• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Jedzenie na urodziny, bankiety i święta. Skąd zamówić catering w Trójmieście?

Aleksandra Wrona
15 listopada 2017 (artykuł sprzed 6 lat) 
  • Catering możemy zamówić zarówno na dużą imprezę, jak i na kameralne spotkanie w gronie rodziny i znajomych. Warto przejrzeć też oferty cateringu świątecznego.
  • Catering Magic Fruits
  • Catering Magic Fruits
  • Catering Magic Fruits
  • Catering Magic Fruits
  • Catering Magic Fruits

Gotować każdy może, ale nie każdy potrafi, lubi i chce się tym zajmować. Organizując przyjęcie warto jednak zadbać o to, żeby na stole znalazło się coś więcej niż chipsy i słone paluszki. Z odsieczą przychodzą firmy cateringowe, w których możemy zamówić poczęstunek zarówno dla kilkunastu, jak i kilkudziesięciu czy kilkuset osób.



Czy korzystałeś z ofety firm cateringowych?

Okazji do spotkania się przy wspólnym stole jest naprawdę dużo, zaczynając od urodzin czy imienin, kończąc na zbliżających się wielkimi krokami świętach Bożego Narodzenia czy sylwestrze. Działające w Trójmieście firmy cateringowe przygotowane są na każdą z tych okazji. Do wyboru mamy zarówno tradycyjną kuchnię polską, jak też dania wegetariańskie i oryginalne słodkości.

Magic Fruits, czyli owoce w czekoladzie

Catering to nie tylko tradycyjne dania obiadowe czy bankietowe przekąski. Prawdziwą furorę na imprezach robią oczywiście słodkości. Warto podać je w niebanalny sposób. Magic Fruits to owoce oblane belgijską czekoladą. Najbardziej popularną propozycją jest Jabłko Toffi. Jest to bardzo popularny deser m.in. w Stanach Zjednoczonych czy w Wielkiej Brytanii. Na tę kompozycję składają się soczyste, świeże jabłka, polewa toffi własnej produkcji, dodatki w postaci orzechów lub chrupiącego crunchy i belgijska czekolada.

- Bardzo dużym zainteresowaniem cieszą się również od niedawna oferowane przez nas bukiety owocowo-czekoladowe. W tym przypadku zdecydowanie górują truskawki w mlecznej czekoladzie z dodatkiem orzechów lub wiórków kokosowych, uzupełnione o bardziej egzotyczne owoce, jak np. ananas czy kiwi. To wszystko ubrane jest w niezwykłą formę przepięknego bukietu owocowego - mówi Tomasz Piernicki, właściciel Magic Fruits.
Owocowo-czekoladowe słodkości możemy zamówić zarówno na kameralną uroczystość, jak i wesele czy inne duże wydarzenia. Dostaniemy je też stacjonarnie w 40 punktach w Trójmieście. Owoce możemy zamówić też na święta lub sylwestra. Za flagowe Jabłko Toffi zapłacimy 9,90 zł, ceny większych zamówień zależą m.in. od ilości deserów, dodatków oraz ich wyglądu, z kolei bukiet czekoladowo-owocowy z indywidualną dedykacją z okazji świąt czy urodzin kosztuje od 119 zł z dostawą do domu lub biura. Jedną z najważniejszych cech deserów jest możliwość ich personalizacji.



  • Catering MK Gastro
  • Catering MK Gastro
  • Catering MK Gastro
  • Catering MK Gastro
  • Catering MK Gastro
  • Catering MK Gastro
  • Catering MK Gastro
MK Gastro, czyli tradycyjna kuchnia w nowoczesnej odsłonie

MK Gastro specjalizuje się w tradycyjnej kuchni, którą tamtejsi kucharze starają się przyrządzać w innowacyjny sposób. Popisowym daniem jest kaczka w sosie pomarańczowo-imbirowym oraz rolada wołowa z korniszonem i ogórkiem kiszonym. Na specjalne życzenie możemy jednak zamówić dania z kuchni całego świata.

- MK Gastro zatrudnia kucharzy, którzy są w stanie przygotować praktycznie każdą potrawę, od staropolskiej kuchni po kuchnię fusion, azjatycką, jak i molekularną. Jeden z naszych kucharzy odbył szkolenie w Akademii Molekularnej Jean Bos - mówi Marcin Kozłowski, właściciel restauracji.
Klienci najczęściej zamawiają przekąski typu finger food, czyli małe dania, w sam raz na jeden kęs.

- Obsługujemy wszelkie zlecenia, od przerw kawowych, lunchów i szybkich kolacji podczas szkoleń i konferencji po uroczyste kolacje dla 200 osób w Teatrze Szekspirowskim. Organizujemy również obsługę gastronomiczną podczas wydarzeń plenerowych od 100 do ponad 5 tys. osób. Bardzo często mamy też zlecenia od klientów indywidualnych, którzy organizują imprezy domowe od chrzcin, pierwszej komunii po śluby, rocznice, wesela i stypy. Catering w takim przypadku polega na tym, by klient poczuł się w domu jak w najlepszej restauracji - mówi Marcin Kozłowski.
MK Gastro również oferuje catering na spotkania wigilijne i świąteczne. Ceny zależą od liczby osób i zakresu obsługi. Przerwy kawowe to koszt od kilkunastu złotych za osobę, lunch to ok. 20 zł, a kolacja od 100 zł.

  • Catering w Kuchni Popówka
  • Catering w Kuchni Popówka
  • Catering w Kuchni Popówka
  • Catering w Kuchni Popówka
Kuchnia polska w Kuchni Popówka

Wśród najpopularniejszych dań serwowanych przez Kuchnię Popówka znajdują się devolaye, gulasze, kurczak curry, frytki belgijskie i wegetariańskie kotleciki. Na uwagę zasługuje też wypiekany na miejscu chleb. Zamawiając catering możemy wybrać opcję dietetyczną, bezglutenową i wegetariańską. Właściciele są otwarci na wszelkie propozycje klientów, dlatego wybór dań nie ogranicza się do zamkniętej listy. Nie ma też problemu z zamówieniem potraw świątecznych czy sylwestrowych.

Ceny zależne są od rodzaju menu i liczby osób. Przykładowo: dwudaniowy obiad zamawiany do firmy to koszt 14-17 zł za osobę. W stacjonarnym bistro dostaniemy też bieżąco przygotowywane jedzenie na wagę w cenie 2,85zł/100g.

  • Catering w A Nóż Widelec
  • Catering w A Nóż Widelec
  • Catering w A Nóż Widelec
  • Catering w A Nóż Widelec
  • Catering w A Nóż Widelec
  • Catering w A Nóż Widelec
A Nóż Widelec, czyli polsko-włoska uczta

Catering w stylu włoskim? Nie ma sprawy! Jeśli najdzie nas ochota na toskańską kuchnię, śmiało możemy zgłosić się do restauracji A Nóż Widelec. Znajdziemy tam przede wszystkim smaki północnych Włoch, ale też tradycyjną kuchnię polską oraz regionalne produkty wprost z kaszubskiej wędzarni. Restauracja ma doświadczenie w obsłudze imprez od 10 do nawet 2,5 tys. osób.

- Często wykorzystujemy domowe zacisze naszych klientów i obsługujemy imprezy w domach, willach, dworach i dworkach, bardzo często zapewniamy catering w plenerze, podczas różnego rodzaju festynów, spotkań i uroczystości - mówi Marek Jędraszko, właściciel restauracji.
W A Nóż Widelec mamy też możliwość zamówienia cateringu na Boże Narodzenie i sylwestra.

  • Catering w Avocado
  • Catering w Avocado
  • Catering w Avocado
  • Catering w Avocado
  • Catering w Avocado
  • Catering w Avocado
  • Catering w Avocado
Bezmięsnie w Avocado

Avocado specjalizuje się w cateringu wegetariańskim. Najczęściej klienci decydują się na małe przekąski typu "finger food".

