• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport
stat
Impreza już się odbyła

Domowe kiszonki - warsztaty kulinarne

Coraz chętniej zwracamy się dziś ku kiszonym produktom, doceniając ich właściwości prozdrowotne i łatwość przyrządzania. Już 5 października w Centrum Handlowym Osowa odbędą się bezpłatne warsztaty z przygotowywania kiszonek, gdzie pod czujnym okiem autorki książek o gotowaniu i uczestniczki Master Chef, Jolanty Naklickiej-Kleser, uczestnicy przyszykują własne przetwory.

kwi 21

niedziela, godz. 16:30

Wstęp wolny
maj 18

sobota, godz. 10:00

bilety 420 zł
Jolanta Naklicka-Kleser jest trenerką kulinarną, pasjonatką dobrego jedzenia i miłośniczką sezonowej i lokalnej kuchni. Z podróży przywozi nowe inspiracje kulinarne, które chętnie wykorzystuje przy okazji prowadzonych przez nią warsztatów. Tym, co przedstawi w Centrum Handlowym Osowa, są kiszonki - przetwory korzystające z dobrodziejstw jesieni.

Harmonogram warsztatów:

12.00-12.30 - I warsztaty (do 20 osób)
12.30-13.00 - przerwa
13.00-13.30 II warsztaty (do 20 osób)
13.30-14.00 przerwa
14.00-14.30 III warsztaty (do 20 osób)
14.30-15.00 przerwa
15.30-15.30 IV warsztaty (do 20 osób)
15.30 - 16.00 przerwa
16.00-16.30 V warsztaty (do 20 osób)

Co ciekawe, nie będą to wyłącznie tradycyjne przepisy, z którymi mamy do czynienia na co dzień. Uczestnicy będą mieli okazję odbyć kulinarną podróż w dalekie kraje i przyrządzić kimchi, pomidory na sposób azjatycki czy chutney jabłkowy rodem z Indii, lecz również śliwki z cynamonem oraz buraczki czerwoną papryką. Każdy przygotuje dwie kiszonki - w zależności od wybranego wariantu i dostępnych składników - które zabierze ze sobą do domu. Jolanta Naklicka-Kleser będzie nie tylko gotować wspólnie z uczestnikami, lecz również udzielać kulinarnych porad.

- Domowe przetwory są najlepszym sposobem na zatrzymanie smaków i aromatów lata. Wyjątkowy smak, wysoka jakość, brak konserwantów i satysfakcja, że sami je przygotowaliśmy to powody, dla których zachęcamy klientów do samodzielnego eksperymentowania z kiszonkami. Warsztaty, które organizujemy, mają zainspirować do poszukiwania nowych przepisów, często pochodzących z odległych zakątków świata, a także do rozpoczęcia swojej przygody z przetworami i przełamania mitu, że jest to zajęcie czasochłonne - tłumaczy Justyna Siemińska, dyrektor CH Osowa.

Warsztaty będą odbywać się w pięciu turach. W każdej z nich może wziąć udział maksymalnie 20 osób. Nie zabraknie także atrakcji dla najmłodszych zajęć z wycinania dyni czy zdobienia mini słoiczków.

Opinie

Katalog.trojmiasto.pl -Wkrótce otwarcie

Mąka i Kawa

Gdańsk
Doki

Pizzerie

Planowane otwarcie

Lato 2024

Restauracja Marrakesz

Gdynia
Żołnierzy I Armii Wojska Polskiego 10

Restauracje

Planowane otwarcie

Wiosna 2024

Najświeższe oceny + dodaj ocenę

U Skrzypka Mapka 1.0

Jedzenie na wynos
Właśnie otzymałem dostawę jedzenia Zimny de volaj i zimne frytki Nie poleca

Floral Design Mapka 6.0

Kwiaciarnie i pracownie florystyczne
Z usługami Floral Design mam do czynienia już od 2017r (gdy Pani Marta zajęła się dekoracją sali i moim nietypowym bu... więcej

Bella-Italia Mapka 6.0

Pizzerie
Очень вкусное пицца . Больше всего мне понравилось хавайска с ананасами. Обожаю когда в пиццу добавляют много сыра о...

Jest Pięknie Mapka 6.0

Restauracje
Pyszne jedzenie i piękny wystrój. Do tego lunch dnia 28 zł.

Najczęściej czytane