Wspólne obiady oraz biesiadowanie przy jednym stole od zawsze wyznaczały szczególny rytm mieszkańcom Gdyni. To właśnie podczas nich integrowały się lokalne społeczności oraz zawiązywały się nowe znajomości. Tradycja ta była wyjątkowym zwyczajem - naszą lokalną hiszpańską fiestą!
Zdjęcia
Podobne wydarzenia
sobota, godz. 16:00 - 18:00
ulgowy 20 zł
przedsprzedaż 35 zł
w każdą sobotę (do 29.06), godz. 16:30
Wykwintności i smakołyki trafią na stoły prosto z TAPAS Barcelona z gościnnym udziałem wspaniałej Szefowej Kuchni - Olgi Borkowskiej! Podczas wspólnej kolacji na stół trafią wina, z których większość została sprowadzona w limitowanych ilościach, specjalnie na tę okazję. Do wszystkich win podamy idealnie dopasowane mini-dania spoza naszej standardowej karty, gotowane na żywo.
Czego skosztujemy na dachu?
- Turbio (hiszp. pochmurny) - niefitrowane białe wino z Galicji
- Compta Ovelles - białe wino z regionu Penedes
- Baltasar - czerwone wino z Calatayud
- SO z Alella (najmniejsza apelacja w Hiszpanii skupiająca tylko 7 winnic)
Patronem wydarzenia jest Gdyński Szlak Kulinarny.