• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport
stat
Impreza już się odbyła

Gout de France 2018 / Good France 2018

Już po raz czwarty wydarzenie Goût de France / Good France zgromadzi w pierwszym dniu wiosny, a więc 21 marca, Szefów Kuchni na pięciu kontynentach. Razem będziemy obchodzić święto francuskiej gastronomii. Z tej okazji przygotowaliśmy dla Was specjalne Menu.

maj 5

niedziela, godz. 12:00 - 16:00

Sopot,
bilety 190 zł
ulgowy 95 zł
maj 26

niedziela, godz. 16:00 - 19:00

Sopot,
bilety 250 zł
ulgowy 225 zł
Zapraszamy do rezerwowania miejsc od godziny 17:00 pod nr tel 792 59 59 69 lub e-mailowo rezerwacje@correze.pl

Przystawka zimna
Cold appetizer
Mille feuille / wątróbka z gęsi / żurawina / jabłko / crème fraȋche / cebulka perłowa / chrzan
Mille feuille / goose liver / cranberry / apple / crème fraiche / pearl onion / horseradish

Croix de Marsan Bordeaux A.C. Bordeaux Moelleux, France (Muscadelle, Sauvignon Blanc)

Zupa
Soup
Krem z pieczonego ziemniaka / płatki dojrzewającego bekonu / oliwa truflowa / dzikie grzyby
Baked potato cream / flakes maturing bacon / truffle olive oil / wild mushrooms

Ryba
Fish
Sandacz / kawior / ziemniak truflowy / espuma z homara / skorzonera / palone masło
Zander / caviar / truffle potato / lobster espuma / scorzonera / roasted butter

Chȃteau Bonnet Entre-Deux-Mers A.O.C Bordeaux, France (Sauvignon Blanc, Semillion)

Mięso
Meat
Gicz wołowa confit / pasternak / wanilia / petit pate z wiśnią / demi glace orzechowy / topinambur chips
Shank beef confit / parsnip / vanilla / petit pate with cherry / nutty demi glace / topinambour chips

Chȃteau Laffitte-teston A.O.C. Madiran, France (Tanat, Cabernet Franc)

Ser
Cheese
Kozia chałwa / czarna porzeczka / mini ptyś smażony / biała czekolada / kiszony rydz
Goat halva / black currant / mini fried puff / white chocolate / pickled red pine mushroom

Subito Santo Muscat de Rivesaltes A.O.C. vin doux naturel, France (Muscat d' Alexandrie, Muscat Petit Grain)

Deser
Dessert
Crème brûlée/ kasztany/ wata cukrowa
Crème brûlée/ chestnuts / cotton candy

Subito Santo Grenache Grand Roussillon A.O.C. vin doux naturel, France (Grenache)

Koszt menu 140zł/os.

-----

For the fourth time Goût de France / Good France will gather on the first day of spring, on March 21 (Wednesday) 2018, Chefs on five continents. Together we will celebrate the celebration of French gastronomy.

On this occasion we have prepared a special Menu for you. We invite you to book places from 17:00 at tel. 792 59 59 69 or e-mail rezerwacje@correze.pl

Menu Goût de France 21 marca (środa) 2018 Corrèze
Koszt menu z pairingiem win/ Menu with wine pairing price 210 zł/os.

Opinie

Katalog.trojmiasto.pl -Wkrótce otwarcie

Mąka i Kawa

Gdańsk
Doki

Pizzerie

Planowane otwarcie

Lato 2024

Restauracja Marrakesz

Gdynia
Żołnierzy I Armii Wojska Polskiego 10

Restauracje

Planowane otwarcie

Wiosna 2024

Barista i Bambino

Gdańsk
Sucha 37 B

Kawiarnie i herbaciarnie

Planowane otwarcie

lato 2024

Najświeższe oceny + dodaj ocenę

Surfburger Mapka 1.0

Burgery
Co zamówienie to gorszy smak, mięso.......zero smaku, pomyślałam ok raz się może zdarzyć, zapomnieli doprawić. Nieste... więcej

Monsun Mapka 6.0

Restauracje
W Monsunie miałem przyjemność pierwszy raz w życiu spróbować makaronu Biang Biang w wersji z wołowiną, który był zupe... więcej

Floral Design Mapka 6.0

Kwiaciarnie i pracownie florystyczne
Z usługami Floral Design mam do czynienia już od 2017r (gdy Pani Marta zajęła się dekoracją sali i moim nietypowym bu... więcej

Floral Design Mapka 6.0

Dekoracje ślubne
Współpracowałam z Panią Martą przy organizacji dekoracji florystycznych dla Pary Młodej. Zamówienie przewyższyło ocze... więcej

Najczęściej czytane