- 1 Jemy na mieście: Whiskey on the Rocks (120 opinii)
- 2 Duża impreza kulinarna znowu w Trójmieście (36 opinii)
- 3 Cateringi na święta. Zamów już teraz (64 opinie)
- 4 Smutna prawda o influencerach (158 opinii)
- 5 Nowe lokale: pizza, bistro i polska kuchnia (94 opinie)
Coraz więcej restauracji szybkiej obsługi w Trójmieście
Zjemy tam szybciej i taniej niż w restauracjach z obsługą kelnerską - lokale z jedzeniem z podgrzewaczy stają się popularne i konkurencyjne dla barów mlecznych. Sprawdzamy kilka takich miejsc w Trójmieście.
I-100-gram
Restauracja przy ul. Miszewskiego 17 we Wrzeszczu z jedzeniem na wagę. Za 100 gramów na talerzu zapłacimy 2,89 zł. Nieważne, czy będą to ziemniaki, naleśniki, lasagne, makaron z łososiem, kotlet schabowy, pierogi czy surówki. Łącznie potraw w repertuarze jest kilkadziesiąt, także bezglutenowych i wegetariańskich. Czynne: od poniedziałku do piątku w godz. 11-19, w soboty w godz. 12-17.
Kolorowe Talerzyki
Lokal przy sopockim dworcu z nowoczesnym, kolorowym wystrojem. Tutaj też płacimy za wagę potrawy. Drożej niż we Wrzeszczu, bo 3,99 zł. W bazie znajduje się około stu przepisów, więc codziennie w menu coś innego. Zjemy m.in. żurek, kremy warzywne, lasagne, mielone, piersi z kurczaka, pierogi, de volaille, przeróżne sałatki i surówki, a nawet pizzę. Dania obiadowe startują o godz. 11, od godz. 8 można zjeść śniadanie. Czynne do godz. 21.
Jedzenie: imprezy kulinarne w Trójmieście
Mata Co Chceta
Jadłodajnia we Wrzeszczu przy ul. Dmowskiego 15 z tanimi daniami, pizzą i piwem. Karta jest krótka i codziennie znajdziemy w niej inne jedzenie. Danie dnia (np. mielony, gołąbki, schabowy czy zrazy) kosztuje 16 zł, zupa (np. grochówka, rosół itp.) - 5 zł. Zestaw dwudaniowy: 18 zł. Pizzę skomponować można samodzielnie (ceny do 20 zł). Piwo od 6 zł. Czynne jest codziennie w godz. 8-21. Do południa wydawane są śniadania, a od południa obiady.
Endorfina
Bistro z bemarami na Zaspie przy ul. Żwirki i Wigury 4/12 (vis-a-vis wejścia do CH Zaspa), które wyróżnia się wystrojem - jedną ze ścian zdobią obrazy namalowane przez lokalną artystkę, na innej powstał autorski mural. Codziennie zjemy tutaj kilkanaście różnych dań - dominuje tradycyjna (i nie tylko) kuchnia polska, ale osobne menu znajdą również wegetarianie i weganie. Dwudaniowy zestaw obiadowy z kompotem zjemy za około 20 zł, śniadanie kosztują około 10 zł. Czynne codziennie w godz. 9-20.
Poprostu
Nowoczesne bistro w Gdyni przy ul. Władysława IV 48 z prostym, polskim jedzeniem i pizzą. Zjemy tutaj bitki, zrazy, gulasz, de volaille, gołąbki, rosół, żurek, kapuśniak czy naleśniki. Ceny zup zaczynają się od 6 zł, dań - 9 zł, dodatków - od 4 zł. Oprócz tego w ofercie znajdują się lepione na miejscu pierogi z różnymi farszami (od 13 zł) oraz pizza (od 12 zł). Zamówimy również kilka klasycznych dań śniadaniowych (nawet do godz. 15) w cenie 10 zł. Poprostu czynne jest od poniedziałku do piątku w godz. 7-20, w soboty w godz. 9-20, a w niedzielę w godz. 10-20.
