- 1 Jemy na mieście: Hi Thai w Gdyni oczarowało (52 opinie)
- 2 Kelner: zawód, którego (już) nie ma? (76 opinii)
- 3 Restauracja po rewolucji Gessler na sprzedaż (154 opinie)
- 4 Pierogi i Goldwasser najlepsze na świecie (39 opinii)
- 5 Restauracje idealne dla osób dojrzałych (112 opinii)
- 6 Ciągle o czymś zapominasz? Przyjrzyj się diecie (11 opinii)
Hala restauracyjna w CH Batory ruszy wiosną
6 lutego 2019 (artykuł sprzed 5 lat)
Znamy najemców hali restauracyjnej, która wiosną ruszy na parterze centrum handlowego Batory w Gdyni. Będzie można skorzystać z oferty ośmiu restauracji i jednego baru.
Hale restauracyjne czy tzw. "food halls" to trend, który w Polsce zapoczątkowała warszawska Hala Koszyki. Krótko mówiąc: to otwarte, modnie urządzone przestrzenie gastronomiczne, na których działa kilka lub kilkanaście barów i restauracji. Od znanych z galerii handlowych tzw. "food courtów" ma różnić je charakter lokali - to autorskie koncepty, a nie sieciówki.
Znajdujące się w centrum Gdyni CH Batory otwarcie hali restauracyjnej na parterze obiektu zapowiadało wiosną ubiegłego roku. Od tego czasu trwały tam prace oraz poszukiwania najemców.
Wiadomo już, że Batory Food Hall ruszy wiosną, a na miejscu będzie można skorzystać z oferty ośmiu różnorodnych restauracji i jednego baru i jednej kawiarni.
- Brakuje w centrum Gdyni miejsca, gdzie osoby o różnych preferencjach żywieniowych mogą spędzić czas przy wspólnym stole, w dodatku świetnie się bawiąc. Różnorodność potraw zapewni osiem restauracji, z których każda oferuje inną kuchnię. Ponadto, z racji bliskiego sąsiedztwa biur w okolicy, oferta food hallu zawierała będzie pozycje lunchowe - mówi odpowiedzialna za projekt Sylwia Brzyska z CH Batory.
Na gości czekają następujące lokale:
- Pizza & Tapas - szeroki wybór tapasów i włoska pizza na cienkim spodzie;
- Fryta - klasyczne frytki i ciekawostki, takie jak frytki z wołowiną w tajskim czerwonym curry, inspirowane kanapką BLT frytki z bekonem, pomidorem, sałatą i majonezem, a nawet zestaw z foie gras i majonezem truflowym;
- Zatar - syryjska kuchnia wegetariańska;
- Kult Gemüse Kebap - bar z kebapem w stylu berlińskim;
- Burger Stacja - burgery;
- DecapiTacos - nowoczesny, meksykański slow food;
- Palce Lizać - kuchnia polska: zupy, pierogi i mięsa;
- Pociągnij za Słomkę - soki, lody na bazie koktajli oraz kanapki z pastami i świeżymi warzywami.
Ponadto na miejscu działać będzie prowadzony przez gdyński Neon bar z piwami rzemieślniczymi i koktajlami oraz kawiarnia Etno Cafe. W głównej części strefy zawiśnie duży ekran, na którym kibice będą mogli oglądać wydarzenia sportowe, a weekendy odbywać się będą imprezy didżejskie.
Wyspa Spichrzów: Słony Spichlerz pełen restauracji
Wnętrze zaprojektowane zostało w industrialnym stylu. Przeważać będzie metal i drewno. Oryginalny wygląd zapewnią różnorodne krzesła, a całość dopełni klimatyczne oświetlenie. Przewidziano również kącik dla dzieci.
Miejsca
-
Batory Food Hall Gdynia, 10 Lutego 11
Miejsca
Opinie (121) 4 zablokowane
-
2019-02-06 07:54
ile żabek jest w centrum Gdyni?
kiedy znikną te kurniki z kantorem, kebabem itd. z 10 lutego? wygląda jak wiocha na Ukrainie.
- 74 24
-
2019-02-06 07:08
te wymieszane zapachy, ludzie patrzący ze schodów czy z piętra jak siedzę i jem... (1)
To nie dla mnie.
- 116 26
-
2019-02-06 07:43
to nie jedzenie, to żarcie!
- 22 1
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.