• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Hala restauracyjna w CH Batory ruszy wiosną

Łukasz Stafiej
6 lutego 2019 (artykuł sprzed 5 lat) 
Hala restauracyjna ruszy na wiosnę. Hala restauracyjna ruszy na wiosnę.

Znamy najemców hali restauracyjnej, która wiosną ruszy na parterze centrum handlowego Batory w Gdyni. Będzie można skorzystać z oferty ośmiu restauracji i jednego baru.



Hale restauracyjne czy tzw. "food halls" to trend, który w Polsce zapoczątkowała warszawska Hala Koszyki. Krótko mówiąc: to otwarte, modnie urządzone przestrzenie gastronomiczne, na których działa kilka lub kilkanaście barów i restauracji. Od znanych z galerii handlowych tzw. "food courtów" ma różnić je charakter lokali - to autorskie koncepty, a nie sieciówki.

Znajdujące się w centrum Gdyni CH Batory zobacz na mapie Gdyni otwarcie hali restauracyjnej na parterze obiektu zapowiadało wiosną ubiegłego roku. Od tego czasu trwały tam prace oraz poszukiwania najemców.

Wiadomo już, że Batory Food Hall ruszy wiosną, a na miejscu będzie można skorzystać z oferty ośmiu różnorodnych restauracji i jednego baru i jednej kawiarni.



- Brakuje w centrum Gdyni miejsca, gdzie osoby o różnych preferencjach żywieniowych mogą spędzić czas przy wspólnym stole, w dodatku świetnie się bawiąc. Różnorodność potraw zapewni osiem restauracji, z których każda oferuje inną kuchnię. Ponadto, z racji bliskiego sąsiedztwa biur w okolicy, oferta food hallu zawierała będzie pozycje lunchowe - mówi odpowiedzialna za projekt Sylwia Brzyska z CH Batory.
Na gości czekają następujące lokale:

  • Pizza & Tapas - szeroki wybór tapasów i włoska pizza na cienkim spodzie;
  • Fryta - klasyczne frytki i ciekawostki, takie jak frytki z wołowiną w tajskim czerwonym curry, inspirowane kanapką BLT frytki z bekonem, pomidorem, sałatą i majonezem, a nawet zestaw z foie gras i majonezem truflowym;
  • Zatar - syryjska kuchnia wegetariańska;
  • Kult Gemüse Kebap - bar z kebapem w stylu berlińskim;
  • Burger Stacja - burgery;
  • DecapiTacos - nowoczesny, meksykański slow food;
  • Palce Lizać - kuchnia polska: zupy, pierogi i mięsa;
  • Pociągnij za Słomkę - soki, lody na bazie koktajli oraz kanapki z pastami i świeżymi warzywami.

Gdy zakończy się remont, na parterze działać będzie osiem lokali. Gdy zakończy się remont, na parterze działać będzie osiem lokali.
Ponadto na miejscu działać będzie prowadzony przez gdyński Neon bar z piwami rzemieślniczymi i koktajlami oraz kawiarnia Etno Cafe. W głównej części strefy zawiśnie duży ekran, na którym kibice będą mogli oglądać wydarzenia sportowe, a weekendy odbywać się będą imprezy didżejskie.

Wyspa Spichrzów: Słony Spichlerz pełen restauracji


Wnętrze zaprojektowane zostało w industrialnym stylu. Przeważać będzie metal i drewno. Oryginalny wygląd zapewnią różnorodne krzesła, a całość dopełni klimatyczne oświetlenie. Przewidziano również kącik dla dzieci.

Miejsca

Miejsca

Opinie (121) 4 zablokowane

  • A jakie będą godziny otwarcia

    tego całego parteru gastronomicznego?

    • 10 0

  • meejg

    Dobrze, że będą pierogi, oby nie z płuckami jako mięso. A frytki z majonezem to obrzydliwa obrzydliwość. Arabskie, niemieckie i amerykańskie jedzenie też nisko notowane. Lepiej sałatki greckie z pitą, francuskie sery itd.

