• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Bunny Handroll otworzyło lokal w Gdyni

10 września 2018 (artykuł sprzed 5 lat) 

Sushi w rolce to coraz bardziej popularna przekąską. Pierwszy trójmiejski bar serwujący ten specjał Bunny Handroll otworzył właśnie swój trzeci lokal - przy ul. 10 Lutego 28 zobacz na mapie Gdyni. Rolkę zjemy już od 10 zł.



Handroll to jeden z głośniejszych trendów kulinarnych na świecie. Na pomysł wpadli zakochani w sushi Australijczycy, a moda szybko rozlała się po całym świecie. Pierwszy bar z tą przekąską w Trójmieście otworzył się ponad dwa lata temu w Sopocie przy ul. Grunwaldzkiej 22 zobacz na mapie Sopotu pod nazwą Bunny Handroll. W ubiegłym roku właściciele otworzyli drugi lokal we Wrzeszczu przy ul. Grunwaldzkiej 87 zobacz na mapie Gdańska. W sierpniu sieć powiększyła się o bar w Gdyni - przy ul. 10 Lutego 28 zobacz na mapie Gdyni.

  • W Bunny Handroll zjemy kilkanaście kompozycji rolek z sushi. Ceny zaczynają się od 10 zł.
  • Menu Bunny Handroll.
Bunny Handroll to koncept gastronomiczny, który popularne japońskie przysmaki proponuje nie w restauracyjnym, ale street-foodowym wcieleniu. Sprawa jest prosta i sprowadza się do tego, że zawinięty w wodorosty nori ryż i przeróżne dodatki nie są podawane w kawałkach, ale pod postacią rolki przypominającej burrito. Serwowane w papierowym pudełku w towarzystwie pojemniczka z sosem do maczania, handrolle stają się dzięki temu wygodną przekąską na wynos.

- Zainteresowanie handrollami rośnie - mówi Magda Fiszer, właścicielka sieci Bunny Handroll. - Naszym gościom podoba się, że rolki są przygotowywane na miejscu, ze świeżych i dobrych składników. To szybkie, street-foodowe jedzenia, ale na pewno zdrowsze niż kebaby czy zapiekanki.
W Bunny Handroll kompozycji smakowych jest kilkanaście, a ceny zaczynają się od 10 zł. Zjemy m.in. rolkę z grillowanym łososiem i borówką; świeżym tuńczykiem, porem i rzodkiewką; krewetkami w tempurze z ogórkiem, tatarem z łososia czy warzywną wersję z awokado i marynowaną tykwą albo mięsną z kurczakiem w tempurze i majonezem. Do wyboru sosy, m.in. sojowy, wasabi, kabayaki, słodko-ostry czy ostry majonezowy. Na większy głód możemy zamówić zestawy kilku wybranych rolek w niższej cenie - od 30 zł.

  • Wszystkie rolki przygotowywane są na miejscu przez wykwalifikowanego sushi-mastera.
- Sposób przygotowania jest taki sam, jak w przypadku klasycznego sushi w kawałkach. Sushi-master zawija w wodorosty nori specjalnie przygotowany ryż oraz dodatki - tłumaczy właścicielka. - Dla naszych gości, którzy wolą tradycyjną formę podania, kroimy rolki.
Gdyński Bunny Handroll czynny jest od niedzieli do czwartku w godz. 12-21, a w piątki i soboty w godz. 12-22. Więcej o lokalu przeczytać można na stronie Bunny Handroll na Facebooku.

* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł

Miejsca

Opinie (50) 5 zablokowanych

  • papu nie (2)

    nic ciekawego,ryż z surowa rybą+larwy robaków,,za 10-20zł,,,juz lepsza pizza,,zapiekanka czy kebab w obróbce cieplnej

    • 9 4

    • Nie ma tam larw (1)

      A z surowych ryb jest tylko łosoś.

      • 3 4

      • uhaha

        skąd wiesz,,ze nie ma larw i nicienii w tych rybach?,,,nikt w knajpie nie ma takich urządzeń do prześwietlania ryb,,,W kazdej surowej rybie lub owocach morza są larwy,,malutkie i bezbarwne (trzeba ryby zamrażać lub obróbka cieplna).