Kucharia
Kucharia to już minisieć - oba jej oddziały znajdują się na terenie Garnizonu (przy ul. Białoszewskiego 6/U2 oraz ul. Słonimskiego 6/U4 ). W obu lokalach znakiem rozpoznawczym są huśtawki (zarówno dla dzieci, jak i dorosłych). Menu jest spore - zamówić możemy zarówno dania z bemarów, jak i z karty (przygotowywane na oczach klienta). Zupy zjemy od 10 zł, dania mięsne i rybne od 14,90 zł, są też m.in. racuchy, naleśniki czy pierogi. Bufet obiadowy działa w godz. 11-17, po tej godzinie można zamówić wybrane dania z karty, w godz. 10-11 można zjeść śniadanie. W godz. 12-15 od poniedziałku do piątku dwudaniowy zestaw kupimy za 19,90 zł. Czynne codziennie w godz. 10-20.
Miejsca
Opinie (132) 5 zablokowanych
-
2019-03-15 12:10
(21)
Fajne te szybkie bary,ale jest jeden olbrzymi minus. Klientela majaca do tego dostep bez zadnej "ochrony" w sensie kazdy tam zaglada nachyla sie zerka,no wiecie o co chodzi.
- 120 18
-
2019-03-15 12:15
że komuś może kulka z nosa wpaść do gulaszu ? (6)
- 28 3
-
2019-03-15 12:22
nie, napluć, co już kilka razy widziałem.... (5)
- 11 10
-
2019-03-15 12:47
w życiu swym nie zjem w takim miejscu (4)
- 6 16
-
2019-03-15 13:43
a jaką masz pewność, że w drogiej restauracji... (3)
ci kelnereczka takiego BiSmarka nie zasadzi... he? :))))))))))
- 35 3
-
2019-03-15 14:27
w drogiej restauracji personel jest zmotywowany i dbający o własne środowisko pracy (2)
nie to co w tanich barach, z obsługą na umowe zlecenie
- 7 21
-
2019-03-15 17:54
Powiedz, że żartujesz :)
- 12 0
-
2019-03-17 11:13
Zaraz zaraz
Ty naprawdę myślisz że w lokalach dla rurkowców z kuchnią molekularną fjużyn ktoś pracuje na umowę o pracę?
- 1 0
-
2019-03-15 12:27
słuszna uwaga!
- 14 1
-
2019-03-15 12:28
raz widziałem jak takiemu panu (1)
smark wargę przeciął i poszło to w sos, łoooo matko. na mieście jadam tylko u siebie.
- 5 13
-
2019-03-15 12:44
Francuzik się znalazł! Wypachniony co to gila nigdy nie miał.
Może więcej empatii do innych bucu, byś poczęstował tamtego pana chusteczką to by sprawy nie było. A nie teraz w komentarzach gwiazde z siebie robisz.
- 12 15
-
2019-03-15 14:01
Bez przesady (1)
Nigdy nie widziałem kogoś plującego czy ze smarkiem do kotleta , bzdury piszecie . Fakt jest taki , że jeżeli chodzi o cenę to ten rodzaj posiłku nie jest wcale tani , wychodzi drożej jak gotowy zestaw gdzie indziej , i to jest sedno każdej działalności aby jak najwięcej zarobić
- 34 1
-
2019-03-15 14:28
przedsiębiorcy go nienawidzą, wyjawił ich tajny sekret
"sedno każdej działalności aby jak najwięcej zarobić"
- 17 6
-
2019-03-15 15:26
(1)
Pierwsze słyszę. Z reguły podgrzewacze są za szybą i żaden klient nie ma do nich bezpośredniego dostępu. Ja nigdy otwartej przestrzeni nie widziałam
- 7 22
-
2019-03-16 00:02
Współczuję.
- 4 2
-
2019-03-15 16:40
(1)
Fajnie, że powstają tego typu lokale, ale niestety ceny z kosmosu więc mnie nie stać
- 8 6
-
2019-03-16 11:11
Niedawno w takim barze jadłem najdroższa kaszankę na świecie. Rozumiem ze cena za wagę ale kaszanka dwa kawałki bagietki i trochę surówki za 30 zł????? Najlepiej wiec wybierać to co najdroższe a nie to na co masz akurat ochotę.
