• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Bufety Niedzielne w restauracji Verres en Vers

2 października 2019 (artykuł sprzed 4 lat) 
Restauracja Verres en Vers zaprasza na nowy kulinarny cykl "Bufety niedzielne". Start: 6 października o godz. 13. Restauracja Verres en Vers zaprasza na nowy kulinarny cykl "Bufety niedzielne". Start: 6 października o godz. 13.

Jesień w gdańskiej restauracji Verres en Vers w hotelu Radisson Blu zapowiada się smakowicie i rodzinnie. Już 6 października startują "Bufety Niedzielne", nowa oferta, w ramach której goście lokalu będą mogli skosztować najlepszych dań szefa kuchni w atrakcyjnych cenach i przy muzyce na żywo. Mile widziane rodziny z dziećmi, seniorzy oraz okoliczni mieszkańcy.



Bufety i lunche w przystępnej cenie to dobrze znana i lubiana oferta Verres en Vers. 6 października ruszy jej kolejna odsłona, tym razem dedykowana szczególnie rodzinom i dzieciom, choć w menu każdy smakosz znajdzie coś dla siebie.

"Bufety niedzielne", jak nazwa wskazuje, odbywać się będą w każdą niedzielę w godz. 13-16 i idealnie nadadzą się na spotkanie w gronie bliskich osób lub imprezę okolicznościową, np. imieniny, urodziny czy chrzciny nawet na kilkanaście osób. To także dobry pomysł na spontaniczną rodzinną wizytę w lokalnej restauracji, która wyróżnia się przyjazną atmosferą oraz świetnym menu, stworzonym przez uznanego szefa kuchni, Krzysztofa Kowalczyka.

- Bardzo serdecznie zapraszamy gości w każdym wieku, choć nie ukrywamy, że chcielibyśmy poznać się bliżej z mieszkańcami Głównego Miasta, naszymi sąsiadami. Wiemy, że szukają restauracji na okolicznościowe obiady, dlatego wychodzimy im naprzeciw z naszą niedzielną ofertą - mówi Krzysztof Kowalczyk.
6 października w godz. 13-16 obowiązywać będzie specjalna promocyjna cena: za dania z bufetowego menu zapłacimy 49 zł/os. Jeść i wybierać potrawy można do woli. W kolejnych tygodniach będzie obowiązywać już cena regularna, czyli 79 zł za osobę. Co ważne, w tej cenie mieszczą się również napoje (woda, kawa, herbata) oraz karafka wina (0,5 litra na dwie osoby). Dzieci w wieku 4-12 lat jedzą za połowę ceny, zaś maluchy do lat 3 za darmo. Specjalną cenę restauracja przygotowała także dla seniorów. Na osoby powyżej 60. roku życia czeka 20 proc. rabat

- Bufet będzie się składać z przystawek "na zimno", dań na ciepło wraz z zupami oraz kilku deserów, wszystko do wyboru gości. W sekcji przystawek zaproponuję m.in. pieczony schab wieprzowy z sosem chrzanowym, tortillę z wędzonym indykiem, chrupiącymi warzywami i sosem pietruszkowym oraz pastę z pieczonego bakłażana z kminem, kolendrą i chlebkiem pita. Z dań na ciepło polecam m.in. zupę gulaszową z zacierkami, papryką i natką pietruszki, filet z dorsza w sosie z szyjek rakowych, medaliony wieprzowe w sosie borowikowym lub pęczotto z leśnymi grzybami, świeżym estragonem i pieczonym topinamburem. Zaś na deser warto wybrać np. sernik z miodem i cynamonem, brownie z sosem waniliowym albo kruszonkę śliwkową. W menu dominuje kuchnia europejska, ale nie brakuje smaków typowo polskich i sezonowych oraz dań wegetariańskich - mówi szef kuchni, Krzysztof Kowalczyk.
  • Restauracja Verres en Vers zaprasza na nowy kulinarny cykl "Bufety niedzielne". Start: 6 października o godz. 13.
  • Restauracja Verres en Vers zaprasza na nowy kulinarny cykl "Bufety niedzielne". Start: 6 października o godz. 13.
  • Restauracja Verres en Vers zaprasza na nowy kulinarny cykl "Bufety niedzielne". Start: 6 października o godz. 13.
  • Restauracja Verres en Vers zaprasza na nowy kulinarny cykl "Bufety niedzielne". Start: 6 października o godz. 13.
  • Restauracja Verres en Vers zaprasza na nowy kulinarny cykl "Bufety niedzielne". Start: 6 października o godz. 13.
  • Restauracja Verres en Vers zaprasza na nowy kulinarny cykl "Bufety niedzielne". Start: 6 października o godz. 13.