        • 0 0

  • Jest smacznie

    Jest smaczniej i lepiej niz w miedzy rolkach ;) dostepne wszystkie rolki o kazdej godzinie az do zmakniecia;) rolki sushi sa przygotowane na miejscu ;)

    • 3 1

  • sushi. (1)

    SUSHI to dużo ryżu i trochę dodatków zawiniętych w coś zielonego.
    Danie nie warte ceny.

    • 1 2

    • cos

      cos ? znawca kuchni :)

      • 0 1

  • super

    Jadlam krewtke w tempurze , grilowanego lososia. Krewetka bomba , Grill z borowka super

    • 3 1

  • Wy wszyscy chyba nie wiecie o czym piszecie

    Fala hejtu nic poza tym. Jak ktoś wie co to sushi i w gust mu wpadnie to się zajada i sporo zapłacić jest w stanie za "kunszt i kompozycję". Handroll są wersją nieco prostszą i dla tych co się boją nowych smaków, spoko rolki za spoko cenę. Z pewnością nie dla oszołomów co tylko patrzą kogo skrytykować w buracki sposób.
    Koneserzy pasztetowej z biedry i schabowych na niedziele się odezwali...jedyne na co Was stać to denne wypłuczyny w komentarzach.
    Ot polskije take! Żal!

    • 3 1

  • Jakby 5 zł kosztowaly (2)

    To ludzie by kupowali, a tak to za drogo za porcje ryzu

    • 31 6

    • rób za 5 ziko

      będziesz bogaty

      • 0 0

    • liop

      kupię ale tylko za 1.5

      • 0 2

  • Niestety, suriwe mie

    • 0 1

  • Dobre sushi

    Dobre i tańsze niż w Polsce sushi to tylko w Japonii można zjeść .

    • 1 1

  • Przechodzę 4 razy codziennie obok lokalu we Wrzeszczu. (4)

    Tylko raz w środku widziałem klientów, a oni już 3 lokal otworzyli? Dla klientów widmo?

    • 29 4

    • Pewnie wladowali trochę kasy i czekają aż los się odmieni. Byłem raz, spróbowałem i już nie wrócę. Zwyczajnie mi nie smakuje taka forma sushi.

      • 0 1

    • Lokal to przykrywka. Żeby wyprać kasę (2)

      • 11 1

      • kolo

        kolega d**il chce zamawiających nać wynos widzieć w lokalu osobiście rozumiem. słuszny Słusznie ja też nie uznaje telefonu i całej tej techniki

        • 1 3

      • Ciekawa opinia

        A ile kasy można wyprać na ryżu? Nawet przy pełnym obłożeniu realne obroty to maksymalnie 3000 dziennie, minus koszty to mamy ile? 50 000 miesięcznie? Dla takich drobnych nikt nie bawiłby się w lokal gastronomiczny, bo więcej z tym problemu niż z salonem fryzjerskim itp gdzie można łatwiej i więcej prać.

        • 3 6

  • masakra (2)

    Masakra z tym tandetnym jedzeniem ,gdzie typowe polskie dania,nawet domek Abrahama zamienili na włoskie badziewie

    • 22 14

    • Restauracji z polskim jedzeniem jest wiele. Polskie jedzenie to np. Schabowy z pieczarkami lub buraczkami i ziemniaki albo pierogi lub nalesniki, watrobka. Obok rolek z sushi mozesz zjec w : polski smak, u senwickich, krew i woda, bar pierozek, pyra bar, wszystkie bundki rybne na skwerze. Najwiecej jest polskiej kuchni. Po co piszesz ze jest innaczej? Po to zeby wzmocnic argumentacje? Nie falszuj rzeczywistosci. Teoja wypowiedz jest tendencyjna. Szukasz.argumentow ktorych nie ma.

      • 3 0

    • liop

      domek Abrahama to był burdel pod przykrywką muzeum

      • 0 1

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Happy Hours z Aperol Spritz Wieczory Włoskich Smaków w Każdy Piątek!

degustacja

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Happy Hour z Winem Domu Co Sobota!

degustacja

Najczęściej czytane