• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Catering świąteczny: tradycyjny, wege i deluxe

Magda Mielke
6 grudnia 2021 (artykuł sprzed 2 lat) 
Najnowszy artykuł na ten temat Święta Bożego Narodzenia w dawnym Gdańsku
W dobie poszukiwania spokoju ducha coraz więcej osób decyduje się na rezygnację z samodzielnego gotowania na rzecz zamówienia na wigilię gotowych posiłków. W dobie poszukiwania spokoju ducha coraz więcej osób decyduje się na rezygnację z samodzielnego gotowania na rzecz zamówienia na wigilię gotowych posiłków.

Świąteczny czas kojarzy się z rodzinną atmosferą, obdarowywaniem się prezentami, śpiewaniem kolęd i jedzeniem pysznych potraw. Zanim jednak można zasiąść przy suto zastawionym stole, ktoś wszystkie te dania musi przygotować. Tu z pomocą przychodzą restauratorzy, którzy w świątecznych ofertach proponują szereg potraw: od tradycyjnych po nowoczesne i wegańskie odsłony bożonarodzeniowych smaków. Coraz więcej osób, chcąc w spokoju cieszyć się atmosferą świąt, wspomaga samodzielne gotowanie lub całkowicie z niego rezygnuje na rzecz zamawiania dań. Przyjrzeliśmy się propozycjom wybranych trójmiejskich restauracji i cateringów.



Zamów świąteczne jedzenie do domu


Czy zamawiasz jedzenie na święta?

Pierogi do domu



Nie wyobrażamy sobie wigilijnego stołu bez pierogów. Obojętnie, czy stanowią osobne danie, czy dodatek, jak malutkie uszka do czerwonego barszczu, pierogi są jedną z najpopularniejszych świątecznych potraw. W tradycyjnym wydaniu zamówimy je m.in. w gdańskiej Starej Pierogarni. W Gdańsku już piąty rok z rzędu przyjmuje zamówienia na dania wigilijne i świąteczne. W ofercie lepione ręcznie pierogi: z kapustą i grzybami leśnymi (25 zł/0,5 kg), z prawdziwkami (45 zł/0,5 kg), z gęsiną i świeżymi malinami (35 zł/0,5 kg), ze świeżym łososiem i koperkiem (35 zł/0,5 kg) oraz ruskie postne/wege (25 zł/0,5 kg), a także inne dania świąteczne i wigilijne. Zamówienia można składać do 18.12, odbiór 23.12.

Pierogarnia Babcine Smaki na Boże Narodzenie przygotowuje pierogi z twarogiem, ruskie, ze szpinakiem i serem feta, z kapustą i grzybami oraz z mięsem. Wszystkie w cenie 31 zł za kilogram. Zamówienia można składać online do 11.12. Odbiór osobisty 23.12 w godz. 10-18 lub 24.12 w godz. 9-14. Istnieje również możliwość zamówienia z dostawą, rozwozy realizowane będą 23.12.

  • Stara Pierogarnia
  • Garmaż świąteczny - Sopocki Młyn
  • Propozycje od Mandu
Z kolei ze świątecznej oferty pierogarni Mandu możemy zamówić pierogi: z białym twarogiem, ziemniakami i cebulą (2,50 zł/szt.), z własnoręcznie mielonym mięsem wieprzowo-wołowym (2,90 zł/szt.), z piernikiem, twarogiem sernikowym i suszonymi śliwkami (2,60 zł/szt.), z siekanym szpinakiem, suszonymi pomidorami i rozdrobnionym serem feta (2,65 zł/szt.), z kapustą duszoną z borowikami (2,65 zł/szt.) oraz uszka z kapustą i grzybami (1,30 zł/szt.). Zamówienia można składać we wszystkich lokalach Mandu, na podstawie preferowanej lokalizacji odbioru zamówienia. Odbiory odbywać się będą w dniach 22-23.12 w godz. 18-21 oraz 24.12 w godz. 12-13.

Również w Sopockim Młynie zamówimy tradycyjne pierogi: mięsne wieprzowo-wołowe, z okrasą z boczku i cebuli (58 zł/kg), ruskie (50 zł/kg), warzywne (48 zł/kg), z kapustą i grzybami (52 zł/kg) oraz uszka z grzybami (80 zł/kg). Zamówienia przyjmowane są osobiście i telefonicznie do 17.12 o godz. 17, a odbiór realizowany będzie 23.12 w godz. 9-20 i 24.12 w godz. 8-12.