Bufety niedzielne: dla dorosłych, dzieci i seniorów



Podczas "Bufetów niedzielnych" atmosferę i dobry klimat będzie również wzbogacać muzyka na żywo.

- Miło spędza się niedzielę w fajnej restauracji, przy smacznym jedzeniu i w gronie bliskich osób. Muzyka na żywo to kolejna atrakcja, która urozmaici ten czas - dodaje szef kuchni.

Bufety niedzielne: 6 października specjalna cena 49 zł za osobę



Otwarcie sezonu odbędzie się 6 października o godz. 13, tego dnia obowiązywać będzie specjalna promocyjna cena, czyli 49 zł/os., w kolejne niedziele zapłacimy za bufet 79 zł/os.

Wszystkie zainteresowane osoby proszone są o wcześniejszy kontakt w celu dokonania rezerwacji pod numerem: 728 345 601 lub mailowo restauracjavv@radissonblu.com.

* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł

Wydarzenia

Bufety niedzielne - otwarcie sezonu

49 zł
degustacja

Miejsca

Opinie (10) 1 zablokowana

  • Super (3)

    Nareszcie Gdańsk! Brawo! Oby tylko cena się utrzymała na dłużej na poziomie tych 79 zł

    • 9 5

    • (2)

      ile????

      • 1 1

      • (1)

        Po sezonie u nich nic się nie dzieje więc się ratują jak mogą. Jak co roku.

        • 0 0

        • kto ci z tubylców przyjdzie na buffet za 79zł?

          żeby to jeszcze była cena od pary - to taki bardziej romantyczny chłopak mógłby się dla dziewczyny swojej szarpnąć

          • 0 1

  • 200 zł za rodziców z 10 latkiem.

    Powinno być 300. W końcu 3 osoby.

    • 6 1

  • Pozdrawiam kuchnie VeV. Smakuje mi wasze potrawy. Wracam regularnie. Pozdrawiam ekipę oraz szefa kuchni

    • 4 4

  • Czy z Kartą Mieszkańca bufet będzie kosztował 1,00 PLN/os. ? (1)

    • 0 3

    • W tej cenie tylko serwetka. Ale tylko 6-go. Później 5zl

      Zawsze możesz kupić paczkę mielonego z Biedronki. Kolory zmienia po 2 dniach, masz jesień na talerzu.

      • 0 0

  • Bardzo polecam :)

    Jeśli chcesz zapłacić 79 PLN i w tej cenie:
    -napić się wykwintnego wina (białe lub czerwone do wyboru)
    -napić się kawy (do oporu ;) )
    -zjeść kilka zimnych przekąsek, które trudno odtworzyć w domu (sałatki, hummusy, krewetki)
    -zjeść ciepłą zupę (uwielbiam je!)
    -zjeść ciepłe danie mięsne lub rybne (do wyboru)
    -zjeść warzywa w formie gotowanej lub surówki, a do tego np. ziemniaki czy ryż
    -zjeść świeże owoce
    -a do tego deser - najczęściej dwa ciasta do wyboru
    -i posłuchać muzyki na żywo
    to warto przyjść i się przekonać :)

    Powiem szczerze, że w Słonym Spichlerzu nieopodal za samą zupę ziemniaczaną zapłaciłam 19 PLN, a jej jakość pozostawiała wiele do życzenia.
    Tutaj z kolei można biesiadować do woli za te 79 PLN.
    Na mieście często sama kawa + ciasto kosztują od 20-30 PLN.

    Ja się przekonałam, a teraz zachęcam Was :)

    • 0 0

  • Polecam !!!!

    Super lokalizacja, bardzo dobre jedzenie, jeszcze lepsza obsługa, a wisienką na torcie jest muzyka na żywo.
    Idealne miejsce na rodzinne spotkanie urodzinowe. Wrócimy tu na pewno :)

    • 0 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Happy Hours z Aperol Spritz Wieczory Włoskich Smaków w Każdy Piątek!

degustacja

Happy Hour z Winem Domu Co Sobota!

degustacja

Katalog.trojmiasto.pl - Wkrótce otwarcie

Najczęściej czytane