Podczas warsztatów poznacie jak ze zwykłych prostych produktów stworzyć pyszne, zdrowe, niskokaloryczne słodkości.
Podobne wydarzenia
wtorek, godz. 17:00
w każdą niedzielę (do 30.06), godz. 13:00
Stworzymy tarty i tartaletki w wersji zdrowej, bez mąki, bezglutenowe, wegańskie i niskokaloryczne.
Każdy uczestnik zabierze ze sobą stworzone dzieła do domu.
Podczas warsztatów zapewniamy:
- doskonałą zabawę,
- fartuch dla każdego uczestnika,
- uszykowane stanowisko pracy z wszystkimi produktami,
- wodę mineralną, kawę i herbatę,
- materiały szkoleniowe,
- opakowania na wynos, dzięki którym podzielisz się swoimi potrawami z najbliższymi,
- pomoc w wykonywaniu ciast i cenne wskazówki,
- certyfikat ukończenia warsztatów.
Przebieg Warsztatów:
Przedstawienie i prezentacja ciast do przygotowania podczas warsztatów.
Degustacja ciast, które będziemy przygotowywać podczas warsztatów, chcemy, żeby każdy wiedział co i w jaki sposób będzie wykonywał podczas warsztatów.
Omówienie zamienników cukru, zamienników mąk, produktów przeznaczonych dla alergików i wegan.
Przygotowanie spodów do tart i tartaletek.
Przygotowanie kremów do ciast, między innymi kremu Ferrero i kremu czekoladowego.
Omówienie i przygotowanie zdobienia ciast.
Degustacja, zdjęcia wykonanych słodkości
Wręczenie certyfikatów.
Uczestnictwo w warsztatach jest równoznaczne z akceptacją regulaminu:
https://www.wypiekana.pl/regulamin-akademia-wypiekana/