Wiadomości

9 lutego obchodzimy Międzynarodowy Dzień Pizzy

Sonda: Pizza z ananasem czy bez?


Ten dzień - 9 lutego - powinni kojarzyć wszyscy wielbiciele pizzy. To właśnie wtedy obchodzimy Międzynarodowy Dzień Pizzy. Zebraliśmy dla was miejsca, w którym spróbujecie wyśmienitych pizz w Trójmieście. Podpytaliśmy również, co sprawia, że niemal każdy uwielbia to danie oraz przeprowadziliśmy sondę uliczną i zapytaliśmy, czy lepsza jest pizza z ananasem czy bez?



Wszystkie pizzerie w Trójmieście


Czy jadasz pizzę z ananasem?

nie, nigdy, to wbrew zasadom! 48%
tak, to moja ulubiona pizza 20%
tak, bo mi to obojętnie, pizza to pizza 32%
zakończona Łącznie głosów: 1015
Święto pizzy to okazja, żeby wyjść ze znajomymi na ulubioną pizzę (lub nawet kilka). Miejsc, gdzie można ją zjeść, w Trójmieście nie brakuje.

Za co kochamy ten cienki placek z dodatkami?

- Naszym zdaniem pizza jest gastronomicznym fenomenem z dwóch powodów. Pierwszym, bezdyskusyjnym jest to, że naprawdę niewiele jest osób, które wprost stwierdzą, że pizzy nie lubią. Drugi jest taki, że pizza to danie bardzo uniwersalne i niezobowiązujące. Można ją jeść zarówno solo w ramach lunchu, jak i na rodzinnej imprezie, na randce ze swoją drugą połówką czy nawet na spotkaniu biznesowym, i to w zasadzie o każdej porze dnia. Świetnie komponuje się zarówno z napojami bezalkoholowymi, jak i piwem czy winem. Do tego wybór dodatków jest tak szeroki, że każdy może znaleźć coś dla siebie - mówią Karolina i Jakub Januszewscy z pizzerii Włoszczyzna.

Imprezy z okazji Dnia Pizzy w Trójmieście


Pinsa, z truflami i prawdziwa neapolitańska



Podstawą dobrej pizzy jest ciasto i sposób jego wyrabiania. Dla wielbicieli prawdziwej, neapolitańskiej pizzy swoje drzwi otwiera Pizza Napoli w Gdańsku.

- Sekretem prawdziwej pizzy neapolitańskiej jest to, aby robić ją tak, jak zawsze była robiona. Jako pierwsi na Pomorzu skończyliśmy kurs Pizzy Neapolitańskiej (AVPN) i wyrabiamy pizzę zgodnie z kodeksem Associazione Verace Pizza Napoletana. Kochamy pizzę za smak i autentyczność. W naszym menu mamy prawdziwe smaki prosto z Neapolu, np. pizza campania z mozzarelli z mleka bawolego i pomidorów san marzano, salsiccia friarelli z kiełbasą salsiccia i brokułami neapolitańskimi. Pizzę wypiekamy tradycyjną metodą w piecu opalanym drewnem w temperaturze 440-460 st. C - mówi Damian Krzoska z Pizza Napoli.

Promocje z okazji Dnia Pizzy w Trójmieście


Klasykę gatunku znajdziemy również w restauracji Ostro, znajdującej się na Długim Pobrzeżu. Postawcie na najprostsze smaki, Margherita lub Regina, a zobaczycie, że same się obronią. Znajduje się tutaj również szeroki wybór win, a w menu znajdziecie sugestie, które wino najlepiej pasuje do wybranej przez was pizzy.

Ranking: Najlepsze pizzerie w Trójmieście

Z myślą o wszystkich przywiązanych do tradycji nie sposób pominąć Pizzerii Gdynianka, która legendarną już pizzę serwuje od 1987 roku. Pulchne ciasto polane sosem, z serem i dodatkami. Nic jej więcej nie potrzeba.

Również w Gdyni na ul. Abrahama mieści się Pizzeria Francesco. Na zachętę podamy dwie pizze: Simone z zapiekanymi pomidorami i grillowanym bakłażanem oraz Formaggio, ale w wersji z aż pięcioma serami. Plusem są atrakcyjne ceny. Na oryginalnej włoskiej mące i dodatkach z Włoch powstają pizze w Viva La Pizza znajdującej się także w Gdyni.

