• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Brovarnia najlepszą restauracją hotelową w Polsce

14 maja 2024, godz. 09:00 
Opinie (33)
Restauracja Brovarnia w Hotelu Gdańsk została nagrodzona Złotym Widelcem w kategorii "Restauracja Hotelowa". Restauracja Brovarnia w Hotelu Gdańsk została nagrodzona Złotym Widelcem w kategorii "Restauracja Hotelowa".

Restauracja Brovarnia otrzymała nagrodę Złotego Widelca dla najlepszej restauracji hotelowej w Polsce. Wielka Gala rozdania nagród odbyła się 25 kwietnia w Airport Hotel Okęcie w Warszawie.



Wyjątkowa nagroda dla gdańskiej restauracji



Znajdująca się w Hotelu Gdańsk restauracja Brovarnia została nagrodzona Złotym Widelcem w kategorii "Restauracja hotelowa" w konkursie "Polska od kuchni". Akcja ta, zorganizowana już po raz 13., ma na celu promowanie polskiej gastronomii na szeroką skalę. Jej zadaniem jest rekomendacja najlepszych restauracji, prezentacja kulinarnego dziedzictwa miast i regionów, a także przyciągnięcie turystów poprzez unikalne doznania kulinarne.

Wyróżnienie Restauracji Brovarnia jest efektem jej wysokiej jakości usług, innowacyjności w kreowaniu potraw oraz zaangażowania w promocję polskiej kuchni. To także dowód na to, że gastronomiczna scena Trójmiasta nieustannie się rozwija, oferując mieszkańcom i turystom wyjątkowe doznania kulinarne.

  • Brovarnia to pyszna polska kuchnia z gdańskimi i europejskimi akcentami, a także najstarszy browar w Gdańsku, w którym spróbujecie warzonych na miejscu i wielokrotnie nagradzanych piw.
  • Brovarnia to pyszna polska kuchnia z gdańskimi i europejskimi akcentami, a także najstarszy browar w Gdańsku, w którym spróbujecie warzonych na miejscu i wielokrotnie nagradzanych piw.
  • Brovarnia to pyszna polska kuchnia z gdańskimi i europejskimi akcentami, a także najstarszy browar w Gdańsku, w którym spróbujecie warzonych na miejscu i wielokrotnie nagradzanych piw.

Brovarnia - kontynuator polskich tradycji



Znajdująca się w zabytkowym budynku Brovarnia kontynuuje najlepsze polskie tradycje. To restauracja, w której można spróbować pysznej polskiej kuchni, opartej na regionalnych produktach od lokalnych dostawców (znajdujących się w promieniu 30 km). Wszystkie dania przygotowywane są samodzielnie, bez wspierania się półproduktami. Znaczna część menu jest "domowa", czego najlepszym przykładem są pierogi, które są w całości robione samemu. Nie byłoby tego prestiżowego wyróżnienia dla Brovarni, gdyby nie niezwykła wyobraźnia i kunszt kulinarny tutejszych kucharzy na czele z Przemysławem Zwańskim.

Miejsce jest znane nie tylko ze znakomitego jedzenia, lecz także z warzonego na miejscu piwa. Brovarnia, jako najstarszy działający browar w Trójmieście, kontynuuje browarnicze tradycje Gdańska. Piwa rzemieślnicze warzone w XVII-wiecznym spichlerzu to symboliczne nawiązanie do bogatej historii gdańskiego piwowarstwa. Od wielu lat zdobywają one liczne nagrody, a także uznanie i szacunek wśród swoich odbiorców.

  • Statuetki "Złotego Widelca" dla najlepszych restauracji wręczono w kilkunastu kategoriach. Brovarnia została doceniona jako najlepsza restauracja hotelowa.
  • Nie byłoby tego prestiżowego wyróżnienia dla Brovarni, gdyby nie niezwykła wyobraźnia i kunszt kulinarny tutejszych kucharzy.
  • Nie byłoby tego prestiżowego wyróżnienia dla Brovarni, gdyby nie niezwykła wyobraźnia i kunszt kulinarny tutejszych kucharzy.

"Polska od kuchni"



Celem konkursu "Polska od kuchni" jest rekomendowanie najlepszych polskich restauracji, cukierni, promowanie i wykreowanie regionalnych potraw, prezentacja kuchni z różnych regionów świata, a także wytyczenie gastronomicznych tras i zagłębi gastronomicznych w kraju. W konkursie do tej pory wzięło udział około 4 tys. restauracji, w tym roku startowało 137 restauracji.

W składzie jury konkursu "Polska od kuchni" znaleźli się: Jolanta Borowiec, Wiesław Bober - założyciel Klubu Szefów Kuchni, Jean Bos - twórca kuchni molekularnej w Polsce, Krzysztof Szulborski - prezes Stowarzyszenia Kucharzy Polskich, Giancarlo Russo - Studio Kulinarne. Przewodniczącym jury, jak co roku, był Waldemar Piórek. Przez kilka tygodni odwiedzali oni lokale, które przystąpiły do konkursu, i oceniali je pod względem jakości serwowanych potraw, estetyki lokalu, obsługi, efektowności podania oraz wielu innych czynników.

Podczas uroczystej gali, która odbyła się 25 kwietnia w Airport Hotel Okęcie w Warszawie, laureaci otrzymali statuetki Złotego Widelca oraz dyplomy.

* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł

Miejsca

Opinie wybrane

Wszystkie opinie (33)

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Aperitivo Sunday | Czyli 5 godzin hiszpańskiego, nielimitowanego bufetu na 33. piętrze!

199 zł
muzyka na żywo, degustacja

Warsztaty kulinarne dla dzieci

89 zł
degustacja, warsztaty

Katalog.trojmiasto.pl - Nowe Lokale

Najczęściej czytane