Jeśli zaś mamy ochotę rozsmakować się w mniej tradycyjnych dla polskiej kuchni smakach, to warto przyjrzeć się propozycjom Familia Bistro. Restauracja przygotowuje bowiem pierogi w wileńskiej odsłonie: duże, pieczone kibiny wyrabiane z kruchego ciasta. Zamawiać można porcje liczące min. 3 sztuki (1 szt. to ok. 200 g). Wśród smaków dominują te wytrawne, m.in.: z dorszem, cebulką i jabłkiem (12 zł/szt.), z łososiem wędzonym na ciepło, szpinakiem, serem cheddar i papryczką jalapenio (12 zł/szt.), z baraniną (12 zł/szt.), z gęsią, marchewką, cebulką i kaszą gryczaną (12 zł/szt.), z kaczką marynowaną w białym winie z żurawiną (12 zł/szt.) czy z mięsem wieprzowym i suszoną śliwką (9 zł/szt.), ale kibiny przygotowywane są również na słodko: z truskawką, adwokatem, krakersem i twarogiem (9 zł/szt.) oraz à la makowiec - z makiem, miodem i siekanymi orzechami (10 zł/szt.).

Jeśli jednak chcemy pozostać wierni tradycji, restauracja oferuje również tradycyjne polskie pierogi do gotowania, które sprzedawane są jako produkt mrożony. Wybierać można spośród pierogów: z kapustą i grzybami leśnymi suszonymi (2,50 zł/szt.), z ziemniakami, twarogiem i cebulą (2,30 zł/szt.), z kaczką (3,30 zł/szt.), kołdunów z wołowiną, majerankiem i czosnkiem według przepisu wileńskiego (1,10 zł/szt.) oraz uszek z grzybami leśnymi (1 zł/szt.). Zamówienia można składać osobiście lub mailowo do 19.12 do godz. 18. Odbiór świątecznego cateringu odbywać się będzie 23.12 do godz. 20.

Świąteczne potrawy w tradycyjnym wydaniu



Większość restauracji na święta przygotowuje catering złożony z tradycyjnych potraw, które śmiało mogą uzupełnić lub zastąpić te domowe. Restauracja hotelu Courtyard by Marriott Gdynia przygotowała ofertę, w której znajdziecie zupy (barszcz czerwony, grzybowa, krem z pieczonych buraków - od 35 do 65 zł/litr) i dania na ciepło, m.in. pieczona kaczka z jabłkami w całości (95 zł/2 kg), filet z karpia sauté z pieczarkami (15 zł/100 g), udko z gęsi konfitowane (15 zł/szt.) czy łazanki z kapustą zasmażaną (8 zł/100 g). Są też przekąski zimne m.in. śledzie w śmietanie, w oleju, korzenny z wędzoną śliwką (6,50 zł/100 g), tymbaliki (6-8 zł/100 g), łosoś w galarecie (15 zł/100 g) czy karp po żydowsku (12 zł/100 g) oraz wypieki (makowiec, sernik, jabłecznik, ciasto piernikowe, marchewkowe, babka pomarańczowa - od 45 zł za kg). Zamówienia można składać do 17 grudnia, odbiór dań w godz. 12-20 do 24 grudnia.

  • Oferta restauracji hotelu Courtyard by Marriott Gdynia
  • Oferta restauracji hotelu Courtyard by Marriott Gdynia
  • Oferta restauracji hotelu Courtyard by Marriott Gdynia
Tradycyjnych potraw nie brakuje również w świątecznym cateringu restauracji Magiel. Zamówimy tu zupy (wigilijny barszcz z pasztecikiem oraz barszcz biały z chrzanem i oliwą majerankową - 40-45 zł/l), przystawki, pierogi, ryby (śledzie, dorsz po grecku, sałatka śledziowa - 35-40 zł/500 g), mięsa (np. schab długo pieczony nadziewany morelą i wędzoną śliwką, karkówka pieczona w ziołach - 70 zł/100 g), pasztety (50-65 zł/kg) i desery. Zamówienia można składać telefonicznie i mailowo do 21 grudnia.


