stat
PATRONAT

Festiwal (nie) na żarty, czyli szefowie kuchni na opak!

Dwa dni kulinarnych sztuczek. Kreatywne połączenia składników, zaskakujące nazwy dań i radośnie niskie ceny - festiwal (nie) na żarty w Restauracji Lobster zaprasza na dwa wieczory pełne niespodzianek.

Szef kuchni Jacek Lubawski razem z Pawłem Wątorem i Jackiem Majcherkiem na oczach gości przygotują aż 12 niebanalnych dań. Do tego starannie dobrane wino i nastrojowa muzyka - brzmi jak doskonały plan na prima-aprillisowy weekend.

Co zaserwujemy podczas dwudniowego festiwalu (nie) na żarty?

JACEK LUBAWSKI (restauracja Lobster) - aktualnie pracuje jako szef kuchni w restauracji Lobster. Doświadczenie zawodowe zdobywał jako szef kuchni w Azur Restaurant (Irlandia). Pracował także w Wietnamie. O kuchni Basenu Morza Śródziemnego, rybach i owocach morza wie niemal wszystko. Swoją niestygnącą pasję do gotowania przekłada na praktykę w kuchni Lobstera, gdzie tworzy kreatywne dania w nowych odsłonach.
Menu opracowane przez Jacka Lubawskiego - dostępne w sobotę i niedzielę:

Przystawki
- homar w pomarańczy | 30,00 zł
- chrupiące mule | 15,00 zł
Dania główne
- cobia maślana na kamieniach | 35,00 zł
- spoliczkowana dzika kapusta | 30,00 zł

JACEK MAJCHEREK (bistro Słowacki) - aktualnie pracuje jako szef kuchni w bistro Słowacki. Kilka lat temu odbył staż w Nomie - najlepszej restauracji na świecie. Pracował także u boku Gordona Ramseya. Dzięki swojemu talentowi trafił do finałowego składu czwartej edycji programu Top Chef.
Menu opracowane przez Jacka Majcherka - dostępne tylko w sobotę:
Przystawki
- "słone śledzi kwaśne" | 15,00 zł
- żurawina & gęsina | 20,00 zł
Danie główne
- (boczek) na kwaśne jabłko | 30,00 zł
Deser
- piernikowa samba | 15,00 zł

PAWEŁ WĄTOR (restauracja Eliksir) - z wykształcenia kucharz i dietetyk. Doświadczenie zdobywał w prestiżowych restauracjach grupy Carice Holding na stanowisku Sous Chefa. Pracował w Warszawskim Amber Room jako zastępca Modesta Amaro. Współautor książki Odkrywanie Smaków z Markiem Kondratem, pomagał także twórczo przy książce Kuchnia Polska XXI wieku.
Menu przygotowane przez Pawła Wątora - dostępne tylko w niedzielę:
Przystawki
- opalona szprotka | 15,00 zł
- krewetki na kamykach | 20,00 zł
Danie główne
- polędwica z leśną pianą | 30,00 zł
Deser
- winna galaretka | 15,00 zł

Festiwalowego menu będzie można spróbować tylko podczas pierwszego weekendu kwietnia - zachęcamy do rezerwacji stolików.

Kiedy?
1-2 kwietnia 2017
sobota - gość specjalny: Jacek Majcherek (szef kuchni restauracji Słowacki bistro)
niedziela - gość specjalny: Paweł Wątor (szef kuchni restauracji Eliksir)

Godziny:
14.00 - 20.00

Gdzie?
Restauracja Lobster
Olivia Business Centre
aleja Grunwaldzka 472
80-001 Gdańsk

Ceny | 15-35 zł

Rezerwacje stolików
0 (58) 765 18 04
restauracjalobster@wp.pl

Opinie

Dodaj opinię

Dodaj opinię

Odpowiedz

STOP Hejt! Przemyśl swoją opinię

Regulamin dodawania opinii

zamknij

Wkrótce otwarcie

Cafe Bar Mon Balzac

Gdańsk
Chmielna 10

Restauracje

Planowane otwarcie

wiosna 2020 (nowa lokalizacja)

Manekin

Gdynia
Zygmuntowska 4

Naleśnikarnie

Planowane otwarcie

Wiosna 2020

Najświeższe oceny + dodaj ocenę

01 Pizzarium 6.0

Pizzerie
Tutaj można spróbować najlepszej pizzy w Trójmieście! Składniki pizzy są po prostu najwyższej jakości . Obsługa jest ... więcej

Moje Miejsce 6.0

Restauracje
Świetna atmosfera , miła obsługa i przepyszne jedzenie. Na pewno wrócimy. Dziękujemy

Magnifico 6.0

Pizzerie
Co tu dużo pisać, jednym słowem rewelacja! Obsługa zawsze pomocna w doborze dań i wina, uśmiechnięta. Ceny są przystę... więcej

Enigma 22 5.8

Pizzerie
Bardzo dobre jedzenie, pyszne pizze i dania obiadowe - naprawdę duże porcje:)