Z okazji Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania zapraszamy Was na warsztaty online, podczas których przygotujecie razem z nami (mam nadzieję) bliskowschodnie danie, czyli hummus (pasta lub dip) z ciecierzycy oraz warzywa do maczania w nim. Jest to zdrowa przekąska, którą warto mieć zawsze w lodówce i sięgać po nią jak tylko najdzie nas ochota aby coś przekąsić.
Podobne wydarzenia
sobota, godz. 15-18
sobota - niedziela, godz. 21:00
ulgowy 299 zł
Będziecie potrzebować:
- słoika gotowanej ciecierzycy lub ciecierzycy namoczonej przez noc i ugotowanej do miękkości;
- czosnku;
- tahini - pasty z sezamu;
- oliwy z oliwek;
- soku z cytryny;
- przypraw: cuminu, soli, pieprzu lub pieprzu cayenne, wędzonej paprykki;
- warzyw do maczania np. ogórka, papryki, marchewki, pomidorków koktajlowych, rzodkiewki czy kalarepki albo selera naciowego;
- blendera;
- deski do krojenia;
- noża i obieraczki do warzyw;
- oraz sporej dawki humoru
Bądźcie razem z nami. Do zobaczenia w niedzielę