• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport
stat
Impreza już się odbyła

Chefs - gotowanie na styku morza i lądu

Pierwsze głośno komentowane przez media i jedno z najbardziej pożądanych w branży wydarzeń odbyło się w Mikołajkach w październiku 2014 r, pod hasłem Chefs Only. Od tego czasu grupa szefów kuchni i cukierni z całej Polski spotyka się co roku jesienną porą, by w swobodnej atmosferze wymieniać doświadczenia i umacniać relacje.

kwi 26

piątek, godz. 20:00

bilety 150 zł
ulgowy 75 zł
przedsprzedaż 60 - 120 zł

21 - 30 czerwca 2024, godz. 10:00

Wstęp wolny
Organizatorzy wydarzenia idą krok do przodu i zapowiadają wiosenną edycję spotkania szefów kuchni i cukierni, która odbędzie się już 15 maja, w hotelu Almond Business & SPA w Gdańsku, pod hasłem "gotowanie na styku morza i lądu".

A co w programie?
Najważniejszą atrakcją spotkania będzie wspólny połów ryb. 60 szefów kuchni i cukierni wypłynie rano kutrami na Bałtyk, aby złowione dary morza wykorzystać do przygotowania autorskich dań. Szefowie kuchni i cukierni podzielą się także inspiracjami na przygotowanie doskonałej jakości wołowiny oraz wykorzystają polskie produkty regionalne. Będzie twórczo i niebanalnie.

Wykorzystamy produkty najwyższej jakości pochodzące z morza oraz lądu. Będziemy bazować na naturalnych produktach, co nie oznacza gotowania dietetycznego. Stawiamy na smażenie, wędzenie i grillowanie, czyli wszystkie techniki, które znajdą się w propozycjach menu na nadchodzące wakacje. Cukiernicy także będą mieli pole do popisu - przygotują desery inspirowane naturą.

Kontynuując tradycje z ubiegłych lat zaprosimy uczniów szkół gastronomicznych, którzy będą mieli okazję obserwować pracę profesjonalnych kucharzy i cukierników oraz spróbować przygotowanych przez nich dań.

Wydarzenie zwieńczymy wspólną kolacją i rozmowami do białego rana.

15 maja 2017
5:00- 5:50 pobranie kubków termicznych z kawą i śniadaniówek przez uczestników. Dodatkowo w autokarach będą pączki i słodkie bułki oraz napoje.
5:50- 6:00 zbiórka przed hotelem.
6:00 wyjazd autokarami do Władysławowa do portu.
6:45-7:00 pobranie sprzętu, wypłynięcie w morze.
Lunch w trakcie rejsu.
14:00 powrót z portu do hotelu.
15:00-17:00 obiad w hotelu.
17:00- 20:00 wspólne gotowanie w grupach.
20:30 - 4:00 kolacja, grill, wieczorna zabawa przy muzyce.

16 maja 2017
śniadanie do 12:00.
wymeldowanie do 12:00

Opinie

Katalog.trojmiasto.pl -Wkrótce otwarcie

Mąka i Kawa

Gdańsk
Doki

Pizzerie

Planowane otwarcie

Lato 2024

Mushrooms Lounge Bar

Gdańsk
Wajdeloty 13

Sushi

Planowane otwarcie

26 kwietnia 2024

Barista i Bambino

Gdańsk
Sucha 37 B

Kawiarnie i herbaciarnie

Planowane otwarcie

lato 2024

Najświeższe oceny + dodaj ocenę

La Kabana Mapka 5.5

Restauracje
poprawcie adres strony www :-)

MÙLK Checz kaszubska 1.0

Restauracje za miastem
Przyszliśmy do restauracji o 19:30 i mogliśmy tylko zamówić przystawki, nie polecam miejsca pomimo tego że restauracj... więcej

Las Palmas Mapka 2.6

Pizzerie
DRogo i średno smacznie

Cacko pizza. Mapka 6.0

Pizzerie
Margherita najlepsza jaką jadłam.