- 1 Jemy na mieście: Hi Thai w Gdyni oczarowało (63 opinie)
- 2 Pierogi i Goldwasser najlepsze na świecie (39 opinii)
- 3 Ciągle o czymś zapominasz? Przyjrzyj się diecie (11 opinii)
- 4 Restauracje idealne dla osób dojrzałych (112 opinii)
- 5 Kelner: zawód, którego (już) nie ma? (103 opinie)
Dobry po imprezie oraz na duży głód. Kebab - gdzie najlepszy?
Ta odmiana tureckiej potrawy cieszy się u nas największym wzięciem zaraz po pizzy, fast foodach z sieciówek i tradycyjnej polskiej kuchni. Kebab - choć danie jest proste i wszędzie robi się je podobnie, prawdopodobnie każdy ma swoje ulubione miejsce i sposób na jego podanie.
Jedzenie na telefon w Trójmieście
W końcu ktoś wpadł na pomysł, aby ryż zastąpić pitą, wypełnić ją mięsem, warzywami oraz sosem i tak powstał kebab, który znamy dziś, będący jednym z najpopularniejszych ulicznych dań.
Często sięgamy po niego, gdy dopadnie nas głód albo gdy chcemy szybko posilić się na mieście. To też częsty wybór imprezowiczów, którzy po nocnej zabawie lubią "naładować akumulatory" kebabem. Nie bez powodu tego typu lokale są czynne w weekendy do późnych godzin nocnych, a nawet do samego rana.
Kebab u Turka
Kebab u Turka mieści się przy skwerze Kościuszki w Gdyni. W menu kebab na talerzu, w bułce, w boxie lub w picie, do wyboru mięso wołowe lub kurczak. Zamówienia można składać przez aplikacje lub telefonicznie pod numerem 668-088-937. Otwarty jest od poniedziałku do czwartku w godz. 9-1 w nocy, od piątku do soboty 9-4 a w niedzielę od 9 do pół godziny po północy.
Alanya Kebap
Alanya Kebap to miejsce dobrze znane imprezowiczom bawiącym się w Głównym Mieście. Znajduje się przy ul. Kołodziejskiej i wieczorem jest oblegany przez osoby idące lub wracające z imprezy. W swojej ofercie ma także kebab na talerzu, w pudełku czy w cieście. Można zamawiać telefonicznie, z dowozem, w godzinach od 11 do 20 pod numerem telefonu 607-292-905. Na miejscu zamawiać można na wynos do godziny 23.
Zmiana Kebap
Zmiana Kebap na Morenie to miejsce, które określa się jako "kebap rzemieślniczy". W menu są znane trzy formy podania (talerz, rollo, box), ciekawe są jednak kompozycje i smaki. Mamy do wyboru opcję wegetariańską czy falafel, a także opcję z serem feta czy na przykład camembertem i sosem żurawinowym. Wśród dodatków znajdują się m.in. frytki belgijskie lub pieczone warzywa. Zamówienia z dowozem do 5 kilometrów od lokalu pod numerem 785-705-045. Otwarte od godz. 11 do północy.
Smaczna Szama
Smaczna Szama na ul. Elżbietańskiej to lokal serwujący nie tylko kebab. Znajdziemy tam również zapiekanki, pizzę i różne zestawy. Wśród propozycji kebabu jest rollo (w tym wegetariańskie), kebab w bułce oraz box. Nowością w menu jest ormiańskie lahmacun, czyli chrupiące ciasto z mięsem wołowo-wieprzowym. Zamówić można także frytki czy nachosy. Godziny otwarcia od niedzieli do czwartku w godz. 11-21, w piątki i soboty 11-23.
Zahir Kebab
Zahir Kebab na Oksywiu w Gdyni oraz przy ul. 10 lutego to chyba jedyne miejsce w Trójmieście, które serwuje gigantyczne, 50-centymetrowe rollo. W menu także kebab amerykański (z frytkami), rollo wegetariańskie, box, na talerzu oraz sałatka z kebabem. Nowością jest kebab indyk masala z sosem ziołowym. Telefon do lokalu w centrum Gdyni to 459-566-631, a do lokalu na Oksywiu 58 351-17-91. Otwarte codziennie w godz. 11-23.
A jakie są wasze ulubione lokale z kebabem? Czekamy na polecenia w komentarzach.
Miejsca
Opinie (425) ponad 20 zablokowanych
-
2020-05-23 16:44
mięeso w kebabach (1)
ma podobną jakość co w żarciu dla psa ; p
- 26 1
-
2020-05-24 12:15
Nie. Jedzenie dla psa jest badane
I ma norme soli. W kebabie nie.
- 1 0
-
2020-05-23 16:54
Aleppo (4)
Najlepsze jest Aleppo od lat już bez dwóch zdań.
