Mar i Muntanya, jak mówią Hiszpanie góry i morze. Ze względu na uwarunkowania geograficzne, położenie, oraz wpływy historyczne Katalonia to jeden z najbogatszych kulinarnie regionów w Hiszpanii. Tak jak sam naród, region ten cechuję otwartość na wpływy zewnętrzne, anarchizm, indywidualizm oraz kreatywność na tle pozostałych regionów.
Podobne wydarzenia
27 kwietnia - 5 maja 2024, godz. 09:00 - 18:00
ulgowy 20 zł
czwartek - sobota
Przygotujemy:
- Pa amb tomàquet con Jamon Serrano (klasyczne grzanki z pasty pomidorowej z czosnkiem i hiszpańską oliwą podane z Serrano),
- Esqueixada (tradycyjna sałatka z suszonego dorsza z dodatkiem warzyw)
- Cargols a la llauna con aioli (pieczone ślimaki w pomidorach z sosem aioli )
- Fideua marinera con carne ( Paella z makaronem, krewetkami i jagnięciną)
-Crema Catalana ( tradycyjny deser)
Warsztaty poprowadzi Michał Sieczkowski