• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Bosko: nowa lodziarnia z ponad 200 smakami w Gdyni

18 kwietnia 2019 (artykuł sprzed 5 lat) 

Tłumy pojawiły się na otwarciu nowej lodziarnio-kawiarni Bosko przy ul. Świętojańskiej zobacz na mapie Gdyni w centrum Gdyni. Firma przywędrowała z Lublina, gdzie rozpoczęła działalność. Po roku wygrała plebiscyt na najlepszą lodziarnię w mieście i wszystko wskazuje na to, że w Gdyni również odniesie sukces.



Wszystko zaczęło się cztery lata temu w Lublinie. Pomysł z otworzeniem całorocznej lodziarnio-kawiarni okazał się "strzałem w 10". Świadczy o tym m.in. wygrany po roku działalności plebiscyt na najlepszą lodziarnię w mieście. Szybko przyszedł czas na uruchomienie kolejnych lokali w stolicy woj. lubelskiego. Następnie powstały lodziarnie m.in. w Kielcach, Radomiu i Legionowie - wszędzie uznawane za najlepsze w mieście. Ekspansja postępuje, goście doceniają jakość produktów, o czym świadczą ustawiające się kolejki.

Od soboty możecie wybierać z ponad 200 smaków lodów własnej produkcji firmy Bosko, których można skosztować przy ul. Świętojańskiej 71 w Gdyni. Codziennie jest dostępnych min. 15 różnych smaków, dla każdego znajdzie się coś Boskiego.

O tym, skąd pomysł, by otworzyć lokal nad morzem, czemu lody Bosko są wyjątkowe i dlaczego goście potrafią stać po nie nawet kilkadziesiąt minut rozmawiamy z twórcami lodziarni.

W Lublinie otwierając lodziarnio-kawiarnię odnieśliście szybko sukces. Otwarcie lodziarni Bosko w Gdyni to kolejny spory krok naprzód w waszej działalności.

Michał Hnatkowski, założyciel BOSKO Gdynia: To dowód na to, że się rozwijamy. Nad morze przyciągnęła nas możliwość zaoferowania produktów szerszemu gronu odbiorców, w tym turystom, których zwłaszcza w wakacje w Trójmieście nie brakuje. Specjalnie wybraliśmy taki termin otwarcia, by nasi goście mogli skosztować produktów wcześniej i później zadowolonymi wrócić w trakcie majówki i zbliżających się wakacji.

Hubert Adaszewski - założyciel BOSKO: W Lublinie czasem kolejka wychodzi daleko na ulicę, klienci potrafią czekać nawet kilkadziesiąt minut na porcję. Mamy nadzieję, że w Gdyni również zyskamy wielu stałych klientów, którzy docenią jakość - stawianą przez nas na pierwszym miejscu.

W jakiś sposób wasza działalność będzie się różniła od tego, co jest w Lublinie i innych punktach?

Hubert Adaszewski: Odnieśliśmy tam sukces, więc nie chcemy nic zmieniać. W Gdyni zdecydowaliśmy się na "niebiański" wystrój. Ważny jest smak podawanych lodów, a przede wszystkim - tak jak wszędzie - wielkość oferowanych porcji. 1 gałka to około 120 gramów. Z tego co wiemy, to największa porcja w Polsce.

  • Lodziarnio-cukiernia Bosko została otwarta w sobotę.
  • Lodziarnio-cukiernia Bosko została otwarta w sobotę.
  • Lodziarnio-cukiernia Bosko została otwarta w sobotę.
  • Lodziarnio-cukiernia Bosko została otwarta w sobotę.
  • Lodziarnio-cukiernia Bosko została otwarta w sobotę.
  • Lodziarnio-cukiernia Bosko została otwarta w sobotę.
  • Lodziarnio-cukiernia Bosko została otwarta w sobotę.
  • Lodziarnio-cukiernia Bosko została otwarta w sobotę.
  • Lodziarnio-cukiernia Bosko została otwarta w sobotę.
  • Lodziarnio-cukiernia Bosko została otwarta w sobotę.
Wyróżnia was nie tylko wielkość gałki, ale także mnogość smaków.

