Zapraszamy na nasze wyjątkowe warsztaty kulinarnych z okazji Dnia Ojca, których tematem jest grillowanie!
Podobne wydarzenia
wtorek - środa, godz. 17:00 - 20:00
sobota, godz. 15-18
Nauczymy się, jak odpowiednio przyprawić mięso, aby uzyskać aromatyczne i soczyste kotleciki. Kolejnym przystankiem na naszej grillowej podróży będą cevapcici, bałkańskie kotleciki. Poznamy tajemnice ich przygotowania oraz różnorodne sposoby podawania. Nie możemy zapomnieć o klasycznym cheeseburgerze, który z pewnością ucieszy każdego miłośnika grillowania. Nauczymy się, jak przyrządzić soczystą wołowinę, sezonować ją odpowiednimi przyprawami i stworzyć doskonały burger. Na koniec przeniesiemy się do Tajlandii, aby przygotować smakowite szaszłyki z kurczaka - satay. Dowiemy się, jak przygotować soczyste kawałki kurczaka i jak zrobić wyjątkowy sos orzechowy, który nada danym egzotyczny smak. Nasi doświadczeni instruktorzy poprowadzą nas przez cały proces, dzieląc się swoją wiedzą i praktycznymi wskazówkami dotyczącymi grillowania. Nauczymy się technik grillowania, odpowiedniego przyprawiania mięsa i wykorzystania różnych składników, aby stworzyć niezapomniane dania.
Bonus:
- Zajęcia rozpoczniemy od krótkiego wstępu na temat tradycyjnej kuchni, historii oraz ciekawostek. - Dostęp do zamkniętej grupy Skōma Food Club.
Co zapewniamy: - Broszurę z przepisami
- Fartuch, który możesz zabrać do domu
- Wszystkie składniki niezbędne do przygotowania dań
- Zmywanie naczyń!
Kto prowadzi: Mariusz Buller
Co musisz przynieść:
- Buty na płaskiej podeszwie
- Wskazane są długie spodnie i bluzka z długim rękawem
- Plastikowe naczynia bądź słoiki, aby zabrać na wynos pozostałe dania.
Alergie i ograniczenia dietetyczne: Tam gdzie jest to możliwie chętnie zmieniamy przepisy.
Niektóre warsztaty będą jednak nieodpowiednie dla osób ze szczególnymi nietolerancjami. Zadzwoń do nas, aby omówić wszelkie istotne alergeny z członkiem zespołu: 507 776 778.