- 1 Duża impreza kulinarna znowu w Trójmieście (36 opinii)
- 2 Jemy na mieście: Whiskey on the Rocks (123 opinie)
- 3 Nowe lokale: pizza, bistro i polska kuchnia (94 opinie)
- 4 Cateringi na święta. Zamów już teraz (64 opinie)
- 5 Smutna prawda o influencerach (158 opinii)
- 6 Ta kolacja trwała 5 godzin! (6 opinii)
Dziewięć restauracji w jednej. Słony Spichlerz otwarty na Wyspie Spichrzów
Zobacz Słony Spichlerz w Gdańsku:
Lokal mieści się vis-a-vis Długiego Pobrzeża. To inwestycja wzdłuż nabrzeża Wyspy Spichrzów, w ramach której powstaje ciąg nowych budynków.
Kulinarna mapa Trójmiasta zyskała nowy lokal, a w zasadzie dziewięć lokali gastronomicznych skumulowanych pod jednym dachem. Koncept restauracyjny nosi nazwę Słony Spichlerz, a swoją działalność rozpoczął w piątek, w samo południe. Obiekt zlokalizowany jest na ul. Chmielnej 10 na Wyspie Spichrzów.
Takim właśnie obiektem jest Słony Spichlerz, który w trzech salach, na powierzchni 1000 m kw. pomieści blisko 400 gości. A ci, nie ruszając się z miejsca, mogą odbyć kulinarną podróż po niemal całym świecie.
- Słony Spichlerz, z racji na serwowane śniadania, będzie czynny każdego dnia od godz. 8. Po śniadaniach zapraszamy was na lunche i obiady, a wieczorem na kolacje. W dni robocze będziemy czynni do godz. 23, a w weekendy nawet do godz. 1. Wyjątkiem jest restauracja Gwar, która codziennie będzie otwarta do godz. 3 - wyjaśnia Krzysztof Jancen, współodpowiedzialny za kreację i wdrażanie koncepcji obiektu.
Nowy lokal to zderzenie zróżnicowanych smaków - od kuchni śródziemnomorskiej, przez azjatycką, polską czy mięsną, po kuchnię wegetariańsko-wegańską.
O kubki smakowe gości zadba w sumie dziewięciu restauratorów. To Bangkuk by Thai, Błogo Cakes & Sweets, Chwila Breakfast + Moment Bowl, Czerwony Piec, Delfish Grill + Tapas, Gwar Bistro & Bar, Ramen & Sushi by Mitsuro, Sexy Bull Burgers & Prosecco oraz Vegemadre Veggies & Love. Dziesiątym lokalem jest Salty Bar, który dba o stosowne nawodnienie gości.
Na odwiedzających czeka przyjemnie zaaranżowane wnętrze. Projektantom zależało, aby w przestrzeni dominowały stare ceglane mury wzbogacone o współczesne elementy typowe dla regionu.
Nowa strefa gastronomiczna mieści się w niezwykle atrakcyjnej lokalizacji Gdańska, vis-a-vis Długiego Pobrzeża, w kompleksie Deo Plaza. To inwestycja wzdłuż nabrzeża Wyspy Spichrzów, w ramach której powstaje ciąg nowych budynków. Część obiektów bliżej spichlerza Deo Gloria zostanie przeznaczona na hotel, a w budynkach bliżej Zielonego Mostu znajdą się mieszkania. W tym samym budynku, na wyższej kondygnacji, mieści się otwarty niedawno klub Sassy.
Otwarcie klubu Sassy na Wyspie Spichrzów
Miejsca
Opinie (195) ponad 10 zablokowanych
-
2019-03-17 13:19
niedługo gdansk zamieni się w taki skansen dla turystów jak Praga
ceny wykurzą polaków- zostanie Skandynawia i Chińczycy coraz tlumniej odwiedzajacy europe
- 3 1
-
2019-03-17 16:49
"tanio"... :)
niedługo wszystko padnie,,przy "promocyjnych cenach"..hihiii
- 1 0
-
2019-03-17 23:16
amatorszczyzna
Bylem tam dzień po otwarciu, po pierwsze nie ma co porównywać do Hali Koszyki w Warszawie. W Warszawie jest przestrzeń i różnorodność wyboru w Gdańsku nie za bardzo. Stwierdziłem ze z moją partnerką spróbujemy coś słodkiego. Moja partnerka uwielbia kawę wiec zamówiła latte a ze nie słodzi cukrem poprosiła do kawy miód. Kiedy zobaczyłem tą kawę trochę się zdziwiłem, bo zamiast podać miód osobo zobaczyłem ponad centymetrową warstwę miodu na dnie szklanki. Kiedy zapytałem co to jest, jeden z kelnerów zorientował się jaką gafę popełnił jego kolega i kazał mu zrobić drugą kawę. Ja zamówiłem sobie krem Crème brûlée i tu znowu wpadka. Jeden z obsługujących panów wyjął krem z lodówki i wiadomo ze na wierzchu posypuje się brązowym cukrem i opala cukier palnikiem. Najpierw wiec chciał opalić sam krem, potem kolega zwrócił mu uwagę ze ma najpierw posypać cukrem i dopiero wtedy opalić wiec wyjął biały cukier wiec inny kolega mu podpowiada na ucho ze nie biały tylko brązowy ma być cukier. Poza tym opalił cukier nierównomiernie, a cześć cukru przypalił. Wiec jak dla mnie cyrk na kółkach.
- 2 4
-
2019-03-19 07:43
Ceny odstraszają
42zł za drink....
- 1 1
-
2019-03-19 17:39
Ale te nazwy...
Nazwy tak wydumane, że się źle robi.
- 2 1
-
2019-03-24 16:41
Na nie
Piątek ok 18:30, muzyka tak głośna ze nie sposób usłyszeć osobę obok, do tego zapach oleju który w ciacho chwili przesiąka ubranie... pomysł fajny wykonanie słabe.
- 1 1
-
2019-03-25 16:43
Najs!
Jakie marudy w komentarzach :D
Super sprawa, ładnie, kolorowo, nowocześnie, fajne lokale, idę jeść a nie patrzeć na nazwy, które i tak są przyjemne. Jeśli smakować będą dania tak dobrze, jak oryginalne są nazwy to jeszcze bardziej polubię lokalizację :)- 2 0
-
2019-05-16 08:38
dla wybrańców
Zwiedziłam,posmakowałam.oferta dla młodych raczej bogatych Szwedów,Niemców.Obiadowych dań brak.Raczej tapas-przystawki,przekąski.Nie najesz się a portfel odchudzisz!.Ładne wnętrza w pięknym miejscu Gdańska.
- 0 1
-
2019-07-31 09:09
Remen sushi
Jedzenia okropne,zupy sam makaron,garstka zielonego,sushi lepsze w sklepie rybnym ceny z kosmosu jednym słowem masakra.Ocena minus zero!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- 0 1
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.