Miłośników cyklicznych spotkań z dostawcami ekologicznej żywności z pewnością ucieszy fakt, iż w dniach 17-20 lipca odbędzie się kolejna edycja Jarmarków Dziadka Mateusza. Przez 4 dni miłośnicy produktów naturalnych będą mogli zaopatrzyć się w wyroby wytwarzane tradycyjnymi metodami, bez użycia sztucznych konserwantów czy nienaturalnych polepszaczy smaku.
Podobne wydarzenia
czwartek - piątek, godz. 10:00 - 21:00
27 lipca - 18 sierpnia 2024
Wydarzenie to już prawdziwa tradycja, która przez lata zjednała sobie wielu wiernych sympatyków. Idea zakładająca, że jarmarki odbywają się raz w miesiącu sprawia, że za produktami można się naprawdę stęsknić. Dlatego rozpoczynająca się właśnie edycja to idealna okazja do uzupełnienia zapasów. Wśród produktów znajdziemy często słynne już:
1/ Wędliny z " Podlaskiej Chaty"
2/ Kwas chlebowy z Łotwy
3/ Sery z Podlasia
4/ Chleby kaszubskie na zakwasie bez drożdży
5/ Oscypki i inne sery góralskie
6/ Ciasto domowe
7/ Sery alpejskie /Austria Szwajcaria (nowość!)
8/ Miody z pasieki Piotra Hawrana
9/ Przyprawy naturalne bez glutaminianu, barwników sztucznych, konserwantów itp.
10/ Herbaty naturalne ręcznie robione
11/ Suszone owoce z całego świata
12/ Oliwki z całego świata
13/ Biżuteria
14/ Pierogi
Nasze regionalne jarmarki od lat są ekologiczną atrakcją kulinarną dla mieszkańców Przymorza. Zapraszamy wszystkich ceniących sobie smak produktów wytworzonych tradycyjnymi metodami - mówi Agnieszka Wojtaszczyk, dyrektor Galerii Przymorze.
Impreza rozpoczyna się w środę 17.07 i potrwa do soboty 20.07.
Terminy kolejnych edycji można sprawdzić na stronie www.galeriaprzymorze.pl w dziale wydarzenia.
Wstęp na wydarzenie jest bezpłatny.