• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Gdzie zjeść za pół ceny w Gdańsku?

Łukasz Stafiej
17 kwietnia 2015 (artykuł sprzed 9 lat) 
Za pół ceny w Gdańsku będzie można zjeść w sobotę i niedzielę. W akcji weźmie udział 56 restauracji. Za pół ceny w Gdańsku będzie można zjeść w sobotę i niedzielę. W akcji weźmie udział 56 restauracji.

Ponad pół setki restauracji, barów i kawiarni weźmie udział w akcji Weekend za pół ceny, w ramach której w sobotę i niedzielę, 18-19 kwietnia będzie można zjeść taniej w Gdańsku.



Gdańsk tnie ceny o połowę już po raz siódmy. Zasada jest prosta: restauratorzy, którzy zgłosili uczestnictwo w akcji, oferują klientom wybrane dania w cenie o 50 proc. niższej niż na co dzień. W tegorocznej edycji, która odbędzie się w weekend, 18-19 kwietnia w godzinach otwarcia lokali, weźmie udział 56 restauracji, barów, fast-foodów i kawiarni. Pełną listę lokali znajdziesz tutaj. My polecamy kilka wybranych.

Hummus (5 zł) i pierś kurzą po żydowsku (14,50 zł) zjemy w Mazel Tov. Zupę rybną z owocami morza (9 zł) czy gastronomiczny hit ostatnich miesięcy - policzki wołowe (19 zł) zjemy w Amber Side. W pierogarni U Dzika zniżki obowiązują m.in. na pierogi ruskie (7,50 zł) i wileńskie (8 zł) oraz barszcz (2 zł), a w Cafe Mon Balzac m.in. na mule a'la Mariniere w winnym sosie maślanym (19,50 zł), duszoną w ziołach pierś z gęsi w sosie malinowym (19,50 zł) czy polędwicę z dorsza atlantyckiego na kwaszonej kapuście (14 zł).

W Kosie za pół ceny zjemy m.in. grillowany karczek wieprzowy na sosie bałkańskim (14,50 zł), pierś z kurczaka po toskańsku zapiekaną z mozzarellą i pomidorami (14 zł) czy tagliatelle z piersią kurczaka w sosie śmietanowym z pieczarkami, szynką wędzoną i parmezanem (12 zł). Francuskiej kuchni w promocyjnej cenie spróbujemy w A la Francaise - w menu m.in. zupa cebulowa (6 zł), naleśniki z mąki gryczanej (11,50 zł) oraz bretoński cydr (5 zł). Natomiast smaków czeskich skosztujemy w Bohemii - w ofercie m.in. bramborak (12 zł), klasyczny rizek (14 zł) czy marynowane żeberka (14 zł). Na makarony można wybrać się do restauracji Kawior - zjemy tutaj carbonarę (10,50 zł) oraz makaron z kurczakiem i warzywami (11,50 zł). Z kolei Kuchnia Rosyjska serwować będzie m.in. pielmieni (7,50 zł), bliny z czerwonym kawiorem (17,50 zł) i solankę (7,50 zł).

Kaw za pół ceny napijemy się m.in. w kawiarni W Starym Kadrze czy Costa by Coffeeheaven, a zniżkę na wybrane alkohole wprowadzi Cafe Szafa.

Oprócz tego specjalne rabaty otrzymają klienci wybranych hoteli, salonów fryzjerskich i kosmetycznych. Zniżki przewidziano również m.in. w muzeach, instytucjach kultury oraz na Fun Arenie przy stadionie PGE Arena. Ponadto podczas gdańskiej odsłony na Długim Targu zobacz na mapie Gdańska przy fontannie Neptuna w godz. 11-17 odbędzie się dwudniowy Wielki Show Kulinarny.

Największą atrakcją będzie konkurs kulinarny dla zawodowych kucharzy, którzy będą musieli przygotować potrawy na podstawie wybranego składnika. W programie znajdą się również między innymi warsztaty kulinarne dla dzieci i dorosłych oraz pokaz wciąż mało znanej w naszym regionie kuchni żuławskiej. Wstęp na wszystkie wydarzenia towarzyszące imprezie jest wolny. Zobacz szczegółowy program.

Opinie (112) 6 zablokowanych

  • (17)

    W tym kraju nawet na 50% mnie nie stać. Ważne, że rządzących stać na ośmiorniczki.

    • 157 56

    • Biednyś (5)

      boś głupi.

      • 16 62

      • nie wiem co fajnego jest w stadnym żarciu za pół ceny (2)

        • 42 11

        • (1)

          To że płacisz pół ceny, czyli promocja, okazja. Trzeba brać 5 majonezów od razu, mimo, że w domu są jeszcze 3 z poprzedniej promocji.

          • 7 6

          • może nie majonez, ale zakup nie psujących

            Się produktów w promocyjnej cenie hurtem zdecydowanie tak.

