Crazy Butcher przy ul. Leśmiana 11 w Garnizonie to połączenie delikatesów mięsnych z kameralnym bistro, gdzie można kupić i skosztować najwyższej jakości mięsa i nie tylko.
mat. prasowe
To nowe miejsce na gastronomicznej mapie Trójmiasta, ale miłośnikom topowej wołowiny ta nazwa mówi bardzo wiele. W Garnizonie właśnie ruszyły mięsne delikatesy i nastrojowe bistro renomowanej marki Crazy Butcher.
Crazy Butcher od lat cieszy się niesłabnącą sławą w Warszawie, gdzie kilka tygodni temu w pobliżu restauracji Roberta Lewandowskiego powstał ich trzeci sklep. Każdy smakosz wołowiny wie, że to właśnie tu może dostać najlepsze steki w mieście (m.in. słynną wołowinę z Japonii) i to właśnie tu zaopatrzy się w świeże wędliny oraz mięso wieprzowe, jagnięcinę czy starannie wyselekcjonowany drób.
W przypadku Trójmiasta ten koncept wyszedł jednak poza dotychczasowe ramy.
Lokal zajmuje cały narożnik nowoczesnej kamienicy u zbiegu ul. Leśmiana i Hemara
Crazy Butcher przy Leśmiana 11 w Garnizonie to połączenie delikatesów mięsnych z kameralnym bistro, gdzie można kupić i skosztować najwyższej jakości mięsa i nie tylko.
mat. prasowe
Rzeczywiście, biznesowa misja i wizja Crazy Butcher od samego początku istnienia marki grają absolutnie kluczową rolę.
- Popyt na jakościowe mięso i jakościową żywność rośnie, bo świadomość konsumentów jest coraz większa - przekonuje Filip Weka. - Wierzymy, że jakość zawsze się obroni, a bardziej świadomy konsument prędzej stanie się naszym klientem. Paradoksalnie sami często tłumaczymy naszym gościom, że mięsa nie trzeba jeść codziennie. Lepiej jeść go mniej, ale stawiać wyłącznie nad produkt wysokiej jakości.
- Lepiej jeść mięsa nieco mniej, za to najwyższej jakości - namawiają twórcy delikatesów i bistra Crazy Butcher.
mat. prasowe
Kulinarną ofertę zgrabnie uzupełniają też skrupulatnie wybrane wina i mocniejsze alkohole, jak szkocka czy japońska whisky.
W karcie mocnych alkoholi Crazy Butcher znajdują się m.in. szkocka i japońska whisky.
mat. prasowe
Japoński dzień w Crazy Butcher
Właśnie Japonii ma być poświęcony najbliższy event szykowany przez gdańskie bistro.
- Organizowaliśmy już Dzień Szkocki, podczas którego można było usłyszeć muzykę graną na żywo na dudach, a teraz czas na kulinarną podróż do Japonii - zapowiada Filip Weka.
7 grudnia dowodzenie w kuchni przejmie Naoki Ikeda, japoński szef kuchni z olsztyńskiej restauracji Kingyo, który specjalizuje się m.in. w przygotowywaniu znakomitej japońskiej wołowiny wagyu.
Nie zabraknie też wyrazistej japońskiej whisky oraz innych specjałów dalekowschodniej kuchni.
Liczba miejsc w sali jest mocno ograniczona, dlatego zachęcamy do rezerwacji!
KONTAKT:
garnizon@crazybutcher.pl
+48 573 525 325
ul. Leśmiana 11, 80-280 Gdańsk
www: crazybutcher.pl
FB: https://www.facebook.com/CrazyButcherPolska
Insta: https://www.instagram.com/crazy_butcher_gdansk/
Google: https://maps.app.goo.gl/5sQon78zzF82bXPEA
* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł