Wiadomości

Dziewięć restauracji w jednej. Słony Spichlerz otwarty na Wyspie Spichrzów

Zobacz Słony Spichlerz w Gdańsku:

Lokal mieści się vis-a-vis Długiego Pobrzeża. To inwestycja wzdłuż nabrzeża Wyspy Spichrzów, w ramach której powstaje ciąg nowych budynków.

Kulinarna mapa Trójmiasta zyskała nowy lokal, a w zasadzie dziewięć lokali gastronomicznych skumulowanych pod jednym dachem. Koncept restauracyjny nosi nazwę Słony Spichlerz, a swoją działalność rozpoczął w piątek, w samo południe. Obiekt zlokalizowany jest na ul. Chmielnej 10 zobacz na mapie Gdańska na Wyspie Spichrzów.



Kilka restauracji w jednym miejscu to:

dobry pomysł, można spróbować różnych kuchni świata 70%
złe rozwiązanie, wolę kameralne wnętrza i spokój podczas jedzenia 9%
miejsce dla młodych, starsi klienci nie mają tu czego szukać 9%
dobre miejsce na szybki lunch, ale nie na uroczystą kolację 12%
zakończona Łącznie głosów: 2202
Osoby, które miały przyjemność odwiedzić warszawską Halę Koszyki doskonale wiedzą, czym jest popularny ostatnimi czasy "food court". To przestrzeń gastronomiczna, w której serwowane są posiłki przygotowywane w kilku czy też kilkunastu samodzielnych restauracjach. W ten sposób osoby odwiedzające takie miejsca mogą spróbować dań z różnych stron świata.

Takim właśnie obiektem jest Słony Spichlerz, który w trzech salach, na powierzchni 1000 m kw. pomieści blisko 400 gości. A ci, nie ruszając się z miejsca, mogą odbyć kulinarną podróż po niemal całym świecie.

- Słony Spichlerz, z racji na serwowane śniadania, będzie czynny każdego dnia od godz. 8. Po śniadaniach zapraszamy was na lunche i obiady, a wieczorem na kolacje. W dni robocze będziemy czynni do godz. 23, a w weekendy nawet do godz. 1. Wyjątkiem jest restauracja Gwar, która codziennie będzie otwarta do godz. 3 - wyjaśnia Krzysztof Jancen, współodpowiedzialny za kreację i wdrażanie koncepcji obiektu.

Nowy lokal to zderzenie zróżnicowanych smaków - od kuchni śródziemnomorskiej, przez azjatycką, polską czy mięsną, po kuchnię wegetariańsko-wegańską.

O kubki smakowe gości zadba w sumie dziewięciu restauratorów. To Bangkuk by Thai, Błogo Cakes & Sweets, Chwila Breakfast + Moment Bowl, Czerwony Piec, Delfish Grill + Tapas, Gwar Bistro & Bar, Ramen & Sushi by Mitsuro, Sexy Bull Burgers & Prosecco oraz Vegemadre Veggies & Love. Dziesiątym lokalem jest Salty Bar, który dba o stosowne nawodnienie gości.

Na odwiedzających czeka przyjemnie zaaranżowane wnętrze. Projektantom zależało, aby w przestrzeni dominowały stare ceglane mury wzbogacone o współczesne elementy typowe dla regionu.

Nowa strefa gastronomiczna mieści się w niezwykle atrakcyjnej lokalizacji Gdańska, vis-a-vis Długiego Pobrzeża, w kompleksie Deo Plaza. To inwestycja wzdłuż nabrzeża Wyspy Spichrzów, w ramach której powstaje ciąg nowych budynków. Część obiektów bliżej spichlerza Deo Gloria zostanie przeznaczona na hotel, a w budynkach bliżej Zielonego Mostu znajdą się mieszkania. W tym samym budynku, na wyższej kondygnacji, mieści się otwarty niedawno klub Sassy.

Otwarcie klubu Sassy na Wyspie Spichrzów


Opinie (195) ponad 10 zablokowanych

Dodaj opinię
Walczymy z przemocą słownąKasujemy opinie obraźliwe i nie na temat

Dodaj opinię

Odpowiedz

Dodając opinię akceptujesz regulamin dodawania opinii.
Administratorem Twoich danych osobowych jest Trojmiasto.pl Sp. z o.o.. Szczegóły przetwarzania danych znajdują się w polityce prywatności.

zamknij

Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

26

sierpnia

Fine Dining Week Gdańsk,

Rozrywka

Pół wieku prowadziła znaną pasmanterię w Gdańsku
Po 50 latach zamyka się znana pasmanteria
Trójmiejskie atrakcje. Co pokazać przyjezdnym?
Turystyczne atrakcje dla każdego

Kultura

Bałagan z muzyką na ulicach Gdańska - kto ponosi winę?
Muzyka uliczna w Gdańsku: kto winny?
Znamy laureatów Gdańsk Press Photo 2020
Przyznano Gdańsk Press Photo 2020