- Wśród naszych propozycji znajdą się różnego rodzaju paszteciki, vegan sushi, tartinki z pastami warzywnymi, hummusami, najróżniejsze kotleciki z kasz, warzyw, ziaren, dipy, falafle, roladki bakłażanowe czy cukiniowe, nadziewane warzywa, tartaletki i mnóstwo innych opcji. Do tego oczywiście słodkości z naszej cukierni - deserki z ziarnami chia, quinoa lub tapioką, puddingi jaglane i nasze ciasta - serniki z tofu, jaglane i tarty czekoladowe. Możemy także zaoferować opcje bezglutenowe - mówi Joanna Krupicka, współwłaścicielka restauracji Avocado.
Restauracja obsługuje wydarzenia od kilku do kilkuset osób. Jedzenie można odebrać samemu lub zamówić kompletny catering zawierający stoły i wyposażenie, obsługę, napoje, bufet ciepły, zimny i słodki. Istnieje również możliwość zamówienia cateringu sylwestrowego. Ceny są różne i zależą od wielu czynników. Catering na przyjęcie w domu dla niewielkiej grupy osób może kosztować 200-300 zł. Inaczej wygląda sytuacja, gdy w grę wchodzi całodzienne lub całonocne wydarzenie, z obsługą i zróżnicowanym menu, wtedy ceny zaczynają się od np. 30/40 zł na osobę.

- Kilka lat temu jako pierwsi w Polsce zaoferowaliśmy catering wegański, czyli 100 proc. roślinny, przez kilka lat zajmowaliśmy się tylko tym i obsłużyliśmy setki imprez rodzinnych i dużych wydarzeń od festiwali po konferencje. Po kilku latach okazało się to jeszcze bardziej popularne, powstały podobne do nas działalności, nikogo już nie dziwi roślinny catering na imprezie firmowej czy urodzinach cioci. Jako weganka od kilkunastu lat bardzo cieszę się z takiego obrotu sprawy - mówi Joanna Krupicka.

Miejsca

Opinie (41) 6 zablokowanych

  • Jak patrzę na te fotki.... (8)

    Wolę jednak sama zrobić :)

    • 33 7

    • Zauważyłem, że dziś catering to w zasadzie tylko dekoracja (1)

      Na spotkaniach firmowych i tak nikt tego nie je, bo ludzie się boją - np. boją się zaostrzyć swój głód xD

      • 5 3

      • brednie, nie boja sie, za darmo zjedza wszystko i jeszcze pakuja po kieszeniach

        • 12 0

    • hhaaha (5)

      patrze na foto Mk gastro- se mysle ,, a co to porcja na 3 osoby?" haha patrze na mk gasro a to catering ten sam co bistro w ergo hesii, pracowalam tam, żarcie tanie ale slabe, pracownicza knajpa bez smaku bez przy[raw, dziekuje za taki catering

      • 5 4

      • a catering a noz widelec i ta fotka jednej ryby, kawalka cytrynki i kawalka masla? co to jest? ludzie wy to jecie serio i jeszcze plaicie za cateing???

        • 8 1

      • pracowałaś i nie odróżniasz bistro od cateringu?! (1)

        gdzie jeszcze pracowałaś?

        • 5 3

        • Na zmywaku w Irlandi

          • 1 0

      • ICiekawe dlaczego Hestia z Pani zrezygnowała? Braki intelektualne? A może wygórowane oczekiwania?

        • 1 1

      • Idź se żuru ugotuj!

        • 0 1

  • foodcatering (2)

    Witam nie ukrywam ze mialem okazje zamawiac foodcatering i bylem bardzo pozytywnie zaskoczony jakoscia terminowoscia i profesjonalnym podejsciem

    • 6 8

    • Szefie jakas pani czeka na dole

      Ma czekac czy przyjsc potem?

      • 6 0

    • FoodCatering

      również polecam- współpracuję już jakiś czas i zawsze wszystko jest profesjonalnie wykonane w przystępnych cenach

      • 2 3

  • "Devolaye" buahahahahhaha :) (2)

    Jezu ten portal rozpada sie na naszych oczach. Czekamy na "zhabowe". Trudno w to uwierzyc, ale jak widac: dobrze juz bylo.

