• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Hala restauracyjna w CH Batory ruszy wiosną

Łukasz Stafiej
6 lutego 2019 (artykuł sprzed 5 lat) 
Hala restauracyjna ruszy na wiosnę. Hala restauracyjna ruszy na wiosnę.

Znamy najemców hali restauracyjnej, która wiosną ruszy na parterze centrum handlowego Batory w Gdyni. Będzie można skorzystać z oferty ośmiu restauracji i jednego baru.



Hale restauracyjne czy tzw. "food halls" to trend, który w Polsce zapoczątkowała warszawska Hala Koszyki. Krótko mówiąc: to otwarte, modnie urządzone przestrzenie gastronomiczne, na których działa kilka lub kilkanaście barów i restauracji. Od znanych z galerii handlowych tzw. "food courtów" ma różnić je charakter lokali - to autorskie koncepty, a nie sieciówki.

Znajdujące się w centrum Gdyni CH Batory zobacz na mapie Gdyni otwarcie hali restauracyjnej na parterze obiektu zapowiadało wiosną ubiegłego roku. Od tego czasu trwały tam prace oraz poszukiwania najemców.

Wiadomo już, że Batory Food Hall ruszy wiosną, a na miejscu będzie można skorzystać z oferty ośmiu różnorodnych restauracji i jednego baru i jednej kawiarni.



- Brakuje w centrum Gdyni miejsca, gdzie osoby o różnych preferencjach żywieniowych mogą spędzić czas przy wspólnym stole, w dodatku świetnie się bawiąc. Różnorodność potraw zapewni osiem restauracji, z których każda oferuje inną kuchnię. Ponadto, z racji bliskiego sąsiedztwa biur w okolicy, oferta food hallu zawierała będzie pozycje lunchowe - mówi odpowiedzialna za projekt Sylwia Brzyska z CH Batory.
Na gości czekają następujące lokale:

  • Pizza & Tapas - szeroki wybór tapasów i włoska pizza na cienkim spodzie;
  • Fryta - klasyczne frytki i ciekawostki, takie jak frytki z wołowiną w tajskim czerwonym curry, inspirowane kanapką BLT frytki z bekonem, pomidorem, sałatą i majonezem, a nawet zestaw z foie gras i majonezem truflowym;
  • Zatar - syryjska kuchnia wegetariańska;
  • Kult Gemüse Kebap - bar z kebapem w stylu berlińskim;
  • Burger Stacja - burgery;
  • DecapiTacos - nowoczesny, meksykański slow food;
  • Palce Lizać - kuchnia polska: zupy, pierogi i mięsa;
  • Pociągnij za Słomkę - soki, lody na bazie koktajli oraz kanapki z pastami i świeżymi warzywami.

Gdy zakończy się remont, na parterze działać będzie osiem lokali. Gdy zakończy się remont, na parterze działać będzie osiem lokali.
Ponadto na miejscu działać będzie prowadzony przez gdyński Neon bar z piwami rzemieślniczymi i koktajlami oraz kawiarnia Etno Cafe. W głównej części strefy zawiśnie duży ekran, na którym kibice będą mogli oglądać wydarzenia sportowe, a weekendy odbywać się będą imprezy didżejskie.

Wyspa Spichrzów: Słony Spichlerz pełen restauracji


Wnętrze zaprojektowane zostało w industrialnym stylu. Przeważać będzie metal i drewno. Oryginalny wygląd zapewnią różnorodne krzesła, a całość dopełni klimatyczne oświetlenie. Przewidziano również kącik dla dzieci.

Miejsca

Miejsca

Opinie (121) 4 zablokowane

  • Petarda (4)

    Dziwi mnie ten hejt w komentarzach. Podobne hale działają na całym świecie. Będzie duży sukces. Dużą przewagą warszawskich Koszyków jest to, że kuchnia Gesslera jest czynna całą dobę. Ogólnie te hale to odżywają wieczorem. Na pewno zimą mogą być przestoje, ale te sześć miesięcy sezonu pokryje czynsz i koszta.

    • 14 21

    • nie wiesz o czym mówisz jeżeli chodzi o prowadzenie restauracji (2)

      nie porównuj potencjału 230 tysięcznej Gdyni do 2,5 milionowej Warszawy.

      • 7 2

      • (1)

        250 000 do 1 700 000

        • 0 0

        • A najdokładniej to

          246306 : 1764615

          • 0 0

    • dziwi cię hejt? urwałeś się z choinki? przecież tu to norma

      • 6 4

  • A ja bede stał i pluł z górnych pięter do jedzenia (4)

    tym burżujom, których stać na jedzenie na mieście! Nikt uczciwy nie ma tyle piniendzy, żeby sobie do jedzenia coś kupić w takich złodziejskich cenach.

