• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Bosko: nowa lodziarnia z ponad 200 smakami w Gdyni

18 kwietnia 2019 (artykuł sprzed 5 lat) 

Tłumy pojawiły się na otwarciu nowej lodziarnio-kawiarni Bosko przy ul. Świętojańskiej zobacz na mapie Gdyni w centrum Gdyni. Firma przywędrowała z Lublina, gdzie rozpoczęła działalność. Po roku wygrała plebiscyt na najlepszą lodziarnię w mieście i wszystko wskazuje na to, że w Gdyni również odniesie sukces.



Wszystko zaczęło się cztery lata temu w Lublinie. Pomysł z otworzeniem całorocznej lodziarnio-kawiarni okazał się "strzałem w 10". Świadczy o tym m.in. wygrany po roku działalności plebiscyt na najlepszą lodziarnię w mieście. Szybko przyszedł czas na uruchomienie kolejnych lokali w stolicy woj. lubelskiego. Następnie powstały lodziarnie m.in. w Kielcach, Radomiu i Legionowie - wszędzie uznawane za najlepsze w mieście. Ekspansja postępuje, goście doceniają jakość produktów, o czym świadczą ustawiające się kolejki.

Od soboty możecie wybierać z ponad 200 smaków lodów własnej produkcji firmy Bosko, których można skosztować przy ul. Świętojańskiej 71 w Gdyni. Codziennie jest dostępnych min. 15 różnych smaków, dla każdego znajdzie się coś Boskiego.

O tym, skąd pomysł, by otworzyć lokal nad morzem, czemu lody Bosko są wyjątkowe i dlaczego goście potrafią stać po nie nawet kilkadziesiąt minut rozmawiamy z twórcami lodziarni.

W Lublinie otwierając lodziarnio-kawiarnię odnieśliście szybko sukces. Otwarcie lodziarni Bosko w Gdyni to kolejny spory krok naprzód w waszej działalności.

Michał Hnatkowski, założyciel BOSKO Gdynia: To dowód na to, że się rozwijamy. Nad morze przyciągnęła nas możliwość zaoferowania produktów szerszemu gronu odbiorców, w tym turystom, których zwłaszcza w wakacje w Trójmieście nie brakuje. Specjalnie wybraliśmy taki termin otwarcia, by nasi goście mogli skosztować produktów wcześniej i później zadowolonymi wrócić w trakcie majówki i zbliżających się wakacji.

Hubert Adaszewski - założyciel BOSKO: W Lublinie czasem kolejka wychodzi daleko na ulicę, klienci potrafią czekać nawet kilkadziesiąt minut na porcję. Mamy nadzieję, że w Gdyni również zyskamy wielu stałych klientów, którzy docenią jakość - stawianą przez nas na pierwszym miejscu.

W jakiś sposób wasza działalność będzie się różniła od tego, co jest w Lublinie i innych punktach?

Hubert Adaszewski: Odnieśliśmy tam sukces, więc nie chcemy nic zmieniać. W Gdyni zdecydowaliśmy się na "niebiański" wystrój. Ważny jest smak podawanych lodów, a przede wszystkim - tak jak wszędzie - wielkość oferowanych porcji. 1 gałka to około 120 gramów. Z tego co wiemy, to największa porcja w Polsce.

  • Lodziarnio-cukiernia Bosko została otwarta w sobotę.
  • Lodziarnio-cukiernia Bosko została otwarta w sobotę.
  • Lodziarnio-cukiernia Bosko została otwarta w sobotę.
  • Lodziarnio-cukiernia Bosko została otwarta w sobotę.
  • Lodziarnio-cukiernia Bosko została otwarta w sobotę.
  • Lodziarnio-cukiernia Bosko została otwarta w sobotę.
  • Lodziarnio-cukiernia Bosko została otwarta w sobotę.
  • Lodziarnio-cukiernia Bosko została otwarta w sobotę.
  • Lodziarnio-cukiernia Bosko została otwarta w sobotę.
  • Lodziarnio-cukiernia Bosko została otwarta w sobotę.
Wyróżnia was nie tylko wielkość gałki, ale także mnogość smaków.

Szymon Koćmiel- właściciel REweLACJA Marketing, agencji obsługującej kompleksowo markę BOSKO: Opracowaliśmy ponad 200 różnorodnych receptur lodów. Flagowym produktem są lody o smaku solonego karmelu, które biją rekordy popularności wśród naszych gości. Każdego dnia oferujemy inny zestaw BSD - Boskich Smaków Dnia. O tym, jaki smak jest dostępny danego dnia można dowiedzieć się wchodząc na nasz profil na Facebooku.