            • 5 0

      • Bogacz za pól ceny się odezwał

        • 19 3

      • biednym

        Bom uczciwy

        • 4 3

    • tylko idiocy łapią się na taki klimaty (1)

      pieniadz musi krążyć i zrozum że jak szukasz najtaniej to kolejnego rodaka wysyłasz do ANGLI bo jak on nie zarobi to znowu u Ciebie nie wyda . Europa dawno to zrozumiała a my nadal bijemy sie o najniższą cenę . Tanie mięso psy jedza

      • 21 9

      • Tak Janusz. Polak ma mieć wysokie ceny i niskie zarobki. Bo przecież nie jesteśmy wydajni.

        Tak Europa, to dawno zrozumiała. Od zarabiania pieniędzy są oni, od pracowania my.

        • 15 0

    • a Pueblo nie uczestniczy ? ma wywalone na klientów ? (1)

      pewnie!!!!! lepiej zarabać więcej płacąc obsłudze bez kwitów

      • 7 14

      • To nic dziwnego w całej gastronomi oszukują ZUS i Skarbówkę

        najniższa krajowa lub 1/2 etatu a reszta na czarno aby nie płacić zusów i podatków a potem się celebrycie i biznesmeni bmkami wożą na iventy w trójmieście jacy to oni wielcy biznesmeni a tak na prawdę oszukują system.

        • 3 0

    • hmmm (1)

      Jakbyś w godzinach pracy pracował zamiast grzebać w necie to może byś w końcu zaczął zarabiać ....

      • 8 10

      • Jak wywnioskowałeś w jakich godzinach pracuję leming?

        • 6 2

    • to się postaraj

      w Trójmieście sa setki restauracji , w wielu z nich w weekendy nie dostaniesz stolika , bo wszystkie są zajęte, raczej rządzący ich nie zajmują tylko zwykli ludzie, ogarnij się

      • 8 17

    • (1)

      Wkurzają mnie takie argumenty. Zazdrościsz komuś ośmiornic, a sam, nawet jeżeli cię na to stać, pewnie nie chciałbys tego jeść, bo gdybyś chciał to poszedł byś do knajpy i zamówił. Za 30zł. można zjeść dobrze przyrządzone ośmiornice. Można tez było niedawno kupić w biedrze. Kupiłeś? Pewnie nie, więc przestań narzekać.

      • 5 10

      • Mnie wkurza obecna tępota umysłowa,więc jak dla leminga:jak myślisz ?kto de facto płacił za ośmiorniczki? I jak ten fakt ma się do mojej zazdrości? Sąsiadowi zazdrościsz samochodu,który ukradł ?

        • 11 1

    • i tacy anonimowi na miarę internetu nieszczęśnicy (1)

      jak Ty płaczą na forum.. zadowoleni siedzą cicho

      • 2 0

      • Ja popieram kolegę - Uważasz że jak by właściciele restauracji płacili cały zus i podatki

        to tyle by zarobili? Nie bo ich biznes polega na polowaniu na tanich pracowników za 10zł na rękę i płacenie im pod stołem. Wiele restauracji na ul Piwnej tak robi

        • 2 1

  • (4)

    Weekend za pół Janusza.

    • 55 7

    • (2)

      A piwko też będzie za pół ceny czy 5 razy droższe niż normalnie???

      • 12 2

      • droższe, kasa przecież musi się zgadzać, ale frajerów i tak będa tłumy

        • 10 1

      • najważniejszy problem prawdziwego Janusza. i Seby.

        • 1 1

    • za pół ceny

      to w biedronce można zjeść przy kontenerach na śmieci

      • 1 1

  • Czy w Macu też za pół ceny? (1)

    Mc Donalds ma najlepsze frytki dlatego pytam.

    • 30 36

    • Zawierają 14 środków chemicznych. Chemikalia mają pomóc zachować świeżość i odpowiedni kolor. Zawierają ziemniaki.

      gratuluje gustu ;)

      • 0 0

  • O boszeee znowu tłumy Januszy co by chcieli wszystko za darmo. (4)

    Czy nie można zrobić tego cyrku w tygodniu tak aby każdy normalny klient mógł miło spędzić weekend w swojej ulubionej knajpce?
    Zamiast tego będzie miał sapiących Januszy i Krystyny chcących się najeść za friko.

    • 45 48

    • Antyjanusz

      Pozdrawiam delikatnisia -Krystyna

      • 6 0

    • januszy? powinno być januszów nieuku.

      • 7 0

    • (1)

      Ja nie chodzę w weekend po knajpach, a już zwłaszcza w taki weekend. Wolę w tygodniu, mnie ludzi i niedzielnych klijentów. Ale akurat dzisiejsze ceny mi sie podobają.