Zarówno mięsne, rybne, jak i wegańskie dania świąteczne przygotuje za nas i dla nas również bistro Tygle. Zamówimy tu m.in. baleron rzemieślniczy dojrzewający, wędzony ciepłym dymem (12 zł/100 g), kiełbasę rzemieślniczą wędzoną w aromacie jałowca (8 zł/100 g), soczystą szynkę świąteczną wędzoną dymem bukowym (12 zł/100 g), ale i ryby (filet z dorsza w sosie z warzyw korzeniowych, cebuli i pomidorów, filet z karpia smażony na maśle klarowanym, śledź w oleju rzepakowym tłoczonym na zimno z szalotką i majerankiem - 12/14 zł/100 g). Restauracja przygotowuje także różne przetwory: konfitury, musztardę, chrzan oraz wypiekane na miejscu chleby. Każda potrawa przygotowywana jest wyłącznie z naturalnych składników. Zamówienia można składać online do 17.12 do godz. 22. Odbiór osobisty realizowany będzie na miejscu wyłącznie 23.12 w godz. 13-22.

  • Propozycje na święta od bistro Tygle
  • Propozycje na święta od bistro Tygle
  • Propozycje na święta od bistro Tygle

Dania dla wegetarian i wegan



Choć w trakcie Bożego Narodzenia na stołach króluje tradycja w postaci rybnych i mięsnych potraw, restauratorzy nie zapominają o wegetarianach i weganach i wśród propozycji świątecznego cateringu znajdziemy bezmięsne alternatywy. W ofercie Nie/mięsnego znajdziemy wigilijne rarytasy, takie jak: pasztet gryczano-grzybowy (25 zł/ok. 500 g), wege "ryba" po grecku (40 zł/kg) czy paszteciki wegańskie z farszem z zielonej soczewicy i czarnuszką (25 zł/10 szt.), a także produkty mrożone (np. pierogi z soczewicą i masłem orzechowym - 45 zł/25 szt.), smarowidła (wegański smalec ze śliwką, wegańska pasta rybna, hummus daktylowy i klasyczny - 14-30 zł) oraz wypieki (chleby i ciasta). Zamówienia przyjmowane są mailowo i telefonicznie do 20 grudnia. Odbiór osobisty 24.12 lub dowóz ustalony indywidualnie.

  • Propozycje od Nie/mięsnego na święta
  • Propozycje od Nie/mięsnego na święta
  • Propozycje od Nie/mięsnego na święta
  • Propozycje od Nie/mięsnego na święta
W szerokiej ofercie roślinnych dań na święta restauracji Manna 68 znalazły się m.in. "ryba" z bakłażana po grecku (28 zł/500 g), pasztet z soczewicy z indyjską nutą (27 zł/900 ml), smalec wegański z białej fasoli (27 zł/500 g), tatar z buraka, suszonych pomidorów i orzechów włoskich (30 zł/500 g), a także wegańskie ciasta (65-85 zł). Zamówienia świąteczne można składać do 19 grudnia do godz. 22, a odebrać 23 grudnia w godzinach 12-22 albo 24 grudnia w godzinach 9-16.

Restauracje z kuchnią wege w Trójmieście


Oferta Atelier Smaku Oferta Atelier Smaku
Jak co roku, również i w tym Atelier Smaku przyrządza wegańskie i bezglutenowe smakołyki na święta. W ofercie m.in. pierogi, uszka, nie-mięsne dania, pasztety, słodkości i jeszcze więcej. Odbiór na miejscu lub możliwa wysyłka paczek na terenie całej Polski. W przypadku wysyłki zamówienia przyjmowane są do 12.12, a z odbiorem osobistym do 19.12.

Catering deluxe - nowe wydanie tradycyjnych dań



Ci, którzy nawet podczas tradycyjnych świąt lubią zaszaleć i skosztować czegoś nietypowego, również mają w czym wybierać. W świątecznym menu słynącego z wykwintnej kuchni z francuskim twistem Petit Paris pojawiły się takie dania, jak: quiche lorraine, czyli gorąca tarta francuska (80 zł/porcja dla 6-8 osób), ratatouille (40 zł/400 g), terrina z foie gras z kaczki (65 zł/100 g). Są też ostrygi (15-20 zł/szt.) i tradycyjna francuska zupa cebulowa (35 zł/0,9 l).

