Wiadomości

stat

Bunny Handroll otworzyło lokal w Gdyni

W Bunny Handroll w Gdyni zjemy sushi w rolce.

Sushi w rolce to coraz bardziej popularna przekąską. Pierwszy trójmiejski bar serwujący ten specjał Bunny Handroll otworzył właśnie swój trzeci lokal - przy ul. 10 Lutego 28 zobacz na mapie Gdyni. Rolkę zjemy już od 10 zł.



Handroll to jeden z głośniejszych trendów kulinarnych na świecie. Na pomysł wpadli zakochani w sushi Australijczycy, a moda szybko rozlała się po całym świecie. Pierwszy bar z tą przekąską w Trójmieście otworzył się ponad dwa lata temu w Sopocie przy ul. Grunwaldzkiej 22 zobacz na mapie Sopotu pod nazwą Bunny Handroll. W ubiegłym roku właściciele otworzyli drugi lokal we Wrzeszczu przy ul. Grunwaldzkiej 87 zobacz na mapie Gdańska. W sierpniu sieć powiększyła się o bar w Gdyni - przy ul. 10 Lutego 28 zobacz na mapie Gdyni.

Bunny Handroll to koncept gastronomiczny, który popularne japońskie przysmaki proponuje nie w restauracyjnym, ale street-foodowym wcieleniu. Sprawa jest prosta i sprowadza się do tego, że zawinięty w wodorosty nori ryż i przeróżne dodatki nie są podawane w kawałkach, ale pod postacią rolki przypominającej burrito. Serwowane w papierowym pudełku w towarzystwie pojemniczka z sosem do maczania, handrolle stają się dzięki temu wygodną przekąską na wynos.

- Zainteresowanie handrollami rośnie - mówi Magda Fiszer, właścicielka sieci Bunny Handroll. - Naszym gościom podoba się, że rolki są przygotowywane na miejscu, ze świeżych i dobrych składników. To szybkie, street-foodowe jedzenia, ale na pewno zdrowsze niż kebaby czy zapiekanki.
W Bunny Handroll kompozycji smakowych jest kilkanaście, a ceny zaczynają się od 10 zł. Zjemy m.in. rolkę z grillowanym łososiem i borówką; świeżym tuńczykiem, porem i rzodkiewką; krewetkami w tempurze z ogórkiem, tatarem z łososia czy warzywną wersję z awokado i marynowaną tykwą albo mięsną z kurczakiem w tempurze i majonezem. Do wyboru sosy, m.in. sojowy, wasabi, kabayaki, słodko-ostry czy ostry majonezowy. Na większy głód możemy zamówić zestawy kilku wybranych rolek w niższej cenie - od 30 zł.

- Sposób przygotowania jest taki sam, jak w przypadku klasycznego sushi w kawałkach. Sushi-master zawija w wodorosty nori specjalnie przygotowany ryż oraz dodatki - tłumaczy właścicielka. - Dla naszych gości, którzy wolą tradycyjną formę podania, kroimy rolki.
Gdyński Bunny Handroll czynny jest od niedzieli do czwartku w godz. 12-21, a w piątki i soboty w godz. 12-22. Więcej o lokalu przeczytać można na stronie Bunny Handroll na Facebooku.
Dodaj zdjęcie do artykułu

Opinie (50)

Dodaj opinię

Dodaj opinię

Odpowiedz

Regulamin dodawania opinii

zamknij

Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Rozrywka

Jak oszczędnie chodzić do kina?
Jak oszczędnie chodzić do kina?
W Protokulturze śmiałkowie jedli najostrzejsze papryczki świata
Jedli najostrzejsze papryczki świata

Kultura

Trójmiejscy pisarze pod fałszywym imieniem. O pseudonimach literackich
Pseudonimy trójmiejskich pisarzy
Repatrianci mają głos. O "Ruskich" w Starej Aptece Teatru Wybrzeże
O "Ruskich" w Starej Aptece Teatru Wybrzeże

Planuj z nami tydzień

Planuj tydzień: Święto Niepodległości, biegi i dużo koncertów
Planuj tydzień: intensywny czas