    • 13 4

  • kompletnie nic ciekawego (1)

    jak zwykle plebejskie pizze, burgery i kebaby. A jesteśmy w GDyni - do morza 600 metrów. Ani jednej knajpy z jedzeniem morskim ryby i seafood - typu Nordsee . Skandal. No napewno ani moja, ani moich znajomych noga tam nie zajdzie. Porażka kompletna - co na to Szczurek. Jak on chce promować Gdynie jako morską stolicę Polski.

    • 28 4

    • Kto pamięta Kapitana Olsena?

      Super fast food z pysznymi rybkami na świętojańskiej. Niestety padł.
      W rivierze teraz jest coś takiego też, ale do pięt im nie dorastają.

      • 6 0

  • A moze lepiej usunac jak gemini
    I postawic bloki mieszkalne z parkiem zamiast parkingu obok
    Skoro centrum handlowe od dawna nie spelnia swojej roli
    Badz zamienic na hotel typu statek stefan batory ze stewardami i starym kinem

    • 13 6

  • Nie "food hall" tylko "food court".

    "Food hall" to po prostu azjatycka nazwa food courtu, a Polska póki co znajduje się w Europie (chyba, że w nocy coś się zmieniło, bo nie czytałem jeszcze prasy).
    Nie mam pojęcia skąd wzięła się u inwestora nazwa "food hall", którą słyszę chyba po raz pierwszy. Czyżby już w ten biznes weszli Chińczycy?

    • 8 2

  • Tureckie kebaby prosto z Berlina. (2)

    Dlaczego nie ma potraw regionalnych? Być w Gdyni - mieście portowym i nie zjeść świeżej rybki z Bałtyku, to jak być w Paryżu i nie zobaczyć wieży Eiffla. Skąd u nas takie kompleksy i ciągle trwająca fascynacja każdym bublem z Zachodu. Będę mieć ochotę na fastfooda, to zatrzymam się na stacji benzynowej gdzieś przy autostradzie i kupię bułę z glutaminianem i innymi dodatkami E jak hówniana Europejskość.

    • 19 3

    • Ryby są drogie

      Makaron ,ziemniaki itp. Kosztują grosze i na tym jest największa przebitka .Będą porządne knajpy z normalnymi cenami jak ludzie przestaną chodzić i janusze wynajmu się opamiętają z wyceną czynszu .

      • 6 0

    • Rybka z Bałtyku, który jest na najlepszej drodze do bycia morzem martwym z uwagi na zanieczyszczenia. No mniam po prostu... ;)

      • 4 0

  • Mam super pomysł na bar

    Wynająć kawałek terenu, postawić szezlongi, serwować kebab i nazwać to "Kebab z Leżaków" :) hehe :)

    • 6 2

  • Jak dla mnie to robią to samo co było na początku w Gemini, żarcie a w weekend balety. Centrum wymiera...

    • 8 1

  • Fajnie

    Wreszcie bedzie po co jechac do centrum gdyni.Na kopytka i zrazy.

    • 2 3

  • Jak Gdynia (1)

    To tylko śledzie. Powinni sprzedać śledzie wędzone smażone, itd. Kebaby że śledzia, śledź ala Szczurek itd

    • 8 3

    • Sledz na cieplo,sledz na zimno.

      Ciasto ze sledzia,kotlet ze sledzia itp.To by bylo cos.Tlumy by walily.Calego batorego przerobic na kramy z zarciem.Na parterze niech powstanie biedrona i lidl i bedzie ameryka.My juz sa zachodem!!!

      • 1 1

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Happy Hours z Aperol Spritz Wieczory Włoskich Smaków w Każdy Piątek!

degustacja

Happy Hour z Winem Domu Co Sobota!

degustacja

Najczęściej czytane