Kolacja z tasting menu ułożonym przez naszego szefa kuchni Antonio Arcieri, połączona z pairingiem wina z winnic Carlosa Moro.
Kolacja będzie miała formę komentowaną. Sam Carlos Moro będzie brał aktywny udział w całym wydarzeniu i chętnie podzieli się swoją wiedzą z Gośćmi. To wydarzenie umożliwi wszystkim koneserom rozsmakowanie się w znakomitych winach, które specjalnie na tę okazję przygotowali eksperci Sobrevino. Całość uzupełni wcześniej wspomniana już kolacja, w wykonaniu zespołu Treinta y Tres, która podkreśli wyjątkowość aromatu, barwy i smaku poszczególnych rodzajów win.
Menu:
Our melon gazpacho - Oinoz Verdejo 2020, Bodega Carlos Moro, D.O. Rueda
Scallop with Iberic ham parmentier - CM Verdejo Fermentado en Barrica 2018, Bodega Carlos Moro , D.O. Rueda
Hake in green sauce - CM Viña Tenencia 2020, Bodega Carlos Moro, D.O. Ribeiro
Beef fricando with seasonal vegetables - Matarromera Crianza 2018, Bodega Matarromera, D.O. Ribera del Duero
Rocher
Serdecznie zapraszamy na podróż dookoła smaków Hiszpanii!
________________
Data: 16 czerwca, godzina 18:30 (czwartek)
Cena: Menu degustacyjne i pairing wina: 320 PLN / osoba
Rezerwacje: +48 731 334 332 / treinta@arcorestaurant.com