Codziennie w ofercie jest około 10 receptur. Obok tradycyjnych smaków, lodziarnia oferuje propozycje autorskie, w tym m.in. lody wegańskie. Zawsze co najmniej jeden znajduje się w ofercie. Już widać, że w Gdyni będą cieszyły się sporą popularnością.

Michał Hnatkowski: Wszystkie produkty powstają wyłącznie z naturalnych składników, spełniają wymagania osób z nietolerancjami pokarmowymi oraz cierpiących na różnego rodzaju alergie. Robimy je na miejscu ze świeżego mleka i świeżych produktów. Mamy specjalne desery i smaki także dla dzieci, więc każdy powinien znaleźć coś dla siebie.

Jesteście otwarci przez cały rok, oferując nie tylko lody.

Hubert Adaszewski: Tak, goście skosztują u nas także np. pysznej kawy. Mamy swój blend stworzony dla naszych kawiarni, z którego pochodzą ziarna. Kawa to 100 proc. arabica. Pochodzi z Brazylii, Gwatemali i Etiopii. W tym roku wprowadzamy drugą kawę - bardziej intensywną. Sprzedajemy ją maksymalnie miesiąc po wypaleniu. Są też desery oraz gofry i wyciskane soki.

Michał Hnatkowski: Lokal jest duży, mamy dużo miejsc siedzących, co pozwala zorganizować u nas spotkanie biznesowe. Jesteśmy otwarci praktycznie przez cały dzień. W maju będziemy chcieli wydłużyć wieczorne godziny pracy. Na razie w tygodniu pracujemy do 21, a w weekendy do 23.

Ułatwieniem dla waszych gości jest też możliwość zabrania lodów na wynos.

Michał Hnatkowski: Tak. Posiadamy opakowania termiczne o wielkości 250 ml, które mogą być w użyciu przez pół godziny. Są też torby o pojemności 650 ml i 1300 ml, do których można włożyć nawet osiem smaków. Te opakowania pozwalają na bezpieczne przechowanie kupionych u nas lodów do dwóch godzin. Można je zabrać na plażę albo na przyjęcie, imprezę bądź urodziny.

Jeszcze przed majówką lody Bosko pojawią się też w Sopocie...

Michał Hnatkowski: Chcemy tam otworzyć punkt mobilny. W przyszłości na wakacje chcemy ustawić leżaki, parasole dla wypoczywających na plaży w trakcie wakacji.

Gdzie szukać informacji o lodach Bosko?

Szymon Koćmiel: Przede wszystkim zapraszamy na Facebooka i Instagrama. Tam prezentujemy nowe smaki, informacje o naszej działalności. Komunikujemy się tam z naszymi gośćmi, rozmawiając o smakach i asortymencie.

* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł

Miejsca

Opinie (91) ponad 10 zablokowanych

  • No i to ja rozumiem (1)

    Nasz prezydent chce zrobić z Gdyni miasto wysokich lotów oby tak dalej więcej kafejek lodziarni i innych jadlow i będzie pięknie ale naprawde sie od kilku lat w Gdyni prestiżowo zrobiło oczywiście sknerusom i marudom nikt już nie dogodzi . Ale dobrze jest coraz więcej inwestycji tak trzymać........sea towers i ta nowa marina i to nowe blokowisko na Chylonskiej a już nie wspomne o modern tower. Brawoo urząd miasta naprawde działa w tym roku inwestycja goni inwestycje oby tak dalej a gdynia dogoni Wrocławw ...........

    • 1 2

    • Miasto wysokich lotów

      Bardzo podoba mi się inwestycja w te nowe autobusy i tzw trolee. Solaris to moim zdaniem najlepsza firma od autobusów tak trzymać panu prezydencie........oczywiście to tylko połowa zasług Gdyni w 2019 roku oczywiście rusza jescze kilka takich mniejszych budów np. Na terenie Dalmoru czy np. Budowa nowego blokowiska akvarium w Redłowie a już nie wspomnę o zaległym tunelu pod ulicą Pucka . Więc coraz ladniej jest w tym miescie naprawde kłaniam sie w pas wszystkim urzędnikom i radnym z calego ministerstwa i jeszcze raz gratulacje ................

      • 0 0

  • co to znaczy autorskie smaki (3)

    czy to znowu hipsterska nowomowa za ktora nie ma nic???

    • 7 1

    • Polecam przyjść i sprawdzić

      Moim ulubionym smakiem w BOSKO jest San Escobar, którego nie jadłem nigdzie indziej.

