Kuchnia japońska poza Japonią jest głownie kojarzona z sushi. Tak naprawdę jest ona bardzo bogata i różnorodna. Dania kuchni japońskiej to uczta dla podniebienia i oczu, bardzo dużą uwagę przywiązuję się do estetyki podawania potraw. Podczas przygotowywania japońskich potraw używa się niewiele przypraw, co pozwala na docenienie czystego smaku składników. Potrawy są proste, szybkie w przygotowaniu, niskokaloryczne i przede wszystkim przepyszne.
Podobne wydarzenia
27 kwietnia - 5 maja 2024, godz. 09:00 - 18:00
ulgowy 20 zł
poniedziałek, godz. 18:00
- Zaru Soba (makaron gryczany z delikatnym sosem)
- Agedashi tofu (chrupiące smażone kawałki tofu z aromatycznym sosem i szczypiorkiem)
- Salmon Tataki (łosoś krótko grillowany z sosem ponzu i zielonym chili)
- Oyako Donburi (kurczak z jajkiem i ryżem)
- Tempura (smażone owoce morza i warzywa z delikatnym sosem)
- Matcha Ice Cream (lody z zielonej herbaty)