Już po raz czwarty wydarzenie Goût de France / Good France zgromadzi zainteresowanych w pierwszym dniu wiosny, a więc 21 marca 2018 roku, wokół szefów kuchni na pięciu kontynentach: razem obchodzić będziemy święto francuskiej gastronomii.
Podobne wydarzenia
piątek, godz. 19:00
niedziela, godz. 12:00 - 16:00
ulgowy 95 zł
Zupa
Zupa Cebulowa z czarną truflą zapiekana w cieście francuskim - 21 pln
Danie główne
Żabie udka na toście z owczym serem i pieczonym burakiem, oprószone kasztanami w maśle- 39 pln
Wino do dania głównego: "Antoine Moueix" Sauvignon Blanc/Bordeaux - 15 pln/150 ml
Deser 1
Klasyczny Creme Caramel- 21 pln
Deser 2
Crepes suzette flambirowane cointreau z filetami z pomarańczy - 29 pln
Wino do deseru:
-"Frederic Chopin Demi Sec" Pinot Blanc-Chardonnay/Vin Moussex- 12 pln/100 ml
Cena całego menu 4-daniowego bez win - 99 pln/os
Cena całego menu 4-daniowego z winami - 124 pln/os
Wyśmienitą kolację przygotuje Nasz Szef Kuchni Marcin Szlagowski, który od ponad siedmiu lat niezmiennie pracuje na stanowisku Szefa Kuchni lub Executive Chief.
Prawdziwego kunsztu kulinarnego nabrał pracując przy słynnych Europejskich Szefach Kuchni takich jak: Constant Michel Labarre - Mistrz Kucharski Francja Marsylia, Ambasador Paul Bocuse Institut - 2,5 roku, Robert Cabrerra - Mistrz Kucharski Włochy Sycylia - 1 rok. Od kiedy zaczął współpracę z Michel Labarre jego wielką miłością stała się Kuchnia Francuska z jego dążeniem do smaku idealnego. Kuchnia Francuska jest jego wielką pasję.
Jesteśmy jedną z 17 restauracji w Trójmieście, która bierze udział w wydarzeniu.