- 15 4
-
2020-05-23 17:19
A kasyno otworzyli?
- 0 1
-
2020-05-23 20:20
Uczciwy kebs - polecam.
- 3 0
-
2020-05-23 23:52
Potwierdzam.
- 2 0
-
2020-05-24 14:36
Aleppo we Wrzeszczu
Najlepsze!!
- 1 0
-
2020-05-23 16:56
Kebab u Turka
Zjadłem tam raz kilka lat temu a potem wymiotowałem jak kot. To był mój ostatni kebab w życiu.
- 16 1
-
2020-05-23 16:58
(2)
Habibi na Dąbrowie!
- 5 11
-
2020-05-23 17:55
(1)
O matko.. Kto wymyslil taka zenujaca nazwe ??
- 1 1
-
2020-05-23 19:07
A w środku Makebe
- 2 1
-
2020-05-23 17:00
lubuskie (1)
tylko kiosk w Słubicach
- 1 6
-
2020-05-24 18:04
W Poznaniu jadłem taki Kebab ze jeszcze długo o nim nie mogłem zapomnieć. Pizzę tam tez mieli świetna. Ale drugi raz tam nie trafiłbym.
- 0 0
-
2020-05-23 17:05
Żarcie dla gimbusow, studenciakow, 30+ mieszkających z matką i dresów.
- 14 18
-
2020-05-23 17:13
czy ceny też są 80% tak jak nasze pensje ?
- 4 3
-
2020-05-23 17:24
(3)
Jerusalem. Pozdrowienia dla ekipy z sopockiego dworca.
- 3 25
-
2020-05-24 11:26
(2)
Bardzo dobry jest tam kebap. Minusują ludzie, którzy nigdy tam nie byli. Pan prowadzący jest bardzo miły i zawsze ładnie ubrany. Polecam.
- 1 4
-
2020-05-24 12:37
(1)
W sensie, że ma frak?
- 6 0
-
2020-05-26 12:32
Pewnie złote pantofle z podwiniętym czubkiem
- 1 0
-
2020-05-23 17:32
Co
A czy to nie jest tak że każdy kebab jest rzemieślniczy? Bylem we wspomnianym lokalu i różnica zadna w porownaniu do kazdego innego przeciętnego kebaba
- 7 0
-
2020-05-23 17:51
Uważam, że era gastronomii miejskiej właśnie się zakończyła - przynajmniej w takiej formie, jaka była dotychczas. (4)
Zamknięcie barów i restauracji nagle uświadomiła ludziom ile pieniędzy wydawali na to przereklamowane jedzenie, ile radości sprawia gotowanie w domu i ile można zaoszczędzić pieniędzy. W zestawieniu z iście kosmicznymi cenami jedzenia w mieście, koszty produkcji jedzenia w domu bywają kilkadziesiąt razy mniejsze. Weźmy talerz, pożywnej zupki, który w którejś z prezentowanych tu restauracji kosztuje 19zł za miseczkę - zrobiona w domu...może z 80 groszy? Z kebabem jest podobnie. Wystarczy poszukać w sieci oryginalnych przepisów z bliskiego wschodu (mnóstwo ich jest!), dobrać składniki (wcale nie takie drogie) i możemy cieszyć się prawdziwym kebabem zrobionym w domu. Ok, zgadzam się, że nikt na gastrofazie, o 4 nad ranem, nie będzie robić kebabu...to zrozumiałe. Ale poza tą wyjątkową sytuacją kebab możemy zrobić w domu. Szczerze? Na pohybel chciwym knajpiarzom.
- 32 12
-
2020-05-23 18:00
A ja uwazam odwrotnie (2)
Ludzie nasiedzieli sie w domach, dostali swira i tylko czekaja az ponownie bedzie mozna wyjsc do knajpy, spotkac sie ze znajomymi, zdjac maseczki w ktorych ledwö mozna oddychac, napic pysznego wina... I niech bedzie 3 razy drozej- wole ulubione danie na swiezym powietrzu pod parasolka z fajnymi ludzmi niz schabowe z pyrami w domu tylko po to zeby zaoszczedzic 20 zl pffff
- 8 7
-
2020-05-23 18:23
To w domu nie masz fajnych ludzi? Ja znajduję przyjemność w gotowaniu w domu dla fajnych ludzi. (1)
- 10 4
-
2020-05-23 18:39
Miska zupy w knajpie to 150-200ml, czyli litr zupy kosztuje 100zł. A teraz przelicz sobie
składniki na 4 litry domowej zupy, nawet mocno wypasionej (pojemność dużego garnka).
- 4 2
-
2020-05-23 18:05
Aż się boję pomyśleć, co ty dajesz do tej zupki, której miseczka kosztuje cię 80gr.
- 8 4
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.