    • 13 27

    • Jestem uczciwa i stać mnie. Trzeba było ssie uczuć A nie na wagary chodzić. Z mężem ciężko pracujemy na to żeby było nas stać na normalne życie. I żaden nierób do jedzenia mi nie będzie pluł.

      • 4 2

    • Gduński pajacyku WON!!

      • 0 0

    • Frajer

      Boże co za frajer, mnie nie stać to inni też nie będą jeść. Podpis AG Chylonia od razu widać z kim mamy do czynienia

      • 2 0

    • AG Chylonia Ty lepiej posprzątaj śmieci na Zamenhofa

      • 0 0

  • moje trzy grosze (3)

    Czytałem, iz Galeria Rumia, tez borykajaca sie z kłopotami i nie wytrzymujaca konkurencji z Galeria Port, zamierza przebranzowic sie na galerie outletowa znanych firm. Uwazam ze takie rozwiązanie ma sens i szkoda ze nie wpadli na to w Gdyni fundując kolejne fastfoody. Sklepy outletowe firm odziezowych, sportowych itp przycignelyby na pewno sporo klienteli, tym bardziej ze najblizszy wyspecjalozowany outlet jew w Gdansku. Na marginesie dlaczego u nas wszystko musi byc po angielsku. Outlet to nic innego jak nasze wyprzedaz, czyli sklep wyprzedazowy . Jezyk ma sluzyc nam a nie obcokrajowcom. Znowu te nasze kompleksy z malpowaniem Europy?

    • 31 5

    • Outlet w centrum bogatego wielkiego nowoczesnego miasta gdzie rządzi wspaniały prezydent:)))??

      daj spokój:)

      • 7 2

    • Taaa

      Będąc ostatnio w outletach to mogę stwierdzić tylko tyle, że nie warto. Odzież z poprzedniego sezonu a cena normalna. W outlecie znaleźć jakąś promocję (ale nie taką, gdzie najpierw podnieśli cenę, żeby potem zrobić "wielka obniżkę") to graniczy z cudem.

      • 3 0

    • Moje trzy grosze....

      Zamiast narzekać i pisać o tym, może lepiej podać 3 pomysły aby było lepiej, ciekawiej. Ciężko napisać w co warto zainwestować, co otworzyć aby większości się podobało, aby było to korzystne dla inwestorów i mieszkańców? Co? Każdy Polak biadoli, ale zaproponować coś konkretnego to już na to brak energii, siły a może i rozumu.

      • 0 0

  • (2)

    Z jednej strony Subway i KFC, a z drugiej food hall. Troche nie rozumiem tego biznes planu

    • 26 5

    • W tym przypadku "plan" to słowo na wyrost.

      To jest desperacka próba zrobienia biznesu.

      • 8 0

    • zapytaj się PIS skąd nagle pomysł na food court w tak małym obiekcie - może ci podpowiedzą

      bo jest to jak najbardziej sensowne rozwiązanie przy obecnych zakazach

      • 0 3

  • Super pomysł!!!

    Będę gościem

    • 9 12

  • Super!

    Ekstra, że umiemy zmienić zastosowanie danej lokalizacji, a nie dziwić się, że coś upada :)

    • 6 4

  • (1)

    Ani tej Galerii ani Gdyni nie uratuje juz nic. Gdynia stala sie na naszych oczach brzydkim , szarym , pozbawionym atrakcji dla mieszkancow miastem, zle zarządzanym i nadmiernie zadluzonym bez pomyslu na rozwój.To co sie probuje teraz gwaltownie robic to truchu konwulsyjne upadajacegozreszta bez sensu i bez znaczenia /vide np Park zwany centraknym i Park na Kamiennej Gorze, problem z lodowiskiem ktirych inne miasta maja po kilka/ I to wszystko w ciagu 20 lat za sprawa jednego czlowieka, któremu wydaje sie ze jest geniuszem.. Czas niestety stad uciekac.

    • 31 14

    • żegnamy bez żalu. wejherowo czeka.

      • 3 4

  • Fatalnie zarzadzana inwestycja od lat widac ze niemaja planu co tam ma wogle byc!

    • 20 3

  • wyburzyć

    lub zaadoptować na rzecz UM i nowych wydziałów, bo to będzie się rozrastać w tej kadencji...

    • 18 4

  • Bo bez przesady... takie miejsca są od lat tyle że nikt nie wpadł na pomysł tak to promować

    Bo przecież w wielu galeriach handlowych jest tak, że różne jadlodajnie są obok siebie i mają wspólne stoliki chociażby w Carrefour na Morenie czy Bałtyckiej czy Metropolii.
    Czyli juz jest tak że osoby o różnych gustach kulinarnych mogą zjeść wspólnie.

    • 6 4

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Happy Hours z Aperol Spritz Wieczory Włoskich Smaków w Każdy Piątek!

degustacja

Happy Hour z Winem Domu Co Sobota!

degustacja

Katalog.trojmiasto.pl - Wkrótce otwarcie

Najczęściej czytane