• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Hala restauracyjna w CH Batory ruszy wiosną

Łukasz Stafiej
6 lutego 2019 (artykuł sprzed 5 lat) 
Hala restauracyjna ruszy na wiosnę. Hala restauracyjna ruszy na wiosnę.

Znamy najemców hali restauracyjnej, która wiosną ruszy na parterze centrum handlowego Batory w Gdyni. Będzie można skorzystać z oferty ośmiu restauracji i jednego baru.



Hale restauracyjne czy tzw. "food halls" to trend, który w Polsce zapoczątkowała warszawska Hala Koszyki. Krótko mówiąc: to otwarte, modnie urządzone przestrzenie gastronomiczne, na których działa kilka lub kilkanaście barów i restauracji. Od znanych z galerii handlowych tzw. "food courtów" ma różnić je charakter lokali - to autorskie koncepty, a nie sieciówki.

Znajdujące się w centrum Gdyni CH Batory zobacz na mapie Gdyni otwarcie hali restauracyjnej na parterze obiektu zapowiadało wiosną ubiegłego roku. Od tego czasu trwały tam prace oraz poszukiwania najemców.

Wiadomo już, że Batory Food Hall ruszy wiosną, a na miejscu będzie można skorzystać z oferty ośmiu różnorodnych restauracji i jednego baru i jednej kawiarni.



- Brakuje w centrum Gdyni miejsca, gdzie osoby o różnych preferencjach żywieniowych mogą spędzić czas przy wspólnym stole, w dodatku świetnie się bawiąc. Różnorodność potraw zapewni osiem restauracji, z których każda oferuje inną kuchnię. Ponadto, z racji bliskiego sąsiedztwa biur w okolicy, oferta food hallu zawierała będzie pozycje lunchowe - mówi odpowiedzialna za projekt Sylwia Brzyska z CH Batory.
Na gości czekają następujące lokale:

  • Pizza & Tapas - szeroki wybór tapasów i włoska pizza na cienkim spodzie;
  • Fryta - klasyczne frytki i ciekawostki, takie jak frytki z wołowiną w tajskim czerwonym curry, inspirowane kanapką BLT frytki z bekonem, pomidorem, sałatą i majonezem, a nawet zestaw z foie gras i majonezem truflowym;
  • Zatar - syryjska kuchnia wegetariańska;
  • Kult Gemüse Kebap - bar z kebapem w stylu berlińskim;
  • Burger Stacja - burgery;
  • DecapiTacos - nowoczesny, meksykański slow food;
  • Palce Lizać - kuchnia polska: zupy, pierogi i mięsa;
  • Pociągnij za Słomkę - soki, lody na bazie koktajli oraz kanapki z pastami i świeżymi warzywami.

Gdy zakończy się remont, na parterze działać będzie osiem lokali. Gdy zakończy się remont, na parterze działać będzie osiem lokali.
Ponadto na miejscu działać będzie prowadzony przez gdyński Neon bar z piwami rzemieślniczymi i koktajlami oraz kawiarnia Etno Cafe. W głównej części strefy zawiśnie duży ekran, na którym kibice będą mogli oglądać wydarzenia sportowe, a weekendy odbywać się będą imprezy didżejskie.

Wyspa Spichrzów: Słony Spichlerz pełen restauracji


Wnętrze zaprojektowane zostało w industrialnym stylu. Przeważać będzie metal i drewno. Oryginalny wygląd zapewnią różnorodne krzesła, a całość dopełni klimatyczne oświetlenie. Przewidziano również kącik dla dzieci.

Miejsca

Miejsca

Opinie (121) 4 zablokowane

  • Beznadziejny fast food

    Nic bezGlutenowego, nic dla diabetyka, nic fit. Poziom totalnego dna...jakby letnie knajby ze skweru

    • 3 0

  • no cóż

    no cóż najlepiej było po otwarciu, potem zabudowali dół a była fajna fontanna i ładne ławeczki, gdzie można było posiedzieć po zakupach, czy zaczekać na trajtka, teraz kicha jak wszędzie

    • 3 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Happy Hours z Aperol Spritz Wieczory Włoskich Smaków w Każdy Piątek!

degustacja

Happy Hour z Winem Domu Co Sobota!

degustacja

Katalog.trojmiasto.pl - Wkrótce otwarcie

Najczęściej czytane