- 4 1
-
2019-03-15 17:13
Dlubie w nosie, drapie sie po tylku, dotyka lyzki ktora naklada sie salatke pozniej ta lyzke zostawia dla innych.. Tak wiemy o czym mowisz :)
- 9 3
-
2019-03-15 18:27
Ja widzialem (1)
Że w takie bemary są odgrodzone szyba od klienta a pani od swojej strony ma tylko dostęp . Więc co wy za pitolety o smakach , pluciu i koszulach w gulaszu piszecie ?
- 8 9
-
2019-03-16 00:03
Opinia sponsorowana?
- 3 2
-
2019-03-15 18:50
I ceny też nie najnizsze 2 kotlety ziemniaki sorowki i 50 zł z głowy
- 8 2
-
2019-03-15 18:51
Bary mleczne są tańsze
- 9 0
-
2019-03-15 12:12
jedzenie na wagę. wydaje się że jest tanie a tak naprawdę wychodzi dużo drożej niż płacone za dania gotowe. (8)
- 252 9
-
2019-03-15 12:23
a na dodatek
jeszcze sam chodzisz, sprzątasz i podgrzewasz, bez sensu
- 13 2
-
2019-03-15 13:45
każdy kilogram obywatela dobrem narodowym ... jest
a z wyższym wykształceniem to już podwójnie :)))
- 21 0
-
2019-03-15 15:45
Jedzenie z bemara to dobra ale nie tańsza alternatywa dla klasycznej restauracji
- 16 1
-
2019-03-15 16:47
zjadłbym takiego kotleta z surówką, ale ceny...
- 10 1
-
2019-03-15 17:04
(3)
Niekoniecznie, zależy ile kto je. Ja jem mało i np. w takim 100 gram zjem obiad za 10 -12zł. Kupując pełne danie w miejscu bardziej restauracyjnym płaci się przynajmniej te 18zł.
- 11 4
-
2019-03-15 17:53
W takich knajpach jest jeden ból. (2)
Nakładasz na talerz jak na wycieczce allinclusive, a potem przy kasie płacz i 34.50 za zestaw.
- 26 3
-
2019-03-15 18:10
Kilka razy i można się wprawić w nakładaniu ;)
- 6 0
-
2019-03-15 19:59
Dokladnie
Ostatnio tak się naciąłem z rybką , miało być taniej i smaczniej a zapłaciłem razem z pseudo lemoniadą 33 zł i było po prostu przyzwoicie bez szału za to ze sporym zdziwieniem jeżeli chodzi o cenę
- 11 0
-
2019-03-15 12:13
na wagę wszystko zawsze jest takie nasiąknięte, cięzkie. (4)
- 105 14
-
2019-03-15 12:22
To trzeba wybierać odpowiednie kąski. (3)
Tylko mięso z potrawki a nie sos i warzywa.
- 9 4
-
2019-03-15 13:46
i przed nałożeniem na talerz ... to każdy kąsek z sosu oblizać :)))) (2)
- 12 0
-
2019-03-15 17:54
Ja wyrywam gałązki z pomidorów na wagę w markecie. (1)
Zawsze mniej na wadze, w mokrych śmieciach mniej.
- 14 2
-
2019-03-16 11:14
Pomidor bez gałązki krócej poleży.
- 4 0
-
2019-03-15 12:14
Zawsze ładuję tylko kotlety. (9)
Surówkę mam kupioną w lidlu.
- 109 5
-
2019-03-15 12:23
Łany smaku - 10 - 12 zeta za dwa dania.
