- 1 Jemy na mieście: Hi Thai w Gdyni oczarowało (63 opinie)
- 2 Ciągle o czymś zapominasz? Przyjrzyj się diecie (11 opinii)
- 3 Kelner: zawód, którego (już) nie ma? (102 opinie)
- 4 Pierogi i Goldwasser najlepsze na świecie (39 opinii)
- 5 Restauracje idealne dla osób dojrzałych (112 opinii)
- 6 Restauracja po rewolucji Gessler na sprzedaż (155 opinii)
Dziewięć restauracji w jednej. Słony Spichlerz otwarty na Wyspie Spichrzów
Zobacz Słony Spichlerz w Gdańsku:
Lokal mieści się vis-a-vis Długiego Pobrzeża. To inwestycja wzdłuż nabrzeża Wyspy Spichrzów, w ramach której powstaje ciąg nowych budynków.
Kulinarna mapa Trójmiasta zyskała nowy lokal, a w zasadzie dziewięć lokali gastronomicznych skumulowanych pod jednym dachem. Koncept restauracyjny nosi nazwę Słony Spichlerz, a swoją działalność rozpoczął w piątek, w samo południe. Obiekt zlokalizowany jest na ul. Chmielnej 10 na Wyspie Spichrzów.
Takim właśnie obiektem jest Słony Spichlerz, który w trzech salach, na powierzchni 1000 m kw. pomieści blisko 400 gości. A ci, nie ruszając się z miejsca, mogą odbyć kulinarną podróż po niemal całym świecie.
- Słony Spichlerz, z racji na serwowane śniadania, będzie czynny każdego dnia od godz. 8. Po śniadaniach zapraszamy was na lunche i obiady, a wieczorem na kolacje. W dni robocze będziemy czynni do godz. 23, a w weekendy nawet do godz. 1. Wyjątkiem jest restauracja Gwar, która codziennie będzie otwarta do godz. 3 - wyjaśnia Krzysztof Jancen, współodpowiedzialny za kreację i wdrażanie koncepcji obiektu.
Nowy lokal to zderzenie zróżnicowanych smaków - od kuchni śródziemnomorskiej, przez azjatycką, polską czy mięsną, po kuchnię wegetariańsko-wegańską.
O kubki smakowe gości zadba w sumie dziewięciu restauratorów. To Bangkuk by Thai, Błogo Cakes & Sweets, Chwila Breakfast + Moment Bowl, Czerwony Piec, Delfish Grill + Tapas, Gwar Bistro & Bar, Ramen & Sushi by Mitsuro, Sexy Bull Burgers & Prosecco oraz Vegemadre Veggies & Love. Dziesiątym lokalem jest Salty Bar, który dba o stosowne nawodnienie gości.
Na odwiedzających czeka przyjemnie zaaranżowane wnętrze. Projektantom zależało, aby w przestrzeni dominowały stare ceglane mury wzbogacone o współczesne elementy typowe dla regionu.
Nowa strefa gastronomiczna mieści się w niezwykle atrakcyjnej lokalizacji Gdańska, vis-a-vis Długiego Pobrzeża, w kompleksie Deo Plaza. To inwestycja wzdłuż nabrzeża Wyspy Spichrzów, w ramach której powstaje ciąg nowych budynków. Część obiektów bliżej spichlerza Deo Gloria zostanie przeznaczona na hotel, a w budynkach bliżej Zielonego Mostu znajdą się mieszkania. W tym samym budynku, na wyższej kondygnacji, mieści się otwarty niedawno klub Sassy.
Otwarcie klubu Sassy na Wyspie Spichrzów
Miejsca
Opinie (195) ponad 10 zablokowanych
-
2019-03-15 20:39
Wszystko fajnie, tylko czemu te nowe „spichlerze” są takie tandetne (1)
Mam nadzieję, że smak będzie lepszy niż architektura.
- 21 16
-
2019-03-16 00:51
bo to Kozikowski i Bielawski robili.
Adamowicz i Dulkiewicz przybili piątkę i skasowali
- 4 4
-
2019-03-15 21:10
Przecież w Bałtyckiej jest coś takiego. (3)
Może nie zamierzone, ale jest. Co to więc za nowość?