Szymon Koćmiel- właściciel REweLACJA Marketing, agencji obsługującej kompleksowo markę BOSKO: Opracowaliśmy ponad 200 różnorodnych receptur lodów. Flagowym produktem są lody o smaku solonego karmelu, które biją rekordy popularności wśród naszych gości. Każdego dnia oferujemy inny zestaw BSD - Boskich Smaków Dnia. O tym, jaki smak jest dostępny danego dnia można dowiedzieć się wchodząc na nasz profil na Facebooku.

Codziennie w ofercie jest około 10 receptur. Obok tradycyjnych smaków, lodziarnia oferuje propozycje autorskie, w tym m.in. lody wegańskie. Zawsze co najmniej jeden znajduje się w ofercie. Już widać, że w Gdyni będą cieszyły się sporą popularnością.

Michał Hnatkowski: Wszystkie produkty powstają wyłącznie z naturalnych składników, spełniają wymagania osób z nietolerancjami pokarmowymi oraz cierpiących na różnego rodzaju alergie. Robimy je na miejscu ze świeżego mleka i świeżych produktów. Mamy specjalne desery i smaki także dla dzieci, więc każdy powinien znaleźć coś dla siebie.

Jesteście otwarci przez cały rok, oferując nie tylko lody.

Hubert Adaszewski: Tak, goście skosztują u nas także np. pysznej kawy. Mamy swój blend stworzony dla naszych kawiarni, z którego pochodzą ziarna. Kawa to 100 proc. arabica. Pochodzi z Brazylii, Gwatemali i Etiopii. W tym roku wprowadzamy drugą kawę - bardziej intensywną. Sprzedajemy ją maksymalnie miesiąc po wypaleniu. Są też desery oraz gofry i wyciskane soki.

Michał Hnatkowski: Lokal jest duży, mamy dużo miejsc siedzących, co pozwala zorganizować u nas spotkanie biznesowe. Jesteśmy otwarci praktycznie przez cały dzień. W maju będziemy chcieli wydłużyć wieczorne godziny pracy. Na razie w tygodniu pracujemy do 21, a w weekendy do 23.

Ułatwieniem dla waszych gości jest też możliwość zabrania lodów na wynos.

Michał Hnatkowski: Tak. Posiadamy opakowania termiczne o wielkości 250 ml, które mogą być w użyciu przez pół godziny. Są też torby o pojemności 650 ml i 1300 ml, do których można włożyć nawet osiem smaków. Te opakowania pozwalają na bezpieczne przechowanie kupionych u nas lodów do dwóch godzin. Można je zabrać na plażę albo na przyjęcie, imprezę bądź urodziny.

Jeszcze przed majówką lody Bosko pojawią się też w Sopocie...

Michał Hnatkowski: Chcemy tam otworzyć punkt mobilny. W przyszłości na wakacje chcemy ustawić leżaki, parasole dla wypoczywających na plaży w trakcie wakacji.

Gdzie szukać informacji o lodach Bosko?

Szymon Koćmiel: Przede wszystkim zapraszamy na Facebooka i Instagrama. Tam prezentujemy nowe smaki, informacje o naszej działalności. Komunikujemy się tam z naszymi gośćmi, rozmawiając o smakach i asortymencie.

* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł

Miejsca

Opinie (91) ponad 10 zablokowanych

  • Duże porcje, duży lokal, lody przeciętne (5)

    Duże porcje, duży lokal, więc ludzie będą przychodzić, ale same lody przeciętne. Paulo, Miło mi, Słony Karmel to jednak onna liga.

