• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport
stat
Impreza już się odbyła

Grillowanie w Dzień Ojca - kurs gotowania

Ogłoszenia Kursy i szkolenia w Trójmieście

Zapraszamy na nasze wyjątkowe warsztaty kulinarnych z okazji Dnia Ojca, których tematem jest grillowanie!

maj 26

niedziela, godz. 11:00 - 12:30

bilety 15 zł
cze 8

sobota, godz. 10:00

Gdynia,
Wstęp wolny
Podczas tych warsztatów będziemy przygotowywać wyjątkowe dania grillowe, które z pewnością oczarują podniebienia i wzbudzą radość w Twoim tacie. Rozpoczniemy od meksykańskiej wołowiny z grilla, czyli carne asada - soczyste plastry wołowiny przyprawione autentycznymi meksykańskimi przyprawami, które zapewnią niezapomniany smak. Następnie przeskoczymy do greckiego dania - paidakia arnisia, czyli schab jagnięcy z kością.

Nauczymy się, jak odpowiednio przyprawić mięso, aby uzyskać aromatyczne i soczyste kotleciki. Kolejnym przystankiem na naszej grillowej podróży będą cevapcici, bałkańskie kotleciki. Poznamy tajemnice ich przygotowania oraz różnorodne sposoby podawania. Nie możemy zapomnieć o klasycznym cheeseburgerze, który z pewnością ucieszy każdego miłośnika grillowania. Nauczymy się, jak przyrządzić soczystą wołowinę, sezonować ją odpowiednimi przyprawami i stworzyć doskonały burger. Na koniec przeniesiemy się do Tajlandii, aby przygotować smakowite szaszłyki z kurczaka - satay. Dowiemy się, jak przygotować soczyste kawałki kurczaka i jak zrobić wyjątkowy sos orzechowy, który nada danym egzotyczny smak. Nasi doświadczeni instruktorzy poprowadzą nas przez cały proces, dzieląc się swoją wiedzą i praktycznymi wskazówkami dotyczącymi grillowania. Nauczymy się technik grillowania, odpowiedniego przyprawiania mięsa i wykorzystania różnych składników, aby stworzyć niezapomniane dania.

Bonus:
- Zajęcia rozpoczniemy od krótkiego wstępu na temat tradycyjnej kuchni, historii oraz ciekawostek. - Dostęp do zamkniętej grupy Skōma Food Club.

Co zapewniamy: - Broszurę z przepisami
- Fartuch, który możesz zabrać do domu
- Wszystkie składniki niezbędne do przygotowania dań
- Zmywanie naczyń!

Kto prowadzi: Mariusz Buller

Co musisz przynieść:
- Buty na płaskiej podeszwie
- Wskazane są długie spodnie i bluzka z długim rękawem
- Plastikowe naczynia bądź słoiki, aby zabrać na wynos pozostałe dania.

Alergie i ograniczenia dietetyczne: Tam gdzie jest to możliwie chętnie zmieniamy przepisy.
Niektóre warsztaty będą jednak nieodpowiednie dla osób ze szczególnymi nietolerancjami. Zadzwoń do nas, aby omówić wszelkie istotne alergeny z członkiem zespołu: 507 776 778.

Opinie

Katalog.trojmiasto.pl -Wkrótce otwarcie

Mąka i Kawa

Gdańsk
Doki

Pizzerie

Planowane otwarcie

Lato 2024

Restauracja Marrakesz

Gdynia
Żołnierzy I Armii Wojska Polskiego 10

Restauracje

Planowane otwarcie

Wiosna 2024

Barista i Bambino

Gdańsk
Sucha 37 B

Kawiarnie i herbaciarnie

Planowane otwarcie

lato 2024

Najświeższe oceny + dodaj ocenę

Bella-Italia Mapka 6.0

Pizzerie
Najlepsza hawajska jaka jadłem . Mega polecam

Floral Design Mapka 6.0

Kwiaciarnie i pracownie florystyczne
Najlepsza kwiaciarnia! Takiej nie znajdziesz w całej Polskie! Zawsze świeże kwiaty, przemiła obsługa i domowy klimat!...

Octopus Mapka 6.0

Sushi
Duży i ciekawy wybór, najpyszniejsze sushi jakie kiedykolwiek jadłam w Gdyni ️ Obsługa też na medal i bardzo przystęp...

Port Fromage Mapka 6.0

Restauracje
Wyśmienite wrażenia! Wraz z bliskimi odwiedziliśmy Port Fromage niedługo po otwarciu. Przetestowaliśmy trzy przystawk... więcej

Najczęściej czytane