- 1 Kelner: zawód, którego (już) nie ma? (64 opinie)
- 2 Jemy na mieście: Hi Thai w Gdyni oczarowało (50 opinii)
- 3 Restauracja po rewolucji Gessler na sprzedaż (153 opinie)
- 4 Pierogi i Goldwasser najlepsze na świecie (39 opinii)
- 5 Ciągle o czymś zapominasz? Przyjrzyj się diecie (11 opinii)
- 6 Koktajle na dzień trzeźwości? Czemu nie! (33 opinie)
Bosko: nowa lodziarnia z ponad 200 smakami w Gdyni
Tłumy pojawiły się na otwarciu nowej lodziarnio-kawiarni Bosko przy ul. Świętojańskiej w centrum Gdyni. Firma przywędrowała z Lublina, gdzie rozpoczęła działalność. Po roku wygrała plebiscyt na najlepszą lodziarnię w mieście i wszystko wskazuje na to, że w Gdyni również odniesie sukces.
Wszystko zaczęło się cztery lata temu w Lublinie. Pomysł z otworzeniem całorocznej lodziarnio-kawiarni okazał się "strzałem w 10". Świadczy o tym m.in. wygrany po roku działalności plebiscyt na najlepszą lodziarnię w mieście. Szybko przyszedł czas na uruchomienie kolejnych lokali w stolicy woj. lubelskiego. Następnie powstały lodziarnie m.in. w Kielcach, Radomiu i Legionowie - wszędzie uznawane za najlepsze w mieście. Ekspansja postępuje, goście doceniają jakość produktów, o czym świadczą ustawiające się kolejki.
Od soboty możecie wybierać z ponad 200 smaków lodów własnej produkcji firmy Bosko, których można skosztować przy ul. Świętojańskiej 71 w Gdyni. Codziennie jest dostępnych min. 15 różnych smaków, dla każdego znajdzie się coś Boskiego.
O tym, skąd pomysł, by otworzyć lokal nad morzem, czemu lody Bosko są wyjątkowe i dlaczego goście potrafią stać po nie nawet kilkadziesiąt minut rozmawiamy z twórcami lodziarni.
W Lublinie otwierając lodziarnio-kawiarnię odnieśliście szybko sukces. Otwarcie lodziarni Bosko w Gdyni to kolejny spory krok naprzód w waszej działalności.
Michał Hnatkowski, założyciel BOSKO Gdynia: To dowód na to, że się rozwijamy. Nad morze przyciągnęła nas możliwość zaoferowania produktów szerszemu gronu odbiorców, w tym turystom, których zwłaszcza w wakacje w Trójmieście nie brakuje. Specjalnie wybraliśmy taki termin otwarcia, by nasi goście mogli skosztować produktów wcześniej i później zadowolonymi wrócić w trakcie majówki i zbliżających się wakacji.
Hubert Adaszewski - założyciel BOSKO: W Lublinie czasem kolejka wychodzi daleko na ulicę, klienci potrafią czekać nawet kilkadziesiąt minut na porcję. Mamy nadzieję, że w Gdyni również zyskamy wielu stałych klientów, którzy docenią jakość - stawianą przez nas na pierwszym miejscu.
W jakiś sposób wasza działalność będzie się różniła od tego, co jest w Lublinie i innych punktach?
Hubert Adaszewski: Odnieśliśmy tam sukces, więc nie chcemy nic zmieniać. W Gdyni zdecydowaliśmy się na "niebiański" wystrój. Ważny jest smak podawanych lodów, a przede wszystkim - tak jak wszędzie - wielkość oferowanych porcji. 1 gałka to około 120 gramów. Z tego co wiemy, to największa porcja w Polsce.
Wyróżnia was nie tylko wielkość gałki, ale także mnogość smaków.
Szymon Koćmiel- właściciel REweLACJA Marketing, agencji obsługującej kompleksowo markę BOSKO: Opracowaliśmy ponad 200 różnorodnych receptur lodów. Flagowym produktem są lody o smaku solonego karmelu, które biją rekordy popularności wśród naszych gości. Każdego dnia oferujemy inny zestaw BSD - Boskich Smaków Dnia. O tym, jaki smak jest dostępny danego dnia można dowiedzieć się wchodząc na nasz profil na Facebooku.
Codziennie w ofercie jest około 10 receptur. Obok tradycyjnych smaków, lodziarnia oferuje propozycje autorskie, w tym m.in. lody wegańskie. Zawsze co najmniej jeden znajduje się w ofercie. Już widać, że w Gdyni będą cieszyły się sporą popularnością.
Michał Hnatkowski: Wszystkie produkty powstają wyłącznie z naturalnych składników, spełniają wymagania osób z nietolerancjami pokarmowymi oraz cierpiących na różnego rodzaju alergie. Robimy je na miejscu ze świeżego mleka i świeżych produktów. Mamy specjalne desery i smaki także dla dzieci, więc każdy powinien znaleźć coś dla siebie.
Jesteście otwarci przez cały rok, oferując nie tylko lody.
Hubert Adaszewski: Tak, goście skosztują u nas także np. pysznej kawy. Mamy swój blend stworzony dla naszych kawiarni, z którego pochodzą ziarna. Kawa to 100 proc. arabica. Pochodzi z Brazylii, Gwatemali i Etiopii. W tym roku wprowadzamy drugą kawę - bardziej intensywną. Sprzedajemy ją maksymalnie miesiąc po wypaleniu. Są też desery oraz gofry i wyciskane soki.
Michał Hnatkowski: Lokal jest duży, mamy dużo miejsc siedzących, co pozwala zorganizować u nas spotkanie biznesowe. Jesteśmy otwarci praktycznie przez cały dzień. W maju będziemy chcieli wydłużyć wieczorne godziny pracy. Na razie w tygodniu pracujemy do 21, a w weekendy do 23.
