Przed nami kolejna edycja wydarzenia Gout de France. Kucharze z całego świata w hołdzie dla kulinarnej tradycji przygotują dania inspirowane francuskimi smakami.
Łukasz Kozyrski - absolutny pasjonat gotowania. Uwielbia próbować nowych, zaskakujących połączeń, ale pozostaje też wierny tradycji i smakom dzieciństwa. W swojej kuchni nigdy nie idzie na skróty.
Menu Good France 2019
Pâte à choux / wątróbka / pistacje
Camille Braun Riesling 2016, AOC Alsace (riesling)
Boeuf bourguignon / marchew / cebula / purée ziemniaczane
Laballe Les Terres Basses Rouge 2016, IGP Côtes du Gascogne (cabernet sauvignon, merlot, tannat)
Camembert fondue / czerwony pieprz / chutney z gruszek
Crêpes Suzette
Laballe La Demoiselle 2017, IGP Côtes du Gascogne (gros manseng)
Aperitif: Villebois Cremant d'Loire Brut NV, AOC Cremant de Loire (chenin blanc, chardonnay, cabernet franc)
Wydarzenie na Facebooku: https://www.facebook.com/events/364663097709469/