Ci, którzy w święta szukają tradycyjnych polskich dań, także wybiorą tu coś dla siebie. Np. kaczkę faszerowaną po staropolsku z musem jabłkowym (10 zł/100 g), sałatkę jarzynową z jajkami przepiórki (28 zł/500 g), domowe pierogi z kapustą i grzybami lub kaczką (20-25 zł/5 szt.) czy dorsza po grecku (20 zł/200 g). Zamówienia można składać do 20 grudnia, odbiór własny 23 grudnia w godz. 12-20.

  • Petit Paris
  • Petit Paris
W bogatym menu restauracji Filharmonia znajdziemy wiele typowych wigilijnych pozycji, takich jak: barszcz czerwony (14 zł/900 ml), karp po żydowsku z migdałami (18 zł/150 g) czy ryba po grecku (10 zł/100 g), ale jest też kilka oryginalnych potraw. To m.in. halibut w sosie winogronowym (45 zł/200 g) i peklowana gicz jagnięca faszerowana gęsimi żołądkami (47 zł/200 g). Całe menu inspirowane jest nie tylko kuchnią polską i kaszubską, ale także śląską i azjatycką (co widać choćby po krewetkach w koktajlu z wakame chili i limonki - 8 zł/1 szt.). Zamówienia przyjmowane są do 19.12 w godz. 11-19:30. Dowóz lub odbiór potraw: 23.12 w godz. 15-19.

Zobacz także: Wigilia firmowa w restauracji

  • Oferta restauracji Filharmonia
  • Oferta restauracji Filharmonia
  • Oferta restauracji Filharmonia
  • Oferta restauracji Filharmonia
Również w menu restauracji Chmielna znalazły się nie tylko tradycyjne polskie potrawy, ale także kilka wyjątkowych propozycji stworzonych przez szefa kuchni Grzegorza Labudę. To m.in. dorsz à la Wellington, czyli pieczony z nadzieniem z grzybów w cieście francuskim (33 zł/400 g), udko z perliczki konfitowane z rozmarynem (27 zł/1 szt.), udka z królika w sosie musztardowo-miodowym (27 zł/1 szt.) i pasztet z ryb morskich (17 zł/100 g).

Miejsca

Opinie (49) 1 zablokowana

  • (5)

    Wszystko mija... Tradycja jest już tylko pustym sloganem. PRowcy to rozdmuchują... Święta bez magii. Zamawianie jedzenia. Sztampowe telewizyjne prezenty... Swetry z Mikołajem... Selfie... Jeju gdzie te stare dobre czasy. W kolejce na hali w Gdańsku. Za prezentami w mrozie bimbajem do wrzeszcza. Hala bis, manhattan,galeria centrum... Komercja i owczy ped za szmalem wszystko popsuło.

    • 26 7

    • Współczuję ci, że masz tak słabe święta

      Są jednak domy, gdzie wygląda to inaczej. Tradycja pozostaje tradycją, prezenty zawsze są przemyślane i prosto z serca.

      • 0 13

    • (1)

      niestety media rozdmuchały to w tak ohydny sposób, że te święta nie mają nic ze swojej magii, bo już w listopadzie trąbią o święta, prezenty, i świąteczne piosenki od początku grudnia.

      • 12 0

      • maruda

        Twoje święta są smutne, bo tak sobie je organizujesz. Żyjemy w tym samym świecie, a dla wielu ludzi jednak są wesołe. Jak biura podróży od kwietnia spamują ofertami wyjazdu w lipcu, to nie przeszkadza? Ale już muzyka świąteczne 1 grudnia - jak najbardziej. Do tego to zaglądanie ludziom do domów i krytykowanie, że zamawiają jedzenie... Ja nie zamawiam, bo zwyczajnie nie mam na to kasy, ale chętnie bym przynajmniej część zamówiła żeby mieć trochę spokoju. Jeśli media przeszkadzają Ci w obchodzeniu świąt - to nie używaj. Telewizja to nie obowiązek, są radia bez świątecznej muzyki. Co roku wybieram jak spędzać święta - rok temu były tradycyjne, a w tym roku będą wygodne, w piżamie i na kanapie. Pamiętaj, że jesteś kowalem swojego losu i nie obwiniaj całego świata o Twoje złe nastroje. Żyj i daj żyć innym. I nie mów, że kiedyś to były czasy, a bo teraz też są czasy - inne, i jest w nich miejsce dla każdego.

