• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Bosko: nowa lodziarnia z ponad 200 smakami w Gdyni

18 kwietnia 2019 (artykuł sprzed 5 lat) 

Tłumy pojawiły się na otwarciu nowej lodziarnio-kawiarni Bosko przy ul. Świętojańskiej zobacz na mapie Gdyni w centrum Gdyni. Firma przywędrowała z Lublina, gdzie rozpoczęła działalność. Po roku wygrała plebiscyt na najlepszą lodziarnię w mieście i wszystko wskazuje na to, że w Gdyni również odniesie sukces.



Wszystko zaczęło się cztery lata temu w Lublinie. Pomysł z otworzeniem całorocznej lodziarnio-kawiarni okazał się "strzałem w 10". Świadczy o tym m.in. wygrany po roku działalności plebiscyt na najlepszą lodziarnię w mieście. Szybko przyszedł czas na uruchomienie kolejnych lokali w stolicy woj. lubelskiego. Następnie powstały lodziarnie m.in. w Kielcach, Radomiu i Legionowie - wszędzie uznawane za najlepsze w mieście. Ekspansja postępuje, goście doceniają jakość produktów, o czym świadczą ustawiające się kolejki.

Od soboty możecie wybierać z ponad 200 smaków lodów własnej produkcji firmy Bosko, których można skosztować przy ul. Świętojańskiej 71 w Gdyni. Codziennie jest dostępnych min. 15 różnych smaków, dla każdego znajdzie się coś Boskiego.

O tym, skąd pomysł, by otworzyć lokal nad morzem, czemu lody Bosko są wyjątkowe i dlaczego goście potrafią stać po nie nawet kilkadziesiąt minut rozmawiamy z twórcami lodziarni.

W Lublinie otwierając lodziarnio-kawiarnię odnieśliście szybko sukces. Otwarcie lodziarni Bosko w Gdyni to kolejny spory krok naprzód w waszej działalności.

Michał Hnatkowski, założyciel BOSKO Gdynia: To dowód na to, że się rozwijamy. Nad morze przyciągnęła nas możliwość zaoferowania produktów szerszemu gronu odbiorców, w tym turystom, których zwłaszcza w wakacje w Trójmieście nie brakuje. Specjalnie wybraliśmy taki termin otwarcia, by nasi goście mogli skosztować produktów wcześniej i później zadowolonymi wrócić w trakcie majówki i zbliżających się wakacji.

Hubert Adaszewski - założyciel BOSKO: W Lublinie czasem kolejka wychodzi daleko na ulicę, klienci potrafią czekać nawet kilkadziesiąt minut na porcję. Mamy nadzieję, że w Gdyni również zyskamy wielu stałych klientów, którzy docenią jakość - stawianą przez nas na pierwszym miejscu.

W jakiś sposób wasza działalność będzie się różniła od tego, co jest w Lublinie i innych punktach?

Hubert Adaszewski: Odnieśliśmy tam sukces, więc nie chcemy nic zmieniać. W Gdyni zdecydowaliśmy się na "niebiański" wystrój. Ważny jest smak podawanych lodów, a przede wszystkim - tak jak wszędzie - wielkość oferowanych porcji. 1 gałka to około 120 gramów. Z tego co wiemy, to największa porcja w Polsce.

  • Lodziarnio-cukiernia Bosko została otwarta w sobotę.
  • Lodziarnio-cukiernia Bosko została otwarta w sobotę.
  • Lodziarnio-cukiernia Bosko została otwarta w sobotę.
  • Lodziarnio-cukiernia Bosko została otwarta w sobotę.
  • Lodziarnio-cukiernia Bosko została otwarta w sobotę.
  • Lodziarnio-cukiernia Bosko została otwarta w sobotę.
  • Lodziarnio-cukiernia Bosko została otwarta w sobotę.
  • Lodziarnio-cukiernia Bosko została otwarta w sobotę.
  • Lodziarnio-cukiernia Bosko została otwarta w sobotę.
  • Lodziarnio-cukiernia Bosko została otwarta w sobotę.
Wyróżnia was nie tylko wielkość gałki, ale także mnogość smaków.

Szymon Koćmiel- właściciel REweLACJA Marketing, agencji obsługującej kompleksowo markę BOSKO: Opracowaliśmy ponad 200 różnorodnych receptur lodów. Flagowym produktem są lody o smaku solonego karmelu, które biją rekordy popularności wśród naszych gości. Każdego dnia oferujemy inny zestaw BSD - Boskich Smaków Dnia. O tym, jaki smak jest dostępny danego dnia można dowiedzieć się wchodząc na nasz profil na Facebooku.

Codziennie w ofercie jest około 10 receptur. Obok tradycyjnych smaków, lodziarnia oferuje propozycje autorskie, w tym m.in. lody wegańskie. Zawsze co najmniej jeden znajduje się w ofercie. Już widać, że w Gdyni będą cieszyły się sporą popularnością.

Michał Hnatkowski: Wszystkie produkty powstają wyłącznie z naturalnych składników, spełniają wymagania osób z nietolerancjami pokarmowymi oraz cierpiących na różnego rodzaju alergie. Robimy je na miejscu ze świeżego mleka i świeżych produktów. Mamy specjalne desery i smaki także dla dzieci, więc każdy powinien znaleźć coś dla siebie.

Jesteście otwarci przez cały rok, oferując nie tylko lody.

Hubert Adaszewski: Tak, goście skosztują u nas także np. pysznej kawy. Mamy swój blend stworzony dla naszych kawiarni, z którego pochodzą ziarna. Kawa to 100 proc. arabica. Pochodzi z Brazylii, Gwatemali i Etiopii. W tym roku wprowadzamy drugą kawę - bardziej intensywną. Sprzedajemy ją maksymalnie miesiąc po wypaleniu. Są też desery oraz gofry i wyciskane soki.

