- 1 Jemy na mieście: Hi Thai w Gdyni oczarowało (57 opinii)
- 2 Kelner: zawód, którego (już) nie ma? (87 opinii)
- 3 Restauracja po rewolucji Gessler na sprzedaż (155 opinii)
- 4 Pierogi i Goldwasser najlepsze na świecie (39 opinii)
- 5 Ciągle o czymś zapominasz? Przyjrzyj się diecie (11 opinii)
- 6 Koktajle na dzień trzeźwości? Czemu nie! (33 opinie)
Bosko: nowa lodziarnia z ponad 200 smakami w Gdyni
Tłumy pojawiły się na otwarciu nowej lodziarnio-kawiarni Bosko przy ul. Świętojańskiej w centrum Gdyni. Firma przywędrowała z Lublina, gdzie rozpoczęła działalność. Po roku wygrała plebiscyt na najlepszą lodziarnię w mieście i wszystko wskazuje na to, że w Gdyni również odniesie sukces.
Wszystko zaczęło się cztery lata temu w Lublinie. Pomysł z otworzeniem całorocznej lodziarnio-kawiarni okazał się "strzałem w 10". Świadczy o tym m.in. wygrany po roku działalności plebiscyt na najlepszą lodziarnię w mieście. Szybko przyszedł czas na uruchomienie kolejnych lokali w stolicy woj. lubelskiego. Następnie powstały lodziarnie m.in. w Kielcach, Radomiu i Legionowie - wszędzie uznawane za najlepsze w mieście. Ekspansja postępuje, goście doceniają jakość produktów, o czym świadczą ustawiające się kolejki.
Od soboty możecie wybierać z ponad 200 smaków lodów własnej produkcji firmy Bosko, których można skosztować przy ul. Świętojańskiej 71 w Gdyni. Codziennie jest dostępnych min. 15 różnych smaków, dla każdego znajdzie się coś Boskiego.
O tym, skąd pomysł, by otworzyć lokal nad morzem, czemu lody Bosko są wyjątkowe i dlaczego goście potrafią stać po nie nawet kilkadziesiąt minut rozmawiamy z twórcami lodziarni.
W Lublinie otwierając lodziarnio-kawiarnię odnieśliście szybko sukces. Otwarcie lodziarni Bosko w Gdyni to kolejny spory krok naprzód w waszej działalności.
Michał Hnatkowski, założyciel BOSKO Gdynia: To dowód na to, że się rozwijamy. Nad morze przyciągnęła nas możliwość zaoferowania produktów szerszemu gronu odbiorców, w tym turystom, których zwłaszcza w wakacje w Trójmieście nie brakuje. Specjalnie wybraliśmy taki termin otwarcia, by nasi goście mogli skosztować produktów wcześniej i później zadowolonymi wrócić w trakcie majówki i zbliżających się wakacji.
Hubert Adaszewski - założyciel BOSKO: W Lublinie czasem kolejka wychodzi daleko na ulicę, klienci potrafią czekać nawet kilkadziesiąt minut na porcję. Mamy nadzieję, że w Gdyni również zyskamy wielu stałych klientów, którzy docenią jakość - stawianą przez nas na pierwszym miejscu.
W jakiś sposób wasza działalność będzie się różniła od tego, co jest w Lublinie i innych punktach?
Hubert Adaszewski: Odnieśliśmy tam sukces, więc nie chcemy nic zmieniać. W Gdyni zdecydowaliśmy się na "niebiański" wystrój. Ważny jest smak podawanych lodów, a przede wszystkim - tak jak wszędzie - wielkość oferowanych porcji. 1 gałka to około 120 gramów. Z tego co wiemy, to największa porcja w Polsce.
Wyróżnia was nie tylko wielkość gałki, ale także mnogość smaków.
Szymon Koćmiel- właściciel REweLACJA Marketing, agencji obsługującej kompleksowo markę BOSKO: Opracowaliśmy ponad 200 różnorodnych receptur lodów. Flagowym produktem są lody o smaku solonego karmelu, które biją rekordy popularności wśród naszych gości. Każdego dnia oferujemy inny zestaw BSD - Boskich Smaków Dnia. O tym, jaki smak jest dostępny danego dnia można dowiedzieć się wchodząc na nasz profil na Facebooku.
Codziennie w ofercie jest około 10 receptur. Obok tradycyjnych smaków, lodziarnia oferuje propozycje autorskie, w tym m.in. lody wegańskie. Zawsze co najmniej jeden znajduje się w ofercie. Już widać, że w Gdyni będą cieszyły się sporą popularnością.
Michał Hnatkowski: Wszystkie produkty powstają wyłącznie z naturalnych składników, spełniają wymagania osób z nietolerancjami pokarmowymi oraz cierpiących na różnego rodzaju alergie. Robimy je na miejscu ze świeżego mleka i świeżych produktów. Mamy specjalne desery i smaki także dla dzieci, więc każdy powinien znaleźć coś dla siebie.
Jesteście otwarci przez cały rok, oferując nie tylko lody.
Hubert Adaszewski: Tak, goście skosztują u nas także np. pysznej kawy. Mamy swój blend stworzony dla naszych kawiarni, z którego pochodzą ziarna. Kawa to 100 proc. arabica. Pochodzi z Brazylii, Gwatemali i Etiopii. W tym roku wprowadzamy drugą kawę - bardziej intensywną. Sprzedajemy ją maksymalnie miesiąc po wypaleniu. Są też desery oraz gofry i wyciskane soki.