Ułatwieniem dla waszych gości jest też możliwość zabrania lodów na wynos.
Michał Hnatkowski: Tak. Posiadamy opakowania termiczne o wielkości 250 ml, które mogą być w użyciu przez pół godziny. Są też torby o pojemności 650 ml i 1300 ml, do których można włożyć nawet osiem smaków. Te opakowania pozwalają na bezpieczne przechowanie kupionych u nas lodów do dwóch godzin. Można je zabrać na plażę albo na przyjęcie, imprezę bądź urodziny.
Jeszcze przed majówką lody Bosko pojawią się też w Sopocie...
Michał Hnatkowski: Chcemy tam otworzyć punkt mobilny. W przyszłości na wakacje chcemy ustawić leżaki, parasole dla wypoczywających na plaży w trakcie wakacji.
Gdzie szukać informacji o lodach Bosko?
Szymon Koćmiel: Przede wszystkim zapraszamy na Facebooka i Instagrama. Tam prezentujemy nowe smaki, informacje o naszej działalności. Komunikujemy się tam z naszymi gośćmi, rozmawiając o smakach i asortymencie.
* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł
Miejsca
-
Bosko Gdynia, Świętojańska 71
Opinie (91) ponad 10 zablokowanych
-
2019-04-18 12:09
a ja gdyńskiej Marioli nie zdradze ! , jak już to może w tej małej Mediolańskiej lodziarni gdzie jadłem naprawde
najlepsze lody na świecie !!! , w końcu włoskie !
- 16 4
-
2019-04-18 12:29
Zobaczymy (1)
U nas niestety mają konkurencje nie do pobicia "Mariolę". Miejmy tylko jadzieje,ze dzieki temu w Marioli zwieksza sie porcje!
- 19 6
-
2019-04-18 14:07
Tak, Mariola i Lody u Kwaśniaka - przepyszne i 100 % naturalne.
- 5 3
-
2019-04-18 12:34
Lody (2)
Lody nie zachwycają smakiem. Są lepsze w Gdyni. Co do wielkości to za podaną cenę większe lody są w Toruniu ( to jest dopiero ekstraklasa lodów jak dla mnie).
Panie z obsługi bardzo miłe.
Dopłata do wafelka 1 zł co najmniej zastanawiająca- 12 2
-
2019-04-18 14:47
Dobra to jedziemy do torunia
Slyszalem tez ze w las vegas jest jedna lodziarnia ktora tez ma wieksze porcje, wiec bosko jest bez szans
- 6 1
-
2019-04-19 00:51
Jak to dopłata do wafelka?
To jak nie dopłacę, to w czym dostanę lody? skoro lody to gałka i wafelek.
- 1 0
-
2019-04-18 12:47
(1)
Lody bardzo smaczne! Najlepsze jakie jadłam w Trójmieście ♥️
- 5 16
-
2019-04-18 15:01
Jak cale żecie jesz lody z marketu sie podniecasz byle lodziarnia
- 3 1
-
2019-04-18 12:49
byle by ceny nie były z marzeń,fantazji i fanaberii właściciela. (1)
- 8 0
-
2019-04-19 09:21
już sa
dopłata do wafelka????
kto to widział- 0 0
-
2019-04-18 13:19
Jak robią tam lody to musi być bosko.
- 6 4
-
2019-04-18 14:01
Lody z proszku?
- 3 1
-
2019-04-18 14:12
Lodziarnia Rumia (1)
Żadna sensacja, my już taką mamy od dawna w Rumi - Paulo Gelateria to jest to!!!
- 6 7
-
2019-04-19 00:54
My w Gdyni też mamy Paulo.
- 1 0
-
2019-04-18 14:59
Najlepsze lody w Polsce to u Żarneckich w Nowym Targu a w Gdyni u Kwaśniaka (2)
Reszta to zabarwiona chemia
- 12 4
-
2019-04-30 00:47
Opinia
W mojej ocenie lody są naprawdę bardzo dobre oczywiście nie każdemu mogą smakować i dlatego jak w każdej branży niech każdy wybierze coś dla siebie ale nie jak zwykle w Polsce wszyscy wszystko wiedzą najlepiej na wszystkim się znają i tylko potrafią krytykować A jak ktoś ma inne zdanie to jest do niczego
Taka nasza polska smutna tradycja- 0 0
-
2022-01-15 01:40
Najlepsze lody w Polsce
Najlepsze lody w Polsce to Lodziarnia Galicyjska w Krakowie. Lody u Żarneckich w Nowym Targu świetne ale tylko te tradycyjne smaki od dawna robione, gdy wprowadzili pistację to porażka z proszku. Lody Kwaśniaka w Gdyni bardzo dobre ale nie mistrzowskie.
- 0 0
-
2019-04-18 15:17
Oczywiście, że z proszku (2)
Cała branża jedzie na proszku. Przy tradycyjnej metodzie potrzebowaliby 3x więcej miejsca. I jeszcze ten Samepid. Nawet starzy gdyńscy wyjadacze tak robią. Gotowy mix i mleko lub woda i gotowe. Łatwo wyłapać te same nazwy smaków i dystrybutorów mieszanek. Najlepsze, że można napisać lody naturalne...
- 10 4
-
2019-04-18 16:12
Najlepiej przyjść i spróbować! (1)
Byłam w Lublinie, Kielcach i Legionowie w BOSKO i wszędzie próbowałam i były pyszne i naturalne lody!
- 1 6
-
2019-04-19 12:59
Mi dystrybutor mieszanek tez mówił ze są naturalne
- 0 0
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.