Będąc na Morenie, zajrzyjcie do niewielkiej Pizzeri di Amadeo, w której pizze wychodzą z pieca opalanego drewnem. W menu jest 15 placków, raczej klasyków, z których każdy powinien znaleźć swojego ulubieńca.

2
miejsce: Pizzerie
w rankingu Pizzerie
Na Okrągło
Gdańsk, Stanisława Wyspiańskiego


Trochę inaczej, czyli autorska pizza pinsa, serwowana jest w lokalu Chianti Grill Bar z Sopotu. Co to takiego?

- Z okazji Międzynarodowego Dnia Pizzy Chianti Grill Bar przez cały dzień będzie promowało swoją jedyną w Trójmieście pizzę Pinsa. Pinsa powstaje z zupełnie innych produktów, w zupełnie innym procesie produkcyjnym. Ciasto zawiera mniej oliwy niż tradycyjna pizza, za to więcej wody. Zawiera też zakwas chlebowy, który podnosi walory smakowe nadające naturalny smak dawnego chleba. Maurycy Chodorowski, właściciel Chianti, będzie przez cały dzień obecny na miejscu i będzie opowiadał o procesie produkcji pinsy, który jest bardzo czasochłonny - zapewnia Joanna Stefaniak-Mroczek, marketing manager.
Pizza w Aioli
Pizza w Aioli fot. Maciej Czarniak/Trojmiasto.pl
W pizzerii Tutam we Wrzeszczu znajdziecie pizzę z łososiem, mascarpone i szpinakiem. Dla wielbicieli wyszukanych smaków jest też pizza z pastą z czarnych trufli. 9 lutego serwowana tu będzie także specjalna pizza: pizza Burrata, czyli pizza z sosem pomidorowym, mozzarellą, rukolą, parmezanem i oliwą extra virgin, a na to po upieczeniu kulka burraty (ser wytwarzany z mozzarelli i śmietany). Dla wegan proponowana jest pizza Puttanesce, czyli pizza z sosem pomidorowym, oregano, czosnkiem, kaparami, oliwkami i pietruszką.

Czytaj też: Różne wcielenia pizzy w Trójmieście

Zarówno w Gdańsku, jak i w Sopocie możecie znaleźć kilka lokali sieci pizzerii Sempre. Poruszając się po typowych trasach spacerowych, lokal zawsze będzie wam po drodze. Prosciutto e funghi, Salami Picante, Caprocciosa, Verde czy Di Parma - innymi słowy wszystkie pizze, o których teraz myślicie, są tam dostępne.

Jedną z najciekawszych autorskich pozycji w pizzerii Włoszczyzna jest pizza z roszponką, kozim serem, prosciutto crudo i konfiturą z borówek. Natomiast najczęściej wybieraną przez gości lokalu jest pizza z salami piccante, pastą truflową, mascarpone, pieczoną papryką i rukolą.

Opinie (203) ponad 10 zablokowanych

  • Od siebie polecę (5)

    Szczerze , jeśli chodzi o Gdynię, to Czerwony piec. Dziękuję.

    • 38 15

    • Czerwony piec (2)

      W Gdańsku niestety jest niejadalna.
      Warto wybrać się z Gdańska do Gdyni

      • 8 1

      • W Gdyni też jest przereklamowany

        • 13 6

      • dokladnie, czrwony piec w Gdansku to masakra...

        ale inni wlasciciele. Natomiast dokladnie ta sama sytuacja jest z Maka i Kawa - w Gdyni jest przepyszna, a Metropolii jest drozej i naprawde kilka poziomow gorzej, chociaz tez dosc smacznie

        • 6 0

    • (1)

      Francesco chyba chciałeś napisać

      • 6 0

      • Raz Francesco, zawsze Francesco

        • 0 0

  • (6)

    Wszystko rzemieślnicze, autorskie, kraftowe, oryginalne itp. itd. Nie może być po prostu pizza? Po prostu piwo?

    • 69 11

    • (3)

      Jest. Kupą mrożoną pizzę w Biedronce i puszkę Volta i będziesz miał po prostu pizzę z po prostu piwem na swoim poziomie.

      • 16 26

      • A ty myślisz, a przynajmniej ci się zdaje że myślisz, iż ta pizza okraszona rzemieślnictwem i autorstwem.. (2)

        .. to jest w czymś lepsza niż zwykła pizza w normalnej pizzerii? Spróbuj kiedyś prawdziwej włoskiej pizzy, to ci się odechce tego autorskiego, rzemieślniczego placka drożdżowego z kupą zbędnych dodatków. Podstawą dobrej pizzy jest dobre ciasto, cała reszta to tylko dodatki.