      • 3 0

      • niedzielna ortografia zawsze spoko. "klientów."

        co nie zmienia faktu, że w weekendy też staram się unikać jadłodajni publicznych - kolizja ze stadem rozbestwionych bachorów z podwójnym ADHD i ich głupiomądrych "rodziców"/"opiekunów prawnych" rozprawiających o najnowszych przekrętach których dokonali.... żenuła.

        • 4 1

  • Pół porcji "na zimno i z resztek" za pół ceny. (1)

    Nie, dziękuję. Kiedyś byłem na takim evencie w kosie - tragedia. Zimne i niedobre.

    • 81 11

    • to trochę jak korzystanie z groupona na jedzenie

      • 12 2

  • (7)

    W mlecznym.

    • 19 4

    • (1)

      Tam nieraz śmierdzi od ludzi

      • 8 7

      • A co się dziwisz. Jak jedzą tam bezdomni to i śmierdzi. Ja dlatego tam nie chodze, odstrasza mnie sam widok elementu, który tam wchodzi i wychodzi. Strach samemu wejść do środka.

        • 2 5

    • ? (2)

      W mlecznym jedzą "mopsiaki".
      Boję się gruźlicy!

      • 5 8

      • Baranie

        Przeciwko gruźlicy można się zaszczepić,a na Twoją GŁUPOTĘ nie

        HEHEHE

        • 7 6

      • I co Baranie zatkało kakało co?

        • 2 2

    • Mleczny (1)

      Ja lubię pójść z rodzinką od czasu do czasu do Syreny i mam gotowanie w tym dniu z głowy. Za 4 osoby zapłaciłam 30 złotych a każdy zjadł co lubi .

      • 2 5

      • 7,5 zl na głowę? Po kompocie i zupie mlecznej zamówiliście? To nawet w tych przybytkach nie za dużo

        • 6 1

  • Pół ceny (3)

    Bar mleczny. Ja lubię domowe jedzonko :)

    • 21 4

    • Za to słownika nie lubisz.

      • 3 20

    • ? (1)

      W mlecznym są bezdomni!

      • 6 6

      • ale tylko ci z wyższej półki.

        • 0 0

  • Wybór knajp kiepski. (3)

    Moje ulubione na szczęście nie biorą udziału.

    • 33 2

    • bo własciciele mają w du tak się na pasli kasa (2)

      na oszukiwali kelnerów i barmanów płacąc im na 1/2 etatu a resztę na czarno że mają gdzieś klientów

      • 2 1

      • (1)

        wszystkie restauracje na starówce oszukują skarbówkę i ZUS - to nic dziwnego tylko czemu nikt tego nie kontroluje

        • 1 0

        • Kontroluje

          Tylko co z tego, skoro o kontroli właściciel jest informowany z dużym wyprzedzeniem, zdąży w papierach zrobić porządek na dzień wizytacji, a potem znów to samo.

          • 0 0

  • (1)

    Musiałbym być chory, żeby stać w kolejce do knajpy, bo jest promocja 50%.

    • 69 6

    • no bez kitu

      • 3 0

  • Desant Januszów i gimbazy się szykuje.... (6)

    A po konsumpcji triumfalne beknięcie, 50 groszy napiwku z miną światowca i zdjęcia do sieci. Niech widzą jak żyją wyższe sfery!

    • 109 7

    • Żal ci cztery litery ściska?

      • 12 25

    • Ja bym sobie jeszcze pierdnął i żygnął. Wtedy to jest na bogato.

      • 11 4

    • knajpy pełne klientów. Internet pełny hejterów.

      • 1 0

    • ale oni mają tyle klasy, że nie obrabiają d..y przygodnie napotkanym. PS. minę światowca najłatwiej zobaczyć jednak wśród niemieckich turystów, bekanie po każdym posiłków jest domeną Anglików, a instagrama itp. pierdoły wymyślili niestety też obcokrajowcy zza wody. PS. a wiesz, że sztućce do Francji przywiózł z Polski Henryk Walezy? wcześniej na dworze francuskim nie znano takiego wynalazku i żarto tylko z użyciem rąk.

      • 0 1

    • w życiu nigdzie tylu nadętych bufonów-muflonów nie można spotkać co w G-sku (ewentualnie 3-mieście) - no może poza W-wą. bez kitu. pytanie tylko na czym to jest oparte?? G-sk jest jedynie niestety Wielką Wiochą, Zopott straciło renomę kurorciku z klasą laaata temu, a Gdynia to po prostu tylko Gdynia. więc o co wam k..a chodzi?? nie mam pojęcia.. miasto powinno tętnić życiem, a obyczaje same się wytworzą, na razie to bieda z nędzą i hula wiatr, nuda

      • 0 1

    • minę światowca macie zarezerwowaną dla siebie?? :)

      • 0 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Happy Hours z Aperol Spritz Wieczory Włoskich Smaków w Każdy Piątek!

degustacja

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Happy Hour z Winem Domu Co Sobota!

degustacja

Najczęściej czytane