lublina, gdzie rozpoczęła działalność. Po roku wygrała plebiscyt na najlepszą lodziarnię w mieście i wszystko wskazuje na to, że w Gdyni również odniesie sukces.
Wszystko zaczęło się cztery lata temu w Lublinie. Pomysł z otworzeniem całorocznej lodziarnio-kawiarni okazał się "strzałem w 10". Świadczy o tym m.in. wygrany po roku działalności plebiscyt na najlepszą lodziarnię w mieście. Szybko przyszedł czas na uruchomienie kolejnych lokali w stolicy woj. lubelskiego. Następnie powstały lodziarnie m.in. w Kielcach, Radomiu i Legionowie - wszędzie uznawane za najlepsze w mieście. Ekspansja postępuje, goście doceniają jakość produktów, o czym świadczą ustawiające się kolejki.
Od soboty możecie wybierać z ponad 200 smaków lodów własnej produkcji firmy Bosko, których można skosztować przy ul. Świętojańskiej 71 w Gdyni. Codziennie jest dostępnych min. 15 różnych smaków, dla każdego znajdzie się coś Boskiego.
O tym, skąd pomysł, by otworzyć lokal nad morzem, czemu lody Bosko są wyjątkowe i dlaczego goście potrafią stać po nie nawet kilkadziesiąt minut rozmawiamy z twórcami lodziarni.
W Lublinie otwierając lodziarnio-kawiarnię odnieśliście szybko sukces. Otwarcie lodziarni Bosko w Gdyni to kolejny spory krok naprzód w waszej działalności.
Michał Hnatkowski, założyciel BOSKO Gdynia: To dowód na to, że się rozwijamy. Nad morze przyciągnęła nas możliwość zaoferowania produktów szerszemu gronu odbiorców, w tym turystom, których zwłaszcza w wakacje w Trójmieście nie brakuje. Specjalnie wybraliśmy taki termin otwarcia, by nasi goście mogli skosztować produktów wcześniej i później zadowolonymi wrócić w trakcie majówki i zbliżających się wakacji.
Hubert Adaszewski - założyciel BOSKO: W Lublinie czasem kolejka wychodzi daleko na ulicę, klienci potrafią czekać nawet kilkadziesiąt minut na porcję. Mamy nadzieję, że w Gdyni również zyskamy wielu stałych klientów, którzy docenią jakość - stawianą przez nas na pierwszym miejscu.
W jakiś sposób wasza działalność będzie się różniła od tego, co jest w Lublinie i innych punktach?
Hubert Adaszewski: Odnieśliśmy tam sukces, więc nie chcemy nic zmieniać. W Gdyni zdecydowaliśmy się na "niebiański" wystrój. Ważny jest smak podawanych lodów, a przede wszystkim - tak jak wszędzie - wielkość oferowanych porcji. 1 gałka to około 120 gramów. Z tego co wiemy, to największa porcja w Polsce.
Wyróżnia was nie tylko wielkość gałki, ale także mnogość smaków.
Szymon Koćmiel- właściciel REweLACJA Marketing, agencji obsługującej kompleksowo markę BOSKO: Opracowaliśmy ponad 200 różnorodnych receptur lodów. Flagowym produktem są lody o smaku solonego karmelu, które biją rekordy popularności wśród naszych gości. Każdego dnia oferujemy inny zestaw BSD - Boskich Smaków Dnia. O tym, jaki smak jest dostępny danego dnia można dowiedzieć się wchodząc na nasz profil na Facebooku.
Codziennie w ofercie jest około 10 receptur. Obok tradycyjnych smaków, lodziarnia oferuje propozycje autorskie, w tym m.in. lody wegańskie. Zawsze co najmniej jeden znajduje się w ofercie. Już widać, że w Gdyni będą cieszyły się sporą popularnością.
Michał Hnatkowski: Wszystkie produkty powstają wyłącznie z naturalnych składników, spełniają wymagania osób z nietolerancjami pokarmowymi oraz cierpiących na różnego rodzaju alergie. Robimy je na miejscu ze świeżego mleka i świeżych produktów. Mamy specjalne desery i smaki także dla dzieci, więc każdy powinien znaleźć coś dla siebie.