        • 12 4

        • Aha... (1)

          Czyli najgorsza pizze we Włoszech jest lepsza niż jaka kolwiek w Polsce?
          Śmiała teoria...

          O ile się zgodzę ze stwierdzeniem że nadużywane jest słowo Rzemieślnicza, to nie ma tak źle i wiele miejsc serwuję pizzę której by nie powstydziłby się neapolitanczyk.

          • 7 4

          • No jadłem kilkadziesiąt pizzy we Włoszech i każda była dobra, moim zdaniem to kwestia dobrej jakości składników i dodatków. To troche tak, jak z kawą, świetną kawę we Włoszech wypijesz prawie wszedzie za 1-1,5 euro

            • 0 0

    • Zapomniałeś jeszcze dodać : kultowe...

      • 12 2

    • Pizza i pizza, do znudzenia. Czemu ludzie zwariowali na punkcie pizzy? Jest tyle dobrych potraw do wyboru.

      • 2 0

  • Ananas na pizzy (3)

    Hawajska jest najlepsza :-)

    • 54 45

    • Zdecydowanie! :-)

      • 10 5

    • (1)

      Hawajska + brzoskwinie. Małmazja.

      • 5 6

      • i szynka

        • 0 0

  • Kto pamięta (7)

    Pizze trójkątne z wrzeszcza przy dworcu .

    • 113 1

    • (2)

      Ze środka poproszę!

      • 27 0

      • heheh

        Dokładnie..

        • 15 1

      • Zaaawsze Tak.!! :)

        Szkoda, że później /głównie po powiększeniu lokalu i menu/ odgrzewali już Trójkat specjalnie po Twoim zamówieniu :(
        a nie Swieżutka Ciepła prosto z całej blachy ;) mmmm

        • 16 0

    • Każda pizza po pokrojeniu ma taki kształt... (1)

      • 0 26

      • Za młody jesteś na Heroda

        • 24 0

    • Pizza trójkątna

      I komu ona przeszkadzała? Tamten smak jest nie do podrobienia.....

      • 0 0

    • Gdzie ją można aktualnie kupić?

      Kiedyś była tam pizzeria bis. teraz jest kebab nazar.

      • 0 0

  • To zapomnijcie że dzisiaj zamówicie sobie pizze na telefon. 3 godz czekania minimum. (3)

    • 31 5

    • Tak to paronaj z tym oczekiwanie po 2-3h na jedzenie z dostawy

      • 6 3

    • Nie dalej jak w poniedziałek był światowym dniem kopania rowów i każdy biegał ze swoim szpadelkiem i kopał sobie rowek aż strach pomyśleć co będzie się działo 16.03 albo 23.10 pozdrawiam serdecznie i życzę długiego oczekiwania na pizze na telefon

      • 4 0

    • Ja czekałam tylko 40 min

      Z Pizza&Vino w Oliwie. Pozytywne zaskoczenie. Fajnie że ptwieraką się takie knajpki

      • 1 0

  • Nigdzie się nie zje dobrej pizzy (19)

    Nie ma włoskiej wody, nie ma włoskich produktów, nie ma włoskiej ręki i atmosfery, nie ma włoskiej pizzy. Najlepsi to są turyści którzy przyjadą do Mediolanu albo Rzymu. Wyjdą do centrum, zjedzą pizzę i myślą że to jest właśnie to a tak naprawdę to nawet Włosi tam nie zaglądają bo to syf. Zjeść dobra pizzę we Włoszech, też nie jest łatwe, to co dopiero w Polsce. A tak w ogóle to co to za dzień pizzy? Kto go wymyślił jak tutaj w Italii nic o tym nie słychać??

    • 20 66

    • Malkontent.

      Ciezko sie zyje z takimi.

      • 24 4

    • chyba w Polsce od 5 lat nie byles zakladam skoro tak piszesz (3)

      • 9 4

      • Oj często bywam (2)

        Tego miękkiego naleśnika to ja sobie mogę w domu zrobić. Tutaj problem zaczyna się od kuchni. Wystarczy zobaczyć kuchenne rewolucje. Nigdy w pl do restauracji bym nie poszedł. Uwierz mi... W IT to by nie przeszło

        • 2 8

        • Jeśli czerpiesz wiedze o polskiej gastronomii z programu gessler (1)

          to naprawdę nic nie wiesz.