Michał Hnatkowski: Lokal jest duży, mamy dużo miejsc siedzących, co pozwala zorganizować u nas spotkanie biznesowe. Jesteśmy otwarci praktycznie przez cały dzień. W maju będziemy chcieli wydłużyć wieczorne godziny pracy. Na razie w tygodniu pracujemy do 21, a w weekendy do 23.

Ułatwieniem dla waszych gości jest też możliwość zabrania lodów na wynos.

Michał Hnatkowski: Tak. Posiadamy opakowania termiczne o wielkości 250 ml, które mogą być w użyciu przez pół godziny. Są też torby o pojemności 650 ml i 1300 ml, do których można włożyć nawet osiem smaków. Te opakowania pozwalają na bezpieczne przechowanie kupionych u nas lodów do dwóch godzin. Można je zabrać na plażę albo na przyjęcie, imprezę bądź urodziny.

Jeszcze przed majówką lody Bosko pojawią się też w Sopocie...

Michał Hnatkowski: Chcemy tam otworzyć punkt mobilny. W przyszłości na wakacje chcemy ustawić leżaki, parasole dla wypoczywających na plaży w trakcie wakacji.

Gdzie szukać informacji o lodach Bosko?

Szymon Koćmiel: Przede wszystkim zapraszamy na Facebooka i Instagrama. Tam prezentujemy nowe smaki, informacje o naszej działalności. Komunikujemy się tam z naszymi gośćmi, rozmawiając o smakach i asortymencie.

* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł

Miejsca

Opinie (91) ponad 10 zablokowanych

  • a ja gdyńskiej Marioli nie zdradze ! , jak już to może w tej małej Mediolańskiej lodziarni gdzie jadłem naprawde

    najlepsze lody na świecie !!! , w końcu włoskie !

    • 16 4

  • Zobaczymy (1)

    U nas niestety mają konkurencje nie do pobicia "Mariolę". Miejmy tylko jadzieje,ze dzieki temu w Marioli zwieksza sie porcje!

    • 19 6

    • Tak, Mariola i Lody u Kwaśniaka - przepyszne i 100 % naturalne.

      • 5 3

  • Lody (2)

    Lody nie zachwycają smakiem. Są lepsze w Gdyni. Co do wielkości to za podaną cenę większe lody są w Toruniu ( to jest dopiero ekstraklasa lodów jak dla mnie).

    Panie z obsługi bardzo miłe.

    Dopłata do wafelka 1 zł co najmniej zastanawiająca

    • 12 2

    • Dobra to jedziemy do torunia

      Slyszalem tez ze w las vegas jest jedna lodziarnia ktora tez ma wieksze porcje, wiec bosko jest bez szans

      • 6 1

    • Jak to dopłata do wafelka?

      To jak nie dopłacę, to w czym dostanę lody? skoro lody to gałka i wafelek.

      • 1 0

  • (1)

    Lody bardzo smaczne! Najlepsze jakie jadłam w Trójmieście ♥️

    • 5 16

    • Jak cale żecie jesz lody z marketu sie podniecasz byle lodziarnia

      • 3 1

  • byle by ceny nie były z marzeń,fantazji i fanaberii właściciela. (1)

    • 8 0

    • już sa

      dopłata do wafelka????
      kto to widział

      • 0 0

  • Jak robią tam lody to musi być bosko.

    • 6 4

  • Lody z proszku?

    • 3 1

  • Lodziarnia Rumia (1)

    Żadna sensacja, my już taką mamy od dawna w Rumi - Paulo Gelateria to jest to!!!

    • 6 7

    • My w Gdyni też mamy Paulo.

      • 1 0

  • Najlepsze lody w Polsce to u Żarneckich w Nowym Targu a w Gdyni u Kwaśniaka (2)

    Reszta to zabarwiona chemia

    • 12 4

    • Opinia

      W mojej ocenie lody są naprawdę bardzo dobre oczywiście nie każdemu mogą smakować i dlatego jak w każdej branży niech każdy wybierze coś dla siebie ale nie jak zwykle w Polsce wszyscy wszystko wiedzą najlepiej na wszystkim się znają i tylko potrafią krytykować A jak ktoś ma inne zdanie to jest do niczego
      Taka nasza polska smutna tradycja

      • 0 0

    • Najlepsze lody w Polsce

      Najlepsze lody w Polsce to Lodziarnia Galicyjska w Krakowie. Lody u Żarneckich w Nowym Targu świetne ale tylko te tradycyjne smaki od dawna robione, gdy wprowadzili pistację to porażka z proszku. Lody Kwaśniaka w Gdyni bardzo dobre ale nie mistrzowskie.

      • 0 0

  • Oczywiście, że z proszku (2)

    Cała branża jedzie na proszku. Przy tradycyjnej metodzie potrzebowaliby 3x więcej miejsca. I jeszcze ten Samepid. Nawet starzy gdyńscy wyjadacze tak robią. Gotowy mix i mleko lub woda i gotowe. Łatwo wyłapać te same nazwy smaków i dystrybutorów mieszanek. Najlepsze, że można napisać lody naturalne...

    • 10 4

    • Najlepiej przyjść i spróbować! (1)

      Byłam w Lublinie, Kielcach i Legionowie w BOSKO i wszędzie próbowałam i były pyszne i naturalne lody!

      • 1 6

      • Mi dystrybutor mieszanek tez mówił ze są naturalne

        • 0 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Happy Hours z Aperol Spritz Wieczory Włoskich Smaków w Każdy Piątek!

degustacja

Happy Hour z Winem Domu Co Sobota!

degustacja

Katalog.trojmiasto.pl - Wkrótce otwarcie

Najczęściej czytane