Jesteście otwarci przez cały rok, oferując nie tylko lody.
Hubert Adaszewski: Tak, goście skosztują u nas także np. pysznej kawy. Mamy swój blend stworzony dla naszych kawiarni, z którego pochodzą ziarna. Kawa to 100 proc. arabica. Pochodzi z Brazylii, Gwatemali i Etiopii. W tym roku wprowadzamy drugą kawę - bardziej intensywną. Sprzedajemy ją maksymalnie miesiąc po wypaleniu. Są też desery oraz gofry i wyciskane soki.
Michał Hnatkowski: Lokal jest duży, mamy dużo miejsc siedzących, co pozwala zorganizować u nas spotkanie biznesowe. Jesteśmy otwarci praktycznie przez cały dzień. W maju będziemy chcieli wydłużyć wieczorne godziny pracy. Na razie w tygodniu pracujemy do 21, a w weekendy do 23.
Ułatwieniem dla waszych gości jest też możliwość zabrania lodów na wynos.
Michał Hnatkowski: Tak. Posiadamy opakowania termiczne o wielkości 250 ml, które mogą być w użyciu przez pół godziny. Są też torby o pojemności 650 ml i 1300 ml, do których można włożyć nawet osiem smaków. Te opakowania pozwalają na bezpieczne przechowanie kupionych u nas lodów do dwóch godzin. Można je zabrać na plażę albo na przyjęcie, imprezę bądź urodziny.
Jeszcze przed majówką lody Bosko pojawią się też w Sopocie...
Michał Hnatkowski: Chcemy tam otworzyć punkt mobilny. W przyszłości na wakacje chcemy ustawić leżaki, parasole dla wypoczywających na plaży w trakcie wakacji.
Gdzie szukać informacji o lodach Bosko?
Szymon Koćmiel: Przede wszystkim zapraszamy na Facebooka i Instagrama. Tam prezentujemy nowe smaki, informacje o naszej działalności. Komunikujemy się tam z naszymi gośćmi, rozmawiając o smakach i asortymencie.
* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł
Miejsca
-
Bosko Gdynia, Świętojańska 71
Opinie (91) ponad 10 zablokowanych
-
2019-04-18 07:10
Duże porcje, duży lokal, lody przeciętne (5)
Duże porcje, duży lokal, więc ludzie będą przychodzić, ale same lody przeciętne. Paulo, Miło mi, Słony Karmel to jednak onna liga.
- 30 9
-
2019-04-18 08:33
ważne, że interes kręci się, kręci się ,kręci się (1)
ważne, że interes kręci się, caaaały czas.
- 4 0
-
2019-04-18 09:20
Przez cały dzieeeeeń
- 4 1
-
2019-04-18 11:14
Sprawdze Bosko
Po milomi bolal mnie brzuch
- 4 2
-
2019-04-18 16:21
A dziewczyny młode
- 1 1
-
2019-04-19 00:47
Kwaśniak rządzi
- 1 1
-
2019-04-18 07:20
Pomidorowe i z czosnkiem majom? (5)
Bo z dzieckiem kcem zprubowac.
- 25 11
-
2019-04-18 09:33
Mają
Maja w swojej ofercie Mascarpone z suszonymi pomidorami i Caprese
- 3 0
-
2019-04-18 12:10
(3)
Naucz się kobieto ortografii.
- 0 5
-
2019-04-18 14:43
Naprawde nie wyczuwasz? (2)
- 0 2
-
2019-04-18 16:19
niektórzy nie wiedzą co to poczucie humoru (1)
abstrakcja, pastiż, nigdy nie widzieli Pythonów
- 4 0
-
2019-04-18 20:05
To od monotonii brzoskwiniowo bordowych murów i staccato nonsesowych reklam.
- 1 0
-
Opinia została zablokowana przez moderatora
-
2019-04-18 07:48
(2)
Żywotność 4 miesiące i plajta. Szkoda że centrum wegetuje. Ale to wina urzednikow
- 16 38
-
2019-04-18 08:27
mi tez brakuje urzędniczych knajp i sklepów...