    • 30 9

    • Kwaśniak rządzi

      • 1 1

    • A dziewczyny młode

      • 1 1

    • Sprawdze Bosko

      Po milomi bolal mnie brzuch

      • 4 2

    • ważne, że interes kręci się, kręci się ,kręci się (1)

      ważne, że interes kręci się, caaaały czas.

      • 4 0

      • Przez cały dzieeeeeń

        • 4 1

  • Marioli nic nie przebije... (1)

    • 9 3

    • Raczej Kwaśniaka

      • 1 0

  • życzę powodzenia - kolejki będą, bo są (jak jest ciepło oczywiście) do innych już istniejących (1)

    natomiast to jednak 10 smaków nie 200... do wyboru każdego dnia

    przy okazji, nie wiem dlaczego w Polsce jest takie parcie na arabikę, która w 90% jest niesmaczna (zbyt kwaśna), co to za dziwaczny mit?

    robusta nie tylko jest smaczniejsza (może być w mieszankach z arabiką), ale zawiera więcej kofeiny...!

    • 14 9

    • 100% zgoda w sprawie robusty!

      • 2 0

  • najlepsze lody w Nowym Sączu

    Moim zdaniem lody Argasiński w Nowym Sączu są nie do pobicia .

    • 4 1

  • Kto jeszcze pamięta lody produkowane i sprzedawane

    u Wojewódki na Dworcowej?. To były lody! Produkcja rzemieślnicza i ani jednej grudki lodu (zamrożonej wody), tylko krem. A kto pamięta rurki z kremem kawowym w "dziurce" u Łończukowej na Armii Krajowej. Takich wyrobów już nie ma i nie będzie, naturalne i smaczne.

    • 5 1

  • Przeciętne

    Stałam w kolejce w Lublinie po te lody i nie wiem w czym szał.

    • 8 2

  • Pomidorowe i z czosnkiem majom? (5)

    Bo z dzieckiem kcem zprubowac.

    • 25 11

    • (3)

      Naucz się kobieto ortografii.

      • 0 5

      • Naprawde nie wyczuwasz? (2)

        • 0 2

        • niektórzy nie wiedzą co to poczucie humoru (1)

          abstrakcja, pastiż, nigdy nie widzieli Pythonów

          • 4 0

          • To od monotonii brzoskwiniowo bordowych murów i staccato nonsesowych reklam.

            • 1 0

    • Mają

      Maja w swojej ofercie Mascarpone z suszonymi pomidorami i Caprese

      • 3 0

  • Jaka (6)

    Cena ?

    • 22 2

    • Atrakcyjna (1)

      4,50 za 120g

      • 9 10

      • spróbuję gdy będę zarabiał jak przeciętny Europejczyk, teraz mnie nie stać

        • 7 1

    • 1€ za porcje (2)

      Bylem tam i zjadlem.
      Tylko ta sama cena np.we Wloszech a zupelnie inna liga - smaczniejsze. Chocby kolo glownego placu w Sienie. Moze gdyby cena byla ponizej 4zl to bylaby atrakcja, za duze pprcje - jesli chce sprobowac ze 2-3 smaki, to musze kupic te duze galki i je czesciowo wyrzucic, bo nie chce sie napychac.

      • 5 9

      • no kabaret ... dieta - nie jedz wszystkiego zeżryj pół :)))) (1)

        • 5 0

        • Agnieszka byłEś i zjadłEś

          Conchita z "Wloszech"? pprcje?

          • 1 1

    • Nie dla Polaków

      • 8 10

  • Niestety sztuczne lody

    Jak chcesz zjeść kilka łyżek cukru z mlekiem to tam to masz.

    • 11 2

  • Art sponsorowany ... i wszystko jasne

    • 15 2

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Happy Hours z Aperol Spritz Wieczory Włoskich Smaków w Każdy Piątek!

degustacja

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Happy Hour z Winem Domu Co Sobota!

degustacja

Najczęściej czytane