        • 4 4

    • A to stanie w mrozie w kolejce na hali to nie była komercja? Ależ była, tylko na twoje przaśne możliwości zarobkowe. Teraz ci, co do szkoły chodzili się uczyć, zamiast napieprzać w nią kamieniami, mają większe możliwości, i trudno ci to znieść.

      Ale nic na to nie poradzisz. Wszystko co dobre, skończyło się w twoim życiu gdy skończyłeś 25 lat,

      • 0 3

    • pamiętam jak stałam w gigantycznej kolejce

      po chleb w piekarni od szydłowskiego na Żabiance. Kolejka ciągnęła się aż do supersamu...

      • 0 0

  • (5)

    Ceny zwalają z nóg...oj smutne to będą święta.

    • 15 4

    • Smutne, bo biedniej niż zawsze? (1)

      Daj pan spokój.
      Święta to nie tylko hajs

      • 12 1

      • Właśnie, radujmy się, bo wstaliśmy z kolan. A, że drożyzna? Po pierwsze, czym to jest w stosunku do tego, że wstaliśmy z kolan - niepodległość nie ma ceny. Po drugie cieszmy się z cen zwalających z nóg. Ceny na Wielkanoc będą zabijać.

        • 6 6

    • Podziękuj swoim pisuarom za ceny (2)

      Ale wg prezesa NBP mamy taki dobrobyt jak nigdy przedtem.

      • 5 7

      • (1)

        nie ma co polityki wsadzać, w każdym kraju jest inflacja i zawsze jest ona wyższa po kryzysach, np wtc, 2008 rok, pandemia, bedzie nastepny kataklizm, kwestia kilku/nastu lat

        • 2 3

        • Co nie ma ?

          Gdzie nasze miliardy z unii na odbudowę? Pytam się?
          I tanie paliwo w stosunku do zarobków ?

          • 2 1

  • Ceny (17)

    Te ceny to jakaś porażka w przeliczeniu na kilogram

    • 45 4

    • (2)

      nie wszędzie jest wszystko na kilogramy. Ale i tak dość drogo.
      Najbardziej przeraża litr zupy za ponad 50 zł...

      • 27 0

      • Pewno zakładają, że niewiele osób będzie z tego korzystać, bo raz, że drogo, dwa, spora konkurencja. No, a jak mają coś robić w małej ilości... to albo ponad 50 zł za litr, albo niech się kucharz zajmuje obsługą bieżącej klienteli.

        • 9 0

      • to litr wódki mniej chyba kosztuje :) szok

        • 3 0

    • (1)

      Dokładnie. Stówę za kilo śledzia hehehe

      • 19 0

      • teść robi śledzia w śmietanie i solonego za browarka :) + dostawa składników. Potem wspólnie jemy. Kobity trochę dziamdziają

        ale mamy na nie nalewkę leczniczą - zawsze uspakaja :)

        • 2 0

    • (5)

      To wszystko pokazuje jakich i ilu lamusów mamy w społeczeństwie.

      • 9 8

      • (4)

        no, ze ciebie nie stac a ktos chce wydac 50 czy 150 zl za zupe to chyba jego sprawa, jezeli ty mu zagladas zw talerz to moze ty masz jednak problem?

        • 3 16

        • (3)

          To na co mnie stać a na co nie stać niech cie nie martwi. To nie kwestia zaglądania w talerz. Zrozumiesz jak po mówisz o tym z mamą lub babcia.

          • 10 3

          • Sam się "po mówisz" z mamą lub babcią. Na razie zaglądasz innym do talerza twierdząc, że umiesz taniej.

            • 2 7

          • "Po mów" sobie z kim chcesz.