- 8 1
-
2019-04-18 11:53
Bo to jest nowoczesne modne centrum wegetariańskie
Dlatego wegetuje.
- 3 0
-
2019-04-18 08:16
Ładny lokal. Na pewno odwiedzę. Powodzenia !!! :)
- 30 3
-
2019-04-18 08:42
Jaka (6)
Cena ?
- 22 2
-
2019-04-18 09:15
Nie dla Polaków
- 8 10
-
2019-04-18 09:34
Atrakcyjna (1)
4,50 za 120g
- 9 10
-
2019-04-18 19:28
spróbuję gdy będę zarabiał jak przeciętny Europejczyk, teraz mnie nie stać
- 7 1
-
2019-04-18 11:57
1€ za porcje (2)
Bylem tam i zjadlem.
Tylko ta sama cena np.we Wloszech a zupelnie inna liga - smaczniejsze. Chocby kolo glownego placu w Sienie. Moze gdyby cena byla ponizej 4zl to bylaby atrakcja, za duze pprcje - jesli chce sprobowac ze 2-3 smaki, to musze kupic te duze galki i je czesciowo wyrzucic, bo nie chce sie napychac.- 5 9
-
2019-04-18 13:29
no kabaret ... dieta - nie jedz wszystkiego zeżryj pół :)))) (1)
- 5 0
-
2019-04-18 16:21
Agnieszka byłEś i zjadłEś
Conchita z "Wloszech"? pprcje?
- 1 1
-
2019-04-18 09:26
(2)
Takie same lody jak w Bacio di caffe a tańsze :) po co przepłacać
- 11 4
-
2019-04-18 09:27
Gdynia to Radom północy wiec pasują te miejsca :)
- 5 6
-
2019-04-18 13:33
w kazdym osiedlowym sklepie lodówka ... a tam prawdziwe lody markowe
wiec po co przepłacać na nieudolne podróby? :))))
- 0 3
-
2019-04-18 09:51
Ile chemii w chemii?
Przyjdę, spróbuję, ocenię, ...może się znajdzie coś godnego mojego podniebienia. Bo syf od razu wyczuję. Mam nadzieję, że to nie kolejna " manufaktura" gdzie ręcznie sypie się gotowe mixy proszku do lodów i ręką ta chemię miesza, a potem dźwięczy światu, że lody domowej roboty.
- 23 4
-
2019-04-18 10:39
życzę powodzenia - kolejki będą, bo są (jak jest ciepło oczywiście) do innych już istniejących (1)
natomiast to jednak 10 smaków nie 200... do wyboru każdego dnia
przy okazji, nie wiem dlaczego w Polsce jest takie parcie na arabikę, która w 90% jest niesmaczna (zbyt kwaśna), co to za dziwaczny mit?
robusta nie tylko jest smaczniejsza (może być w mieszankach z arabiką), ale zawiera więcej kofeiny...!- 14 9
-
2019-04-18 22:42
100% zgoda w sprawie robusty!
- 2 0
-
2019-04-18 11:51
200 smaków .... (3)
To nie wygląda na naturalne lody, raczej na:
1. Wiadro wody
2. Pół wiadra mleka w proszku
3. Trzy chochle gotowego smaku, koloru, zapachu.
4. Garnek słodu z kukurydzy
5.Wymieszać
6.Schłodzić.- 25 16
-
2019-04-18 12:06
Stały klient BOSKO (1)
Chyba Pan żartuje. Bosko to najlepsze lody jakie jadłem i pracowałem w ich lodziarni w Kielcach i wiem, że są w 100% naturalne i nie ma w niż żadnych proszków ani sztucznych składników. Robią je na miejscu. Ktoś tu chyba boi się Boskiej konkurencji
- 7 6
-
2019-04-18 13:31
pracowałem w ich lodziarni
noooooo to faktycznie ... taka opinia musi być - max obiektywna :))))))))
- 7 4
-
2019-04-19 06:32
Hehe
Spróbuję sama zrobić wg tego przepisu XD
- 0 0
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.