Podczas warsztatów poznacie jak ze zwykłych prostych produktów stworzyć pyszne, zdrowe, niskokaloryczne tort, które smakowo nie różnią się od tradycyjnych cukierniczych wyrobów. Stworzymy torty ze zdobieniem Drip Cake. Nauczymy się wypiekać bezglutenowy biszkopt bez dodatku cukru jak i bezglutenowy.
Podobne wydarzenia
środa, godz. 16:30 - 18:30
niedziela, godz. 13:00
Każdy zabiera ze sobą stworzone dzieła do domu
Podczas warsztatów zapewniamy:
- doskonałą zabawę,
- degustację przygotowywanego tortu,
- fartuch dla każdego uczestnika,
- uszykowane stanowisko pracy z wszystkimi produktami,
- wodę mineralną, kawę i herbatę,
- materiały szkoleniowe,
- opakowania na wynos, dzięki którym podzielisz się swoimi potrawami z najbliższymi,
- pomoc w wykonywaniu ciast i cenne wskazówki,
- certyfikat ukończenia warsztatów.
Przebieg Warsztatów:
Przedstawienie i prezentacja tortów jakie będziemy wykonywać podczas warsztatów.
Degustacja tortu oraz omówienie wykonania idealnego tortu
Omówienie zamienników cukru, zamienników mąk, produktów przeznaczonych dla alergików i wegan.
Przygotowanie biszkoptu bez cukru, bez glutenu.
Przygotowanie kremów idealnych w wersji Fit i bez cukru.
Przygotowanie Drip Cake w różnych wersjach.
Zdobienie tortów.
Zdjęcia wykonanych słodkości.
Wręczenie certyfikatów.
Ilość miejsc ograniczona (max 8)
Uczestnictwo w warsztatach jest równoznaczne z akceptacją regulaminu:
https://www.wypiekana.pl/regulamin-akademia-wypiekana/