      • 0 0

    • Pewnie dziwolągi

      ...typu: gorgonzola z beszamelem i seler z kruszonką :D

      • 1 0

    • moim zdaniem przy wiekszej skali lody nigdy nie beda wylacznie naturalne-logistyka na to nie pozwala

      • 7 0

  • Oczywiście, że z proszku (2)

    Cała branża jedzie na proszku. Przy tradycyjnej metodzie potrzebowaliby 3x więcej miejsca. I jeszcze ten Samepid. Nawet starzy gdyńscy wyjadacze tak robią. Gotowy mix i mleko lub woda i gotowe. Łatwo wyłapać te same nazwy smaków i dystrybutorów mieszanek. Najlepsze, że można napisać lody naturalne...

    • 10 4

    • Najlepiej przyjść i spróbować! (1)

      Byłam w Lublinie, Kielcach i Legionowie w BOSKO i wszędzie próbowałam i były pyszne i naturalne lody!

      • 1 6

      • Mi dystrybutor mieszanek tez mówił ze są naturalne

        • 0 0

  • nie ma szans, Nasza Gdyńska Mariola najlepsza :)

    • 6 0

  • byle by ceny nie były z marzeń,fantazji i fanaberii właściciela. (1)

    • 8 0

    • już sa

      dopłata do wafelka????
      kto to widział

      • 0 0

  • 200 smaków .... (3)

    To nie wygląda na naturalne lody, raczej na:
    1. Wiadro wody
    2. Pół wiadra mleka w proszku
    3. Trzy chochle gotowego smaku, koloru, zapachu.
    4. Garnek słodu z kukurydzy
    5.Wymieszać
    6.Schłodzić.

    • 25 16

    • Hehe

      Spróbuję sama zrobić wg tego przepisu XD

      • 0 0

    • Stały klient BOSKO (1)

      Chyba Pan żartuje. Bosko to najlepsze lody jakie jadłem i pracowałem w ich lodziarni w Kielcach i wiem, że są w 100% naturalne i nie ma w niż żadnych proszków ani sztucznych składników. Robią je na miejscu. Ktoś tu chyba boi się Boskiej konkurencji

      • 7 6

      • pracowałem w ich lodziarni

        noooooo to faktycznie ... taka opinia musi być - max obiektywna :))))))))

        • 7 4

  • Bylam (3)

    Kilka dni w Lublinie, widziałam kolejkę, ale nie rozumiałem czemu ludzie stoją tyle czasu. Otrzyli się w Gdyni. Poszłam. Spróbowałam. Teraz rozumiem. Nie powiem ze są smaczniejsze, ale tez nie są gorsze. Są inne i bardziej trafiają w moje podniebienie

    • 1 8

    • Lody

      Dobry produkt sam się obroni. Warty poswiecenia uwagi

      • 4 1

    • Lodziarnia

      Lody pyszne, nie wala żadna chemia. Obsługiwały mnie akurat przemiłe panie. Lokal oceniam na 5+.

      • 1 0

    • Bosko

      Te lody są pyszne. Nigdy nie jadłem tak pysznego solonego karmelu. :o
      Polecam wszystkim

      • 1 6

  • Popeoszę o lody “Mewa” w czekoladzie, okragłe na patyku... och! Chyba ze 40ci lat temu ....

    • 4 0

  • Lodziarnia Rumia (1)

    Żadna sensacja, my już taką mamy od dawna w Rumi - Paulo Gelateria to jest to!!!

    • 6 7

    • My w Gdyni też mamy Paulo.

      • 1 0

  • Lody (2)

    Lody nie zachwycają smakiem. Są lepsze w Gdyni. Co do wielkości to za podaną cenę większe lody są w Toruniu ( to jest dopiero ekstraklasa lodów jak dla mnie).

    Panie z obsługi bardzo miłe.

    Dopłata do wafelka 1 zł co najmniej zastanawiająca

    • 12 2

    • Jak to dopłata do wafelka?

      To jak nie dopłacę, to w czym dostanę lody? skoro lody to gałka i wafelek.

      • 1 0

    • Dobra to jedziemy do torunia

      Slyszalem tez ze w las vegas jest jedna lodziarnia ktora tez ma wieksze porcje, wiec bosko jest bez szans

      • 6 1

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Happy Hours z Aperol Spritz Wieczory Włoskich Smaków w Każdy Piątek!

degustacja

Happy Hour z Winem Domu Co Sobota!

degustacja

Najczęściej czytane