- 12 0
-
2019-03-15 12:24
świetny pomysł, kartofelki w rękawie, soczek ze słomką w kieszeni i jazda (7)
a i serwetki można zakosić, żeby papier toaletowy nie marnować
- 32 0
-
2019-03-15 12:38
talerz jednorazowy tez mozna dyskretnie przetrzec (4)
i na grilla w lato jak znalazł
- 33 0
-
2019-03-15 12:45
dzięki tuńczyku
- 4 1
-
2019-03-15 13:46
połozyć nań folię, z darmowej torebki do pakowania pieczywa z biedry, i jak nówka (2)
- 12 0
-
2019-03-15 14:30
kocham mój naród, taki zaradny, taki pomysłowy, taki zdolny! (1)
obaliliśmy komunizm, kilka butelek bimbru i wstaliśmy z kolan! hejże ho!
- 15 1
-
2019-03-17 07:17
A teraz budujemy milion samochodów elektryczych
i tyle samo mieszkań i kilka promów.
- 1 0
-
2019-03-15 13:48
i piersióweczkę na sercu / za aperitif :) (1)
- 11 0
-
2019-03-15 14:30
bez piersióweczki nie ruszam się z domu
- 8 0
-
2019-03-15 12:17
a Big Apple w Oliwie - jest od dawna !!!!!!!!!!!!!! (4)
- 13 43
-
2019-03-15 12:25
nerwosol
pij, proszę
- 9 2
-
2019-03-15 13:13
I jest drogie i nie dobre. To cień dawnej świetności
- 30 0
-
2019-03-15 18:30
Jakby to eufemistycznie powiedzieć.....
Jedzenie w tej knajpie koło jedzenia nawet nie stało. No chyba , że gadamy o jajecznicy czy twarożku ze szczypiorkiem.
- 6 0
-
2019-03-15 21:50
.
Potwierdzam. Byłem raz w Big Apple i totalna porażka. Jedzenie ciężkie, a gdyby napisać że „stołówkowej” to byłaby to obelga w stronę stołówek. Ceny za to reatauracyjne. Nie polecam
- 5 0
-
Opinia została zablokowana przez moderatora
-
2019-03-15 12:37
Mata co chceta (3)
Ten lokal był naprawdę super kiedy nieopodal działał Bar Żuławski, po jego zamknięciu poziom jedzenia spadł niestety do strasznie niskiego poziomu.
- 64 0
-
2019-03-15 13:14
(1)
A co z barem żuławskim? Przeniósł
Się gdzieś ?- 8 2
-
2019-03-15 21:01
Tak przeniósł się na
Skarżyńskiego. Zrobili remont po byłej pizzerni i pewnie lada moment ruszą z "produkcją"
- 4 1
-
2019-03-15 15:04
nieopodal? kilka ulic dalej
- 3 3
-
2019-03-15 12:38
(2)
Kucharia jest spoko, choć z tym lokalem sporo ryzykują.
- 8 7
-
2019-03-15 13:14
(1)
Czemu ryzykują ?
- 4 0
-
2019-03-16 10:55
Chyba miało być że z nowym lokalem ryzykują
- 0 0
-
2019-03-15 12:46
Jedno proste pytanie: (5)
jaką mam pewność, że przede mną nikt tam nie napluł? Jak mnie ktoś oświeci to od jutra chodze do barów z szybkowarem
- 30 25
-
2019-03-15 12:53
Tam po prostu nie ma kelnerów, którzy z radością plują do talerzy gdy klient wygląda na upierdliwego. Pracowałem to wiem.
- 32 1
-
2019-03-15 13:42
a w restauracja jaka masz pewność że ktoś nie napluł ? Żadną !
- 18 1
-
2019-03-15 13:54
przysięgam, że nie naplułem
a nawet jeśli to tylko raz
- 10 3
-
2019-03-15 14:20
Ojj
Wszędzie mógł ktoś napluć ...
Wiec musisz zaufać , albo nie chodzić- 10 0
-
2019-03-18 11:43
Hh
Gotuj sam. Nigdy nie masz pewności
- 0 0
-
2019-03-15 13:08
(1)
Zawsze nakładam tylko kawior z truflami i szafranem
- 68 5
-
2019-03-15 15:19
a ja tylko same ziemniaki i troszkę sosu, w 20 zł zawsze się zamknę
- 11 2
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.