Michał Hnatkowski: Lokal jest duży, mamy dużo miejsc siedzących, co pozwala zorganizować u nas spotkanie biznesowe. Jesteśmy otwarci praktycznie przez cały dzień. W maju będziemy chcieli wydłużyć wieczorne godziny pracy. Na razie w tygodniu pracujemy do 21, a w weekendy do 23.
Ułatwieniem dla waszych gości jest też możliwość zabrania lodów na wynos.
Michał Hnatkowski: Tak. Posiadamy opakowania termiczne o wielkości 250 ml, które mogą być w użyciu przez pół godziny. Są też torby o pojemności 650 ml i 1300 ml, do których można włożyć nawet osiem smaków. Te opakowania pozwalają na bezpieczne przechowanie kupionych u nas lodów do dwóch godzin. Można je zabrać na plażę albo na przyjęcie, imprezę bądź urodziny.
Jeszcze przed majówką lody Bosko pojawią się też w Sopocie...
Michał Hnatkowski: Chcemy tam otworzyć punkt mobilny. W przyszłości na wakacje chcemy ustawić leżaki, parasole dla wypoczywających na plaży w trakcie wakacji.
Gdzie szukać informacji o lodach Bosko?
Szymon Koćmiel: Przede wszystkim zapraszamy na Facebooka i Instagrama. Tam prezentujemy nowe smaki, informacje o naszej działalności. Komunikujemy się tam z naszymi gośćmi, rozmawiając o smakach i asortymencie.
* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł
Miejsca
-
Bosko Gdynia, Świętojańska 71
Opinie (91) ponad 10 zablokowanych
-
2019-04-18 15:38
Lublin ❤️ (2)
Uwielbiam ❤️ kawałek mojego Lublina w Gdyni. Tutejsze gdyńskie lodziarnie nie umywają się nawet do Bosko ❤️
- 4 22
-
2019-04-18 20:09
Za mało serduszek...
Jak egzaminy gimnazjalne?- 4 2
-
2019-04-20 14:17
Rozumiem, że komentarz też sponsorowany, ale nie piszcie proszę, że Kwaśniak czy Mariola mają gorsze lody bo tonjednak trochę inna liga
- 0 0
-
2019-04-18 15:44
Najlepsze lody! (2)
Pyszne naturalne lody, wielkie porcje, olbrzymie desery ;)
Dawno nie jadłam takich pyszności i bardzo sie cieszę że pojawiliście sie w moim mieście- 5 15
-
2019-04-19 06:38
Nie rób tego
Nie piszcie na sile pozytywnych komentarzy. Tu ludzie to wyłapują natychmiast. Pisze to do właścicieli, jeśli macie super naturalne uczciwie robione lody jak np. na Osowie w gelateria italiano czy jakoś tak na ul. Kozierozca to one same się obronią i na pewno nie będziecie potrzebować marketingu w stylu artykułu sponsorowanego. Szkoda kasy. Produkt i marketing szeptany a po 2 miesiącach będzie kolejka na 30 metrów.
- 2 0
-
2022-02-20 15:33
PIJAR
Chej, producent, nie reklamuj się w tak tani sposób. Od razu widać,że to reklama pisana w komentarzach, bo normalni ludzie takich bzdur nie piszą
- 0 0
-
2019-04-18 16:11
Pycha
Jadłam wczoraj, lody naprawdę pyszne. Zapraszamy do Gdańska :)
- 4 8
-
2019-04-18 16:49
orlowo
najlepsze lody są w orlowie na przendowskich.Rodzinna lodziarnia.
- 11 5
-
2019-04-18 17:04
Tylko Mariola od jakiś 20 lat
- 12 11
-
2019-04-18 18:10
Art sponsorowany ... i wszystko jasne
- 15 2
-
2019-04-18 18:44
Bylam (3)
Kilka dni w Lublinie, widziałam kolejkę, ale nie rozumiałem czemu ludzie stoją tyle czasu. Otrzyli się w Gdyni. Poszłam. Spróbowałam. Teraz rozumiem. Nie powiem ze są smaczniejsze, ale tez nie są gorsze. Są inne i bardziej trafiają w moje podniebienie
- 1 8
-
2019-04-18 20:15
Bosko
Te lody są pyszne. Nigdy nie jadłem tak pysznego solonego karmelu. :o
Polecam wszystkim- 1 6
-
2019-04-18 20:55
Lody
Dobry produkt sam się obroni. Warty poswiecenia uwagi
- 4 1
-
2019-04-19 06:12
Lodziarnia
Lody pyszne, nie wala żadna chemia. Obsługiwały mnie akurat przemiłe panie. Lokal oceniam na 5+.
- 1 0
-
2019-04-18 18:57
Niestety sztuczne lody
Jak chcesz zjeść kilka łyżek cukru z mlekiem to tam to masz.
- 11 2
-
2019-04-18 20:01
Marioli nic nie przebije... (1)
- 9 3
-
2019-04-19 00:46
Raczej Kwaśniaka
- 1 0
-
2019-04-18 20:21
Przeciętne
Stałam w kolejce w Lublinie po te lody i nie wiem w czym szał.
- 8 2
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.