          • 13 1

          • Ikonowicz jak już.

            • 1 0

    • bez przesady większość pizzzeri we Włoszech jest OK (2)

      oczywiscie sa też te wyjątkowe

      pizza to w sumie nieskomplikowany produkt, jeśli przestrzega się paru zasad

      po pierwsze ciasto musi odleżeć (nie może być świeżo zamieszane, no i bez oliwy jednak)
      piec oczywiście jest bardzo ważny, a sam rodzaj drewna tez daje inny efekt

      co do składu tego co rzuca się na pizzę, to już bardziej sprawa gustu, choć wiele osób uważa, że im skromniej tym lepiej (nie tylko chodzi o to co sie kładzie ale w jakich ilościach)

      no i choć ja wolę (w większości przypadków) jednak tę płaską, to istnieje też wersja 'gruba' ale zwykle jest 'cięta' z dużej formy

      co do innych 'okołopizzowych' produktów warto spróbować focaccia/schiacciata oraz farinata - ta ostatnia chyba w Polsce niespecjalnie znana

      • 6 0

      • Haah (1)

        Wielki znawca z PRL-u xD

        • 3 3

        • no tak maiolka...

          nie tylko mieszkałem tam ponad 6 lat, w rodzinie włoskiej, ale jeszcze jestem także Włochem

          ale taki troll jak ty wie lepiej

          • 1 0

    • (3)

      nie ma włoskiej wody - najgorzej :(

      • 11 3

      • Woda ma i daje ogromny smak

        Każdemu daniu ale jak się nie zwraca uwagi na smak to inna sprawa

        • 0 4

      • jest w sklepach,,, nieco kosztyuje co prawda

        • 0 0

      • Uuu!

        Włoska woda! Cymesik! Polskie H2O nie ma nic wspólnego z włoskim H2O. To kwestia większego zrelaksowania włoskich elektronów na powłokach walencyjnych!

        • 0 0

    • Zapraszam na Gdański Niedźwiednik, na ul. Góralską. Do włoskiej pizzerii prowadzonej przez Włocha. (1)

      Lepszej pizzy w tym mieście nie zjesz.

      • 7 3

      • Italy

        Sorry ale moje zdanie jest takie ze bardzo często tak jest ze Włosi którzy przyjeżdzają do Pl to we Włoszech kuchni może pracowali ale na zmywaku albo wywozili śmieci. Przyjeżdzają do pl i tu się uczą fachu. Bo co Włoch może robić w
        Pl? Wiadomo ze kuchnie włoska...
        Jest kilku Włochów w 3miescie i są idealnym przykładem tego co opisałem :)

        • 1 2

    • (4)

      Sprawdź tutti santi. Włoskie składniki, włoski piec, włoska ręka.

      • 3 3

      • Byłem i jest tam najbliżej

        Do perfekcji

        • 3 1

      • Tutti

        Tu akurat się mylisz. Bo tutti santi to sieciowa. Znam chłopaków i jedyne co mówią po włosku to ciao :)

        • 2 1

      • A I pazzi to co?

        • 0 0

      • Przecież tam pizza jest mega slaba i okropnie wysuszona

        • 2 0

  • Ktoś wie gdzie można dostać taką prawdziwą włoską pizzę? (34)

    Ale wiecie, taką rzemieślniczą, z pieca opalanego drewnem, dopieczoną, z dobrym serem i składnikami? Zapłaciłbym za taką pizzę i 40 zł, byle była dobra

    • 11 19

    • 40 zł zapłacił byś za sam ser :)

      • 22 1

    • Napoli (6)

      Ja polecam Napoli na Oruni górnej! Rewelacja teraz zrobili jakiś kurs którego nikt nie ma na pomorzu

      • 11 20

      • (1)

        Bardzo slaby spam. Pizza tez taka sobie, jak na Wasze obecne ceny.

        • 15 5

        • Ty

          Jak narazie to tylko ty smakujesz :) pewnie jesteś właścicielem jakieś Orłowskiej knajpy o której nikt nie chce pisac haha

          • 5 3

      • To ta pizzeria Lecha Wałęsy ? (1)

        • 5 8

        • Nie. U Wałęsy się nie je. Jego pizzeria to Leone.

          • 8 0

      • bez żartów proszę

        • 2 5

      • Tylko napoli

        To prawda Pizza w Napoli na Fieldorfa jest najlepsza ! Uwielbiam ta pizze

        • 5 5

    • (4)

      Na Garncarskiej, na przeciwko burgerowni, jakieś 30 metrów na prawo od Rudego Kota. Są po 20 parę zł, z tym, że dorosły facet potrzebuje półtora takich pizz, żeby się najeść.

      • 12 5

      • nie dorosły facet tylko facet z nadwagą i lutrzycą oraz wypachnym piwem bebzonem (3)

        • 6 18

        • (2)

          Mam 174 cm, jakieś 65 kg i po zjedzeniu w Oliwie do Ognia czuję, że jadłem świetnie, ale nie do końca obiadowo.

          • 7 4

          • To mały jesteś jakiś taki

            • 6 4

          • Słodkie maleństwo

            • 6 2

    • Pizza wloska

      Francesco w Gdyni... tam znajdziesz wszystko to, czego szukasz. :)

      • 4 6

    • Tylko Francesco w Gdyni (1)

      • 2 9

      • Slabo

        Bardzo francesco poleciało na jakości......

        • 3 0

    • Masz trzy na Morenie: Kreska Mąki, di Amadeo i Włoszczyznę (1)

      wszystkie w odległości max 300 metrów, można po jednej kupić i spróbować. Podobne, choć inne, dwie z nich z pieca, bardzo fajne, polecam wszystkie trzy, można na przemian kupować : )

      • 4 1

      • Morena

        Na morenie brak dobrej pizzy :/

        • 2 2

    • Ul. Góralska, Gdańsk Niedźwiednik. Prowadzi, robi i serwuje rodowity Włoch.

      • 8 2

    • Szczerze to nigdzie nie ma takiej jak jadlem we wloszech

      Jest kilka pizzeri serwujacych niezla pizze np na garncarskiej w gdansku ale do tej wloskiej jeszcze spoooro brakuje. Jadlem we wloszech w kilkunastu roznycb pizzeriach i niestety dlatego taka surowa ocena...

      • 6 0

    • W bodedze (2)

      • 4 1

      • Z grzybami! (1)

        • 3 1

        • I z sosem śmietanowym!

          • 2 0

    • DiAmadeo (2)

      Polecam Di Amadeo na Morenie, mają przepyszną pizzę :)

      • 3 5

      • Żart?

        Ta pizza to pomylka

        • 2 0

      • Porazka

        Ta pizzeria to tragedia. Niby z pieca a smak jak mrożona. Wogle w gda jest zaledwie 2-3 dobre pizzerie a tsk to słabo. Wyższy poziom jest w gdyni

        • 2 0

    • Oliwa do ognia. Gdańsk

      • 2 4

    • Pizzeria Leone (Zaspa)

      najlepsza pizza w Gdańsku
      bardzo fajny lokal, miła obsługa, szybka dostawa

      • 1 12

    • Maleńka pizzeria w Egiertowie

      • 2 1

    • Rosmarino - Wrzeszcz na Do Studzienki

      Wrzeszcz na Do Studzienki - Rosmarino, małe miejsce 3 stoliki ale przebija 3 miejsca z Moreny.

      • 0 2

    • Egiertowo Pizzeria&Trattoria Bramasole. Prawdziwe wloskie składniki, pizza przepyszna.

      • 0 0

    • OSTRO

      Przy motlawie. Naprawdę niezła pizza neapolitańska. Nie pamiętam jak tam z cenami jest

      • 0 0

    • (1)

      Polecam pizzeria Włoszczyzna na Myczkowskiego (Gdańsk Morena), mały lokal ale ma swój włoski klimat, pizza bardzo dobra z dobrymi składnikami. Ogólnie to mają tam jeden rozmiar pizzy i jest idealny dla jednej osoby. Nie dostaniesz tam normalnej margarity itd tylko np z szynka parmeńska, rukola, serem feta lub ricotta itd.
      przy każdym stoliku dwie oliwy pikantna i czosnkowa (żadnych ketchupów itd)
      Polecam.
      (pizza ok. 25zl każda)

      • 0 1

      • To uj nie pizzeria

        Jak Margherity nie ma! To klasyka sama w sobie. Nie każdy lubi tyle zielska że placka nie widać.

        • 1 0

  • Monte Carlo (1)

    Najlepsza włoska pizza BYŁA w Monte Carlo na stacji Moya. Szkoda.

    • 6 12

    • Kurcze, mam takie samo wrażenie

      Teraz smakuje ja zwykła klucha z pieca elektrycznego

      • 2 0

  • Pizza jest daniem wymyślonym dla biedaków. (3)

    Często we Włoszech jest tańsza niż u nas.

    • 30 7

    • I co w związku z tym?

      • 7 2

    • A McD i KFC to myślisz czym są poza naszymi granicami? (1)

      • 4 1

      • A u nas to niby co?

        Wykwintna kuchnia ndla smakoszów?
        Tania pasza dla mas. Nic więcej.

        • 1 0

  • (9)

    Pizzeria Gdynianka od 1987... A pamięta ktoś nazwę pizzerii na Piwnej na przeciwko wyjścia z Leningradu, trochę po lewej? Nazwa mi wyleciała, ale smak pamiętam i założę się, że lepszy od Gdynianki.

    A w ogóle to uważam, że Międzynarodowy Dzień Pizzy powinien być dniem ustawowo wolnym od pracy.

    • 36 4

    • (1)

      Gdynianka to ne pizzeria. A ten placek to nie pizza

      • 12 6

      • Zgadzam się

        Tylko że ten placek z niepizzeri bije na głowę większość propozycji w pizzeri w trójmieście. Obok jest też niezła mąka i kawa, ale jak stoję przed lokalami to wybieram Gdyniankę. Domyślam się że nie wszystkim taka wersja pasuje, ale wieczny ruch w tym miejscu pomimo nienajniższej ceny i barku termianala do płatności bezgotówkowej nie wział się z nikąd. Pizzeri z piecami opalanych drewnem robiących dobrą włoską pizzę na cieńkim cieście jest sporo, choćby mąka i kawa czerwony piec, serio, i na pewno jeszcze wiele innych, ale Gdynianka ze swoim puszystym chrupiącym ciastem, pysznym sosem pomidorowym posypanymi przyprawami w/g uznania jest jedyna i niepowtarzalna i jakoś nikomu nie udało się tego podrobić, a chętnie taką podróbę bym odwiedził.

        • 11 5

    • (1)

      Ta na Piwnej to była pierwsza pizzeria w trójmieście. Otwarta chyba już w latach 70.

      • 9 0

      • Pizza nie byla duża ale jak smakowała

        • 1 1

    • Oj ta pizza na Piwnej !!!!!!! Zawsze po jarmarku szlysmy z Mama na szamanie!!!
      Tak jak gyros na Swietojanskiej w latach 90tych. Byly takie wielkie buły z sosem. Jadało sie na antresoli by ludzie nie widzieli jak sie czlowiek tym upaprał.

      • 5 1

    • Przy Piwnej była Pizzeria Monika. Pizza Nowojorska z tej pizzerii była po prostu wspaniała.

      • 3 0

    • Ogarna

      Apropo`s pizzerii na ulicy Piwnej, to wydaje mi się, że lepsza i starsza od niej pizzeria mieściła się w Gdańsku na ulicy Ogarnej na narożu z ulicą Pocztową... (choć pamięć może mnie mylić)...

      • 2 1

    • Tam była pizzeria La Pasta.Pamiętam:-) Pycha.

      • 6 1

    • Pizzzeria

      Od wielu lat nie moge przypomniec sobie nazwy tej pizzerii, pizza byla pyszna :). Po sensie w kinie mnóstwo ludzi przechodzilo na drugą stronę ulicy aby zjeść pizzę z ogromnego pieca przy drewnianych stolikach.:)

      • 0 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Rozrywka

Rysownicy z Trójmiasta komentują protest
Rysownicy z Trójmiasta komentują protest
Bary i puby komentują obecną sytuację
Bary i puby komentują obecną sytuację

Kultura

Rysownicy z Trójmiasta komentują protest
Rysownicy z Trójmiasta komentują protest
Hasztagi na plakaty. O czym i do kogo krzyczą protestujący?
O czym i do kogo krzyczą protestujący?

Nowe lokale

Umiko Sushi

Sushi
Gdynia
Świętojańska 130

Palec do budki

Pizzerie
Gdańsk
Śląska 17A

NOI pizza i wino

Pizzerie
Gdańsk
Obrońców Wybrzeża 3C/U13-14