            Jesteś zwykłym pieniaczem i zakałą, ale sobie tego nie uświadamiasz

            • 0 1

          • Kiedyś babcia zachorowała i prosiła o odbiór i przeczytanie na głos korespondencji...

            i było kilka listów w stylu - droga Siostro M...rio, dziękujemy za dotychczasowe wpłaty na Nasz Wspólny cel, dziękujemy za informację listowną, że, chwilowo, jak sadzimy nie masz już możliwości wspierania nas kwotą jak dotychczas1000 zł miesięcznie, w ostatnim czasie nie zanotowaliśmy od drogiej Siostry wpłat, sugerujemy zmniejszenie kwoty automatycznych przelewów i życzymy szybkiego powrotu do zdrowia. Córkom i wnukom wszystko opadło... dosłownie, Babcia ozdrowiała, raptem znalazło się na prezenty na wnuki, nowe meble, kuchnię i rynny w babcinym domku.... Ozdrowiała i to w wielu aspektach:)

            • 1 1

    • (1)

      1pierog-4zl
      Ryba po grecku-100zl/kg
      Pasztet domowy-90 zł kg
      Ziemniaki zapiekane -50zl kg
      Śledź -100 zł kg
      Uszka 80 zł kg
      Chleb 12 zł
      Ciasto 120 zł
      Karp po żydowsku 120 zł kg

      Kogoś chyba porąbało

      • 21 0

      • Ceny całkiem rozsądne - jak w każdym garmażu

        Warto zamówić od razu na Sylwestra

        • 0 5

    • (2)

      Za 100 zł to jest 7-8 kg mięsa z którego można wyczarować wszystko dla 10 osób i jeszcze na flaszkę zostanie. Dziwne kto z tego korzysta. Chyba korpo

      • 26 3

      • W korpo to każdy jest czarodziejem od miesa

        • 2 0

      • po pieczeniu 7-8kg mięsa zostaje 3-4 litry "sosu" świecącego, i truchełko na dnie brytwanny.

        • 0 2

    • W przeliczeniu na litry taniej wychodzi

      • 1 0

  • My w tym roku na Wigilię oraz... (1)

    na Pierwszy Dzień Świat robimy domowe sushi, a na Drugi Dzień Świąt żeberka z frytkami i sosem czosnkowym. Żeby jak najmniej siedzieć przy stole. Teraz wszystko dostępne jest cały rok, więc nie czuć już Magii Świat.

    • 11 14

    • Rewelka. Wspaniałe. Jesteście cool.

      • 5 2

  • (3)

    My co roku na firmową wigilię bierzemy jedzenie z cateringu. Mamy sprawdzoną firmę CateringBlue i zawsze jedzenie jest pyszne. Przed świętami każdy z nas ma dużo pracy i w biurze i w domu, więc taka opcja jest naprawdę wygodna.

    • 5 30

    • (2)

      Za mało zareklamowane.

      • 28 0

      • (1)

        NP na a FB Hotel Galion, bardzo dobre ceny mają

        • 3 6

        • Mistrzowski bigos

          • 1 1

  • Nie stać mnie na katering. (2)

    Wychodzi bardzo drogo.

    • 20 0

    • Tylko wtedy jest naprawdę smacznie i mamy pewność dobrego składu

      • 0 0

    • Oczywiscie, ze drogo. Dlatego wiekszosc ludzi gotuje sama w domach.

      • 1 0

  • (1)

    Drugi rok biorę pierogi i tak już zostanie. Dobra cena, smaczne i z świetnym nadzieniem. Nie powtórzę tego w domu
    Zupy za 50 zł nie kupię....

    • 7 0

    • Ja tak samo - z biedronki - tanio i dobre

      • 3 0

  • (3)

    z czego jest wegańska pasta rybna?

    • 6 1

    • Z ości..

      • 5 0

    • soja z mączką rybną

      • 4 1

    • Na ogół w przepisach pojawia się wędzone tofu i algi nori, ale chyba najpewniej dopytać u źródła.

      • 1 0

  • znajomi kupili w zeszlym roku.. (1)

    cena kosmczna, jakość bardzo słaba... Niesmaczne i mało. wole jakies wolnogotowane zestawy kupić i ogrzać...

    • 7 2

    • Nie znasz sie na światowym smaku

      • 1 0

  • a co polecicie chińskiego i hinduskiego na wigilię? zawsze miałam ochotę taie coś sobie zjeść a nigdy nie bylo okazji

    tylko błagam, nie piszcie o macu, kebabach i innych takich

    • 1 0

1

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Happy Hours z Aperol Spritz Wieczory Włoskich Smaków w Każdy Piątek!

degustacja

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Happy Hour z Winem Domu Co Sobota!

degustacja

Najczęściej czytane