- 1 Trójmiasto w przewodniku Michelin (56 opinii)
- 2 Co Polacy jedzą na śniadanie? (94 opinie)
- 3 Jemy na mieście: Hi Thai w Gdyni oczarowało (71 opinii)
- 4 Restauracje idealne dla osób dojrzałych (112 opinii)
- 5 Kelner: zawód, którego (już) nie ma? (106 opinii)
- 6 Restauracja po rewolucji Gessler na sprzedaż (155 opinii)
Hala restauracyjna w CH Batory ruszy wiosną
Znamy najemców hali restauracyjnej, która wiosną ruszy na parterze centrum handlowego Batory w Gdyni. Będzie można skorzystać z oferty ośmiu restauracji i jednego baru.
Hale restauracyjne czy tzw. "food halls" to trend, który w Polsce zapoczątkowała warszawska Hala Koszyki. Krótko mówiąc: to otwarte, modnie urządzone przestrzenie gastronomiczne, na których działa kilka lub kilkanaście barów i restauracji. Od znanych z galerii handlowych tzw. "food courtów" ma różnić je charakter lokali - to autorskie koncepty, a nie sieciówki.
Znajdujące się w centrum Gdyni CH Batory otwarcie hali restauracyjnej na parterze obiektu zapowiadało wiosną ubiegłego roku. Od tego czasu trwały tam prace oraz poszukiwania najemców.
Wiadomo już, że Batory Food Hall ruszy wiosną, a na miejscu będzie można skorzystać z oferty ośmiu różnorodnych restauracji i jednego baru i jednej kawiarni.
- Brakuje w centrum Gdyni miejsca, gdzie osoby o różnych preferencjach żywieniowych mogą spędzić czas przy wspólnym stole, w dodatku świetnie się bawiąc. Różnorodność potraw zapewni osiem restauracji, z których każda oferuje inną kuchnię. Ponadto, z racji bliskiego sąsiedztwa biur w okolicy, oferta food hallu zawierała będzie pozycje lunchowe - mówi odpowiedzialna za projekt Sylwia Brzyska z CH Batory.
Na gości czekają następujące lokale:
- Pizza & Tapas - szeroki wybór tapasów i włoska pizza na cienkim spodzie;
- Fryta - klasyczne frytki i ciekawostki, takie jak frytki z wołowiną w tajskim czerwonym curry, inspirowane kanapką BLT frytki z bekonem, pomidorem, sałatą i majonezem, a nawet zestaw z foie gras i majonezem truflowym;
- Zatar - syryjska kuchnia wegetariańska;
- Kult Gemüse Kebap - bar z kebapem w stylu berlińskim;
- Burger Stacja - burgery;
- DecapiTacos - nowoczesny, meksykański slow food;
- Palce Lizać - kuchnia polska: zupy, pierogi i mięsa;
- Pociągnij za Słomkę - soki, lody na bazie koktajli oraz kanapki z pastami i świeżymi warzywami.
Ponadto na miejscu działać będzie prowadzony przez gdyński Neon bar z piwami rzemieślniczymi i koktajlami oraz kawiarnia Etno Cafe. W głównej części strefy zawiśnie duży ekran, na którym kibice będą mogli oglądać wydarzenia sportowe, a weekendy odbywać się będą imprezy didżejskie.
Wyspa Spichrzów: Słony Spichlerz pełen restauracji
Wnętrze zaprojektowane zostało w industrialnym stylu. Przeważać będzie metal i drewno. Oryginalny wygląd zapewnią różnorodne krzesła, a całość dopełni klimatyczne oświetlenie. Przewidziano również kącik dla dzieci.
Miejsca
-
Batory Food Hall Gdynia, 10 Lutego 11
Miejsca
Opinie (121) 4 zablokowane
-
2019-02-06 09:54
Super!
Ekstra, że umiemy zmienić zastosowanie danej lokalizacji, a nie dziwić się, że coś upada :)
- 6 4
-
2019-02-06 09:43
Super pomysł!!!
Będę gościem
- 9 12
-
2019-02-06 07:04
po co angielska nazwa? (4)
- 153 15
-
2019-02-06 08:37
Po to, żeby przyszli klienci (1)
Przecież Polak nie przyjdzie jeść do Polaka, bo niby co ten d**il umie ugotować?
- 12 4
-
2019-02-06 08:57
chyba że ma
c*otkę ze włoszech lub niemczech
- 4 2
-
2019-02-06 08:05
Gdynia wciąż leczy kompleksy.
nazwa po angielsku to dla nich Ameryka:)
- 29 26
-
2019-02-06 08:03
Po co twój komentarz?
- 5 49
-
2019-02-06 08:56
Tylko 8 restauracji???
Nie przyjdę. Nie będzie w czym wybierać....
- 16 7
-
2019-02-06 08:29
fajna sprawa
pracuję w centrum Gdyni i musze przyznać że pod względem gastro tu jest o niebo lepiej niż w Gdańsku gdzie przeważają lokale dla niemieckich turystów, czyli drogo i nudno. Żeby znaleźć coś sensownego trzeba jeździć po dzielnicach, a tu spacerując po centrum co chwila jakas ciekawa i niedroga knajpa.
- 45 21
-
2019-02-06 08:28
Chyba już nie wiedza co robic z tym Batorym;/ Nic ciekawego tam nie ma a teraz jeszcze fastfood tam wcisną;/ Masakra
- 38 7
-
2019-02-06 08:26
Kebap, frytki...
... z wołowiną, tapas itp... gdzie te restauracje??? Czy upadamy już tak że faktycznie sprowadzamy się do McDonald's = restauracja. Przyjdź, zamów sam, odbierz sam, posprzataj po sobie sam. Najlepiej jeszcze pozmywaj i zostaw jak największy napiwek. No hala restauracyjna jak ta lala...
- 41 4
-
2019-02-06 08:22
Żarcie, spęd żarłoków do jednego chlewa.
Gdyńskie ulice już są puste wieczorami, małe knajpki powstają, i padają. Niszczy je wysoki czynsz.
Molochy w stylu hamerykańskim pochłaniaja małe biznesy.
Mało ruchu, duże du..y.- 35 7
-
2019-02-06 08:12
to padnie...
- 30 7
-
2019-02-06 08:04
Dramat
Brzmi dramatycznie.
- 36 5
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.