    • 33 2

    • (1)

      Catering z de volaille, to zmyłka dla gastronomicznych kretynów.
      To danie panierowane i smażone w tłuszczu ma jedną cechę, znajdujące się wewnątrz stopione masło (z przyprawami lub bez) i może być ono zrobione tylko raz, bez jakiegokolwiek odgrzewania itp.
      Jak zatem de volaille może być w ofercie cateringowej, gdzie dania sa wykładane przez dłuższy czas, nawet do godziny i te na ciepło w różnego rodzaju podgrzewaczach itp.
      Przecież to nie będzie ani dobre, ani smaczne a i zupełnie nie oryginalne.
      Jest tylko jeden "myk", że tam zamiast masła jest ser albo np szpinak itd, tyle że to jest fałszywy de volaille nie mający nic wspólnego z oryginałem!

      • 3 3

      • Oczywista prawda.
        Jest to widoczne po minusach, skoro one są znaczy że głupców da się wyhodować i wmówić im każdą bujdę.

        • 1 0

  • Ja zamawiam u mamy (2)

    • 6 1

    • na sto badz wiecej osób?!

      Ricky, odetnij pępowinę!

      • 2 1

    • ja tez polecam twoja mame!!!:)

      • 1 0

  • Jak na tę zdjęcia patrze to dochodzę do wniosku, że zostałabym dalej głodna...
    Będzie jak awsze u mnie - ogłoszenia, telefon- dzień dobry, zamawiam pierogi...

    • 6 6

  • pewnie smaczne wszystko, ale nie ma jak kuchnia mojej Mamy- muszę założyć zesztyt i spisywać wszystko

    bo te smaki które ona tworzy w kuchni to jest cudo- jadłem w wielu 5 * restauracjach i bardzo smacznie, ale to co zawsze powtarza moja kochana Mama- jak ktoś przygotowuje dania z sercem i miłością dla tych których kocha to one smakują podwójnie- i chyba tu się kryje sekret.

    • 18 1

  • zamawiałam z wielu miejsc i niestety NIE MA dobrego cateringu:(

    • 6 4

  • "wegański, czyli 100 proc. roślinny" - nieprawda (2)

    Bo weganie jedzą np. grzyby a niektórzy nawet miód. Dieta wegańska nie polega na jedzeniu tylko roślin, jedzenie tylko roślin to inaczej dieta roślinna.

    • 5 5

    • Myślenie nie boli

      Ludzie, przestańcie w końcu mylić weganizm z wegetarianizmem. Weganie nie spożywają produktów odzwierzęcych, więc jest to dieta w 100% roślinna. To właśnie wegetarianie jedzą miód. Jeśli chcesz coś napisać, to najpierw sprawdź swoją wiedzę, a później się wypowiadaj.

      • 1 0

    • A grzyb to nie roślina?

      • 0 0

  • metro catering!

    polecam metro catering! profeska

    • 0 5

  • (2)

    Chciałam zamówić catering na przyjęcie komunijne. Ceny na stronie internetowej np. zupy 6-9 zl, mieso 9-12zl. Jak pani z firmy dowiedziala sie o co mi chodzi to ceny podskoczyly dwa razy. Przyjecie zrobilam sama.

    • 18 0

    • To samo przy ślubie (1)

      Idziesz do kwiaciarni i wybierasz bukiet za 50zl. Mowisz, że to na ślub to od razu 150zl bo musi kosztować. To jest absurd...

      • 14 0

      • zgadza się

        To samo z makijażem i fryzurą. Już nawet nie mówię o własnym ślubie, ale inna jest cena za uczesanie, jak mówisz że idziesz na randkę/imieniny itp, a inna (z dwa razy wyższa), jak się przyznasz że idziesz na wesele.

        • 7 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Happy Hours z Aperol Spritz Wieczory Włoskich Smaków w Każdy Piątek!

degustacja

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Happy Hour z Winem Domu Co Sobota!

degustacja

Najczęściej czytane