- 23 15
-
2019-03-15 21:29
hahahahaha
- 5 3
-
2019-03-16 19:46
To jest
Zupełnie inne od galerii
- 2 2
-
2019-03-16 20:13
W Forum też!
- 1 0
-
2019-03-15 21:15
Czy to są restauracje czy "fast food-y" (5)
Bo to zasadnicza różnica. Ta coś jak między Rolls Roys-em a wozem drabiniastym. No, chyba, że autor nigdy nie widział normalnej restauracji.
- 36 5
-
2019-03-15 23:23
restauracje (2)
- 4 9
-
2019-03-16 06:02
a gdzie kelnerzy i menu? (1)
- 10 3
-
2019-03-16 14:27
tam nie ma kelnerów tylko są runnerzy, którzy pomagają gościom zanieść jedzenie na ich miejsce siedzenia, zbierają naczynia że stołów etc. a co do zamawiania to gość podchodzi do boxa o danym typie kuchni (ryby, sushi, wege..) gdzie wszystko widzi jakie jedzenie zostanie mu podane, jak kucharz to przyrządza, może zadać pytanie bezpośrednio kucharzowi na temat jedzenia i uzyskać najwiarygodniejszą odpowiedź ;) czyli zamawia i od razu płaci przy kasie. Uważam, że jest to ciekawe rozwiązanie gdzie osoba zamawiająca ma od razu kontakt z kucharzem. Jednak kucharze mają większą wiedzę dotyczącą dań, które przygotowują niż kelner ;)
- 8 3
-
2019-03-16 17:10
(1)
Restauracje. Dania są wykonywane świeżo, na miejscu.
- 7 2
-
2019-03-17 14:24
A je się palcami czy plastikowymi sztućcami?
- 2 0
-
2019-03-15 21:22
w sensie coś w stylu hali koszyki w WAW ?
- 6 4
-
2019-03-15 21:35
Artykul sponsorowany. Dlaczego nie ma informacji o tym?
Panie Jelonek dostales Pan chociaz darmowa wyzerke w kuchni za te wypociny?
- 30 7
-
2019-03-15 22:37
Wystrój ok ceny tragedia . (6)
Tragiczne ceny nie stety i czynsze zabiją sklepikarzy
- 20 7
-
2019-03-16 00:32
(1)
Bo to nie dla ciebie, możesz sobie na to popatrzeć jak na 911 na grunwaldzkiej
- 3 6
-
2019-03-16 06:21
Zró to sam.
- 2 2
-
2019-03-16 06:20
Przecież tam są bary!
- 2 0
-
2019-03-16 07:25
:)
"niestety" piszemy łącznie
- 6 0
-
2019-03-16 09:09
Chcialbys taniej niz w domu :) a czynsze i pensje wlasciciel ma sponsorowac
- 1 1
-
2019-03-16 19:50
Które
To ceny tragiczne ?? Proszę o konkretny przykład , byłem tam i ceny są jak najbardziej normalne , np. pizza za 21 zł to dla Ciebie drogo ?????
- 4 1
-
2019-03-15 22:47
Żenada. (1)
W Gdańsku, jak i całym Trójmieście powstają tylko knajpy. Ile można jeść i pić. Nawet nie ma gdzie potańczyć, czy posłuchać fajnej muzyki na żywo. Toporne to.
- 33 7
-
2019-03-16 17:11
To się wyprowadz.
- 5 4
-
2019-03-15 23:39
Potańczyłbym... (1)
Mozna?
- 8 3
-
2019-03-17 14:05
Ja też..
- 1 0
-
2019-03-16 01:41
Pan Jancen ten od zatoki sztuki? (1)
Swoją droga ciasno tam, mało miejsc siedzących i na samej gorze słodki klub dla skandynawow
- 15 1
-
2019-03-16 19:51
Fakt
Miejsca jest nie za dużo
- 3 0
-
2019-03-16 02:03
food hall, a nie food court (2)
Autorowi polecam zapoznać się z terminologią przed zaczynaniem pisania o jakimś temacie.
- 12 6
-
2019-03-16 06:18
Na jakiś temat! (1)
- 15 0
-
2019-03-18 15:10
Pełna racja
panie Czepialski / pani Czepialska ;)
- 1 1
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.