Plan warsztatów - Sezonowe jedzenie zawiera więcej składników odżywczych, jest także bardziej korzystne dla środowiska i planety. Gotuj świadomie razem z Skoma Food Club.
Podobne wydarzenia
poniedziałek, godz. 18:00
piątek - niedziela, godz. 10:00 - 17:00
- zupa grochowa z twistem
- risotto podane w dyni
- pigwa nadziewana fasolą po turecku
- jabłka zapiekane z bakaliami i budyniem jaglanym
- kompot rozgrzewający z śliwek i gruszek
Bonusowo:
Zajęcia rozpoczną się od krótkiego wstępu na temat kluczowych składników odżywczych w jesiennych produktach, oraz jak je przyrządzać, aby nie straciły swoich wartości.
Kto prowadzi:
Kasia Banaś Współtwórczyni projektu Sianko. Kasia nagrywa podcasty, uczy jak żyć bliżej natury w mieście i organizuje spotkania dla miłośników przyrody. Kocha pyszne i zdrowe jedzenie oraz powolne życie.
Co zapewniamy:
- Poczęstunek na dobry początek - niespodzianka od Skoma Food Club!
- Broszura z przepisami
- Fartuch, który możesz zabrać do domu
- Wszystkie składniki niezbędne do przygotowania dań
- Zmywanie naczyń!
Co musisz przynieść:
- Buty na płaskiej podeszwie
- Wskazane są długie spodnie i bluzka z długim rękawem
- Plastikowe naczynia bądź słoiki, aby zabrać na wynos pozostałe dania
Alergie i ograniczenia dietetyczne:
Tam gdzie jest to możliwie chętnie zmieniamy przepisy. Niektóre warsztaty będą jednak nieodpowiednie dla osób ze szczególnymi nietolerancjami. Zadzwoń do nas, aby omówić wszelkie istotne alergeny z członkiem zespołu: 507 776 778.