Już w środę 21.03 zapraszamy na święto kuchni francuskiej Goût de France 2018. Przyłączamy się do restauracji z całego świata, które w pierwszym dniu wiosny przygotują specjalne menu.
Podobne wydarzenia
niedziela, godz. 14:00 - 18:00
ulgowy 100 zł
poniedziałek, godz. 14:00 - 17:00
Menu przygotowane przez Yannick'a Chauvet:
Amuse Bouche:
Mini Verrine z awokado i puree z kolendry / tatar z łososia / wędzony łosoś
Chateau Les Moutins, A.O.C. Bordeaux (Sauvignon Blanc)
Przystawka:
Carpaccio z dorady / oliwa / puree z awokado
La Cave Du Vieil Armand A.O.C. Alsace (Riesling)
Danie główne:
Pierś z kaczki / sos pomarańczowy / puree z kalafiora z dodatkiem palonego masła / kasza gryczana / glazurowana marchewka
Patrice Moreux Rouge A.O.C. Sancerre (Pinot Noir)
Selekcja serów:
Roquefort / sos z ananasa / Camembert / sos z jabłek i moreli / Ser kozi / sos pomarańczowy
Deser:
Tarta mojito / beza / sorbet z czarnego rumu
Grand Marnier