• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Dziesięciu trójmiejskich szefów kuchni wspólnie przyrządzi kolację

Aleksandra Wrona
29 września 2017 (artykuł sprzed 6 lat) 
Szefowie kuchni przygotują kolację na oczach widzów. Będzie się ona składała z amuse-bouche, przystawki zimnej, ciepłej przekąski, dania z ryby, dania mięsnego, zupy oraz deseru. Szefowie kuchni przygotują kolację na oczach widzów. Będzie się ona składała z amuse-bouche, przystawki zimnej, ciepłej przekąski, dania z ryby, dania mięsnego, zupy oraz deseru.

Trójmiejscy szefowie kuchni po raz kolejny połączą swoje siły i wspólnie przygotują kolację, z której dochód zostanie przeznaczony na cel charytatywny. W sobotę, 7 października na Stadionie Energa Gdańsk odbędzie się kolejna Kolacja Szefów Kuchni.





- Szefowie kuchni chcą pokazać, że trójmiejska gastronomia potrafi się zintegrować, a przy okazji zrobić coś dobrego. Tym razem wspieramy Akademię Medyczną w diagnostyce i leczeniu chorób rzadkich - mówi Beata Abramowska, koordynatorka kolacji. - W ten weekend odbywa się też miejska akcja 2. Urodziny Bohatera Borysa i postanowiliśmy złączyć siły z tym wydarzeniem.
Łącząca trójmiejskich kucharzy inicjatywa "Serce do garów" powstała za sprawą szefa kuchni Philippe'a Abrahama. Do tej pory udało się zorganizować sesję zdjęciową połączoną z licytacją na rzecz chorej na białaczkę dziewczynki oraz zeszłoroczną kolację charytatywną, podczas której wsparto fundację zapewniającą obiady niedożywionym dzieciom. Tym razem dochód przeznaczony będzie na diagnostykę i leczenie chorób rzadkich.

Zobacz jak było rok temu na Kolacji Szefów Kuchni

  • "Serce do garów" to inicjatywa zrzeszająca pomorskich szefów kuchni.
  • "Serce do garów" to inicjatywa zrzeszająca pomorskich szefów kuchni.
  • "Serce do garów" to inicjatywa zrzeszająca pomorskich szefów kuchni.
  • "Serce do garów" to inicjatywa zrzeszająca pomorskich szefów kuchni.
  • "Serce do garów" to inicjatywa zrzeszająca pomorskich szefów kuchni.
  • "Serce do garów" to inicjatywa zrzeszająca pomorskich szefów kuchni.
  • "Serce do garów" to inicjatywa zrzeszająca pomorskich szefów kuchni.
Szefowie kuchni na oczach widzów przygotują 7-daniowe autorskie menu. Danie z ryby przygotują Marcin Popielarz (Biały Królik Restaurant) oraz Kamil Sadkowski (K5 - Akademia Kulinarna). Na talerzu królował będzie łosoś. Danie mięsne, a konkretnie dziczyznę, przygotują Philippe Abraham (Petit Paris) oraz Grzegorz Labuda (Szafarnia 10).

Ciepła przekąska zostanie przygotowana przez Adama WoźniakaRafała Wałęsę (Restauracja Sztuczka, Sztuczka Bistro). Spodziewać możemy się wieprzowiny w towarzystwie jesiennych dodatków. Za zupę odpowiadać będą Damian Mazurowski (Restauracja Kubicki) oraz Paweł Wątor (Eliksir). Goście skosztują klarownego, rybnego wywaru z zaskakującymi dodatkami.

Przystawkę zimną zaserwują Jacek Fedde (Restauracja Fedde) oraz Jacek Koprowski (Restauracja Sztuczka). Podczas kolacji na warsztat wezmą jajko, można się będzie spodziewać połączenia klasyki z odrobiną szaleństwa.

Za deser odpowiadać będzie gość specjalny, czyli Krzysztof IlnickiUMAM (przygotuje tartę śliwkową z pieczonym kremem migdałowym). Drugim gościem kolacji będzie pochodzący z Argentyny Martin Gimenez Castro, który wygrał pierwszą polską edycję programu Top Chef, przygotuje on amuse-bouche.

Bilety na kolację dostępne są w restauracjach: Petit Paris, Sztuczka, Sztuczka Bistro, Fedde Bistro, Szafarnia 10, Biały Królik, Restauracja Kubicki, Eliksir, K5, UMAM. Rezerwacji można dokonywać przez e-mail: sercedogarow@gmail.com. Kolacja kosztuje 250 zł/os.

Wydarzenia

Kolacja Szefów Kuchni (8 opinii)

(8 opinii)
250 zł
degustacja

Miejsca

Wydarzenia

Zobacz także

Opinie (38) 3 zablokowane

  • TANIO!

    Co oni kebaby będą kręcić za tą cenę?

    • 0 0

  • nie liczy sie cena,tylko cel kolacji. państwo nie da na leczenie chorób tylko na badanie geotermalne

    • 0 0

2

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Happy Hours z Aperol Spritz Wieczory Włoskich Smaków w Każdy Piątek!

degustacja

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Happy Hour z Winem Domu Co Sobota!

degustacja

Najczęściej czytane