Kuchnia indyjska znana jest na całym świecie z największej ilości stosowanych przepraw i ziół, które nadają potrawom charakterystycznego smaku i aromatu. Indie to kolebka wielu religii, kultur i tradycji, w tym także kulinarnych.
Podobne wydarzenia
w każdą sobotę (do 20.04), godz. 10:30
niedziela, godz. 10.00
Przygotujemy
- 0mlet indyjski (słynny omlet z filmu "Podróż na sto stóp" dzięki któremu zmieniły się losy głównego bohatera)
- Bread pakora (smażony chleb tostowy z farszem z ziemniaków. Klasyczna przekąska w każdym indyjskim domu)
- Veg Pulao (ryż Basmati podsmażany z warzywami)
- Jeera rice ( ryż podsmażany z kuminem)
- Punjabi chole (cieciorka w sosie cebulowo-pomidorowym)
- Onion Bhaji (placuszki cebulowe smażone na głębokim oleju)
- Dal Tadka (potrawka z żółtej soczewicy)
- Mango